15 overlevingstips voor die heel lange zomervakantie thuis met pubers

Menig puberouder ziet er als een berg tegenop: de zomervakantie. Zes -o, nee acht- weken complete lethargie in huis, terwijl jij daarvan toch minimaal drie moet werken. Met deze tips kom je die vakantie misschien toch wel heelhuids door.

#1 Vraag buren of jouw puber op hun hond/kat/planten kan passen. Krijgt hij ook een beetje verantwoordelijkheidsgevoel mee.
#2 Of regel een logeerhond of -poes voor de zomer, zodat ze dat beest toch iedere dag moeten uitlaten of verzorgen.
#3 Een zomerabonnement voor het openluchtzwembad is een prima idee. Duim op mooi weer en een liefje voor de zomer die hetzelfde heeft. Wedden dat je de puber niet meer voor de TV vindt?
#4 Gooi, omdat je het kunt, regelmatig de WiFi eraf en zeg dat er storing is. Heel frappant om te zien hoe snel de puber dan het huis uit is.
#5 Dreig met een week naar opa en oma (saaaaaaai) en je zult zien hoe snel ze dat heel toffe zomerkamp dat jij de hele winter als in het vizier hebt, willen boeken.
#6 Maak ‘s ochtends voor je naar je werk gaat extra veel lawaai, zodat je zeker weet dat je puber enigszins in het land der levenden is als jij de deur uitgaat.
#7 Bel hem om 12 uur ‘s middags uit bed over een calamiteit, zoals een pakje dat dringend terugmoet naar de post of een vergeten sleutel.
#8 Eis iedere dag als jij naar je werk gaat dat er een gezonde maaltijd op tafel staat voor als je terugkomt.
#9 Of ga -heel irritant- bij thuiskomst zes keer vragen wat jullie gaan eten.
#10 Ook zeer irritant, vraag wat hij de hele dag gedaan heeft.
#11 Doe gewoon helemaal niks in huis. Zij hebben vrij, jij werkt. Dus.
#12 Beloon je pubers met een shoppingtripje als ze klusjes is huis hebben gedaan.
#13 Zeg dat je best wilt taxi-rijden naar een uitje naar Efteling of Walibi World, maar dat je dan wel wilt dat de was gestreken en gevouwen in de kast ligt.
#14 Neem af en toe zelf ook vrij en ga in de pubermodus. Zo lijkt het net of jij ook acht weken vrij hebt.
#15 Laat het los. Dan maar eindeloze dagen voor de PS4 en Netflix. Het zou kunnen dat ze het zelf ook heel erg vervelend gaan vinden en vanzelf iets gaan doen.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Dit willen ouders van pubers echt niet meer horen

Soms ergert Martine zich groen en geel aan opmerkingen van anderen over...
Lees verder