15 dingen die je moet weten voordat je blij verzucht dat die kleine kinderen eindelijk pubers zijn

Voordat je blij bent...

Leuk die kleine kinderen, maar ook een hand vol. Nee, dan pubers. Die zijn tenminste zelfstandig, kunnen zichzelf verzorgen en hangen niet meer de hele tijd aan je rokken.

Welnu, voordat je blij bent…

#1
…dat je na die mama-slaapt-geen-nacht-door-fase, doorschuift naar die mijn-puber-slaapt-14-uur-per-dag-fase, weet dan dat die pubers een bel-je-moeder-om-drie-uur-’s nachts-knop hebben. En ze die ook gebruiken in geval van nood, zoals een afgebroken hak, een weggeraakte jas of een lekke band.

#2
…dat je je kind niet meer na 47 verhaaltjes, 18 liedjes en 21 slokjes water eindelijk in bed hebt, weet dan dat pubers vijf minuten voor ze naar bed gaan bedenken dat ze de volgende dag voor natuurkunde een maquette van het zonnestelsel moeten inleveren.

#3
…dat je kind niet gaat huilen omdat alle rozijntjes zwart zijn, of je per ongeluk zijn brood in stukjes hebt gesneden, weet dan dat pubers al in tranen uitbarsten als je hun favoriete trui niet in 5 minuten kunt wassen en strijken.

#4
…dat je eindelijk langer dan 3 seconden kunt douchen omdat je kind geen moord en brand meer schreeuwt als je uit beeld bent, weet dan dat pubers altijd, de hele dag, en zelfs midden in de nacht, die badkamer bezet houden.

#5
…dat je je kind niet meer van de supermarktvloer hoeft af te pellen omdat hij in een flip schoot omdat je geen dubbele kaaschipito’s voor ontbijt wilde kopen, weet dan dat voor pubers een vraag als ‘ruim je het ook even op?’, voldoende is voor een attaque met een hoog drama gehalte waar de stervende zwaan nog een puntje aan kan zuigen.

#6
…dat je geen stinkluiers meer hoeft te verschonen, weet dan dat pubers grossieren in allerlei misselijkmakende luchtjes.

#7
…dat die tijd van overal ketchup op moeten doen anders lust je kind het niet voorbij is, weet dan dat pubers ontbijten met pizza Nutella mét kaas (en ketchup).

#8
… dat je niet meer midden in de nacht wakker wordt geschreeuwd door je kind omdat zijn sok uit is, weet dan dat pubers rond dat tijdstip bedenken dat ze nog een opdracht moeten uitprinten en aan jou vragen waarom dat ene rode knopje knippert.

#9
…dat je op je verjaardag niet meer om 5 uur ’s morgens wakker wordt gezongen door je kind die je een zelfgemaakt slagroomtaartje onder je neus duwt, weet dan dat pubers dan ongeveer thuiskomen van een avond stappen en je getrakteerd wordt op kotsgeluiden in de wc.

#10
…dat je geen urenlange discussies met je kind hoeft te voeren omdat je niet wil dat ze wéér in dat Elsajurkje naar school gaat, weet dan dat pubers elke dag hetzelfde aanhebben – en er vaak ook nog ‘s nachts in slapen.

#11
…dat je nooit meer naar die vreselijke K3 liedjes hoeft te luisteren, weet dan dat pubers een heel arsenaal aan rappers leuk vinden die slecht verstaanbare shit brallen.

#12
…dat je kind niet meer zeurt om dat Disneyprogramma te kijken, die ene met allemaal kindacteurs met hoge stemmetjes en een continu meelopende applausband, weet dan dat pubers de hele dag vage YouTube video’s kijken waarin vloggers er een sport van maken om hun boodschap zo luid mogelijk mee te delen.

#13
…dat je nooit meer een woonkamervloer vol omgegooide speelgoedkisten hoeft op te ruimen, weet dan dat een puberkamer precies zo’n vloer vol rommel heeft waar je je alleen hinkstapspringend over kunt gaan.

#14
…dat je kind niet meer piept omdat het geen koekje voor tienuurtje meekrijgt maar een appel, weet dan dat pubers standaard een pak koek voor lunch eten en niet meer weten hoe een appel eruit ziet noch smaakt.

#15
…dat je geen pindakaasvingers van je muur hoeft te schrobben, weet dan dat alle muren in een puberkamer plakken – en niemand weet waarom.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al?

Tags from the story
, , , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Make up-skills waar je puberdochter nog een puntje aan kan zuigen

Je kunt natuurlijk beetje lippenstift opdoen en wat mascara, of je transformeert...
Lees verder