10 Tikkies van pubers waar we getikt van worden

10 Tikkies van pubers waar we getikt van worden

Sinds de komst van Tikkie heeft Marieke het gevoel dat ze de regie over haar huishoudpot kwijt is geraakt. Te pas en te onpas ontvangt ze Tikkies van haar pubers die door hun bijbaantjes altijd wel even iets kunnen voorschieten en ook niet te beroerd zijn om dat te doen. En zij maar betalen. 

Categorie Niks aan de hand. Toch?

Dit is dus het type Tikkie dat ik zonder nadenken betaal. Als ik een oplichter was, zou ik hiermee aan phishing gaan doen, want wie trapt hier nou niet in?

1.

2.

3.

Categorie Ik ga dichtgeslibd en al failliet op een dag

Deze categorie legt genadeloos mijn gebrek aan ruggengraat en dus al mijn zwakke momenten net na het avondeten bloot, wanneer een van de pubers zegt: Zal ik nog even een lekker toetje halen? Jarenlang was ik een ster in ‘nee’ zeggen in de winkel.

Ooit stond ik met een baby en peuter bij de kassa van de supermarkt, toen mijn peuter iets te hard stond te grijnzen naar mij. Ik wist dat hij ‘iets’ had gepakt, alleen ik wist niet wat. Dus ik zei: ‘Wat heb je gepakt?’ Gelukkig was hij eerlijk en wees naar de bak onderin de kinderwagen waar hij stiekem tien pakken hagelslag had verstopt. Een lachstuip onderdrukkend vertelde ik hem dat hij de hagelslag weer terug in het schap moest gaan zetten. Achter ons stond een ouder echtpaar waarvan de vrouw zei: ‘Ach laat dat jochie toch.’ Als ik aan het eind van de maand mijn bankafschrift bekijk, verlang ik nog wel eens terug naar deze tijd.

4.

5.

6.

7.

Categorie Er is er een jarig

Sinds Tikkie ben ik het Grenswisselkantoor tussen de pubers en hun grootouders. Want de envelop met geld die mijn pubers op hun verjaardag krijgen wordt altijd direct bij mij ingeleverd en diezelfde dag nog ontvang ik een Tikkie en zit ik met hopen cash geld in huis.

8.

Categorie 4 Het pedagogisch verantwoorde maar-ik-heb-er-wel-buikpijn-van-Tikkie 

Het meeste Tikkie-verkeer is eenrichtingsverkeer, maar als er in de zomervakantie zomaar een dikke boete op mijn deurmat ploft, omdat een bepaalde puber een paar schoolboeken heeft kwijtgemaakt, stuur ik, met pijn in mijn buik, ook wel eens een Tikkie.                 

9.

Categorie 5 De ik-pis-in-mijn-broek-van-het-lachen’-Tikkie

10.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Marieke Dubbelman

9 liedjes uit onze puberteit die net zo vunzig zijn als die van Cardi B

Marieke had thuis een discussie over wie de Sonos in de woonkamer...
Lees verder