10 Tikkies van pubers waar we getikt van worden

Sinds de komst van Tikkie heeft Marieke het gevoel dat ze de regie over haar huishoudpot kwijt is geraakt. Te pas en te onpas ontvangt ze Tikkies van haar pubers die door hun bijbaantjes altijd wel even iets kunnen voorschieten en ook niet te beroerd zijn om dat te doen. En zij maar betalen. 

Categorie Niks aan de hand. Toch?

Dit is dus het type Tikkie dat ik zonder nadenken betaal. Als ik een oplichter was, zou ik hiermee aan phishing gaan doen, want wie trapt hier nou niet in?

1.

2.

3.

Categorie Ik ga dichtgeslibd en al failliet op een dag

Deze categorie legt genadeloos mijn gebrek aan ruggengraat en dus al mijn zwakke momenten net na het avondeten bloot, wanneer een van de pubers zegt: Zal ik nog even een lekker toetje halen? Jarenlang was ik een ster in ‘nee’ zeggen in de winkel.

Ooit stond ik met een baby en peuter bij de kassa van de supermarkt, toen mijn peuter iets te hard stond te grijnzen naar mij. Ik wist dat hij ‘iets’ had gepakt, alleen ik wist niet wat. Dus ik zei: ‘Wat heb je gepakt?’ Gelukkig was hij eerlijk en wees naar de bak onderin de kinderwagen waar hij stiekem tien pakken hagelslag had verstopt. Een lachstuip onderdrukkend vertelde ik hem dat hij de hagelslag weer terug in het schap moest gaan zetten. Achter ons stond een ouder echtpaar waarvan de vrouw zei: ‘Ach laat dat jochie toch.’ Als ik aan het eind van de maand mijn bankafschrift bekijk, verlang ik nog wel eens terug naar deze tijd.

4.

5.

6.

7.

Categorie Er is er een jarig

Sinds Tikkie ben ik het Grenswisselkantoor tussen de pubers en hun grootouders. Want de envelop met geld die mijn pubers op hun verjaardag krijgen wordt altijd direct bij mij ingeleverd en diezelfde dag nog ontvang ik een Tikkie en zit ik met hopen cash geld in huis.

8.

Categorie 4 Het pedagogisch verantwoorde maar-ik-heb-er-wel-buikpijn-van-Tikkie 

Het meeste Tikkie-verkeer is eenrichtingsverkeer, maar als er in de zomervakantie zomaar een dikke boete op mijn deurmat ploft, omdat een bepaalde puber een paar schoolboeken heeft kwijtgemaakt, stuur ik, met pijn in mijn buik, ook wel eens een Tikkie.                 

9.

Categorie 5 De ik-pis-in-mijn-broek-van-het-lachen’-Tikkie

10.

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

Wat als je 18-jarige dochter wordt vermist en elke spoor ontbreekt?

Corries dochter Tanja Groen was 18 jaar, toen ze op een nacht van de studentensoos naar huis fietste. Daar kwam ze echter nooit aan....

Hoe Meester Bert steeds gék wordt van al die hyperouders

Marloes Vreeswijk (45) heeft twee pubers op de middelbare school en eentje nog in groep acht. Been there, done that. Vandaar haar nuchtere kijk...

31 dingen die pubers zeggen als ze er op school niet zo heel best voor staan

Het jaar is halverwege. Tijd dus voor je puber om creatief te gaan boekhouden met zijn schoolcijfers. En hoewel jij natuurlijk nóóit in Magister...

Vanavond lekker dansen met John en onze pubers!

Even terug naar 40 jaar geleden (toen we zelf nog geen eens pubers waren ;)), naar de film waarin de onvolprezen John Travolta, de...

Waarom je met je puber naar The end of the F***ingworld moet kijken

Critici noemen The End of the F***ing world al de beste serie van het jaar. Of dat echt zo is, valt nog te bezien....

Excellent? Wat is er tegenwoordig toch mis met een gewoon schooldiploma?

Martine stoort zich erg al die excellente, high potential en andere plusprogramma's op school. Net of iedereen een uitblinker moet zijn. Een gewoon diploma is...

Deze pubermoeder start een geweldige actie #doeswat

Pubers die alles laten slingeren en nooit opruimen, voor veel ouders is dit een herkenbaar en helaas terugkerend fenomeen. De hele dag zijn we...

Wat tof, een schoolfeest! Maar mijn zoon wil er niet heen.

Schoolfeesten, daar leefde je vroeger toch voor? En nu zijn de schoolfeesten ook nog eens echt vele malen cooler. Maar Martine's zoon weigert te...

Pubers zijn de hele dag bezig met eten

Pubers zijn eigenlijk maar met één ding bezig: eten. Een eenzijdig onderwerp misschien, maar pubers krijgen er maar geen genoeg van. Het zijn net...