17 dingen die pubers bijna doen als het zondag Moederdag is

Bijna een hele doos chocolade gegeven.

Verheug jij je al op het Moederdagontbijt? De cadeaus? De bloemen? Het verrassings-uitje? Bereid je maar voor op zondag, en stel je verwachtingen bij. Want je puber was het echt allemaal van plan, maar… eh.

 1. Je puber zou zo’n heerlijk hippe red velvet Moederdagtaart voor je bakken. Tenminste, dat had je gezien op haar instagramposts met de taart in de hoofdrol. Ook had je lijstjes met ingrediënten zien rondslingeren. Er was zelfs een tocht naar de winkel geweest, maar het project was blijven steken op het niet kunnen vinden van granaatappelpitjes.
 2. In de winkel waren wel alle ingrediënten voor een overheerlijk moederdagontbijt bij elkaar gescharreld: pancakes, aardbeien, eieren, opbakcroissantjes, sinaasappels en jouw dure lievelingsthee. Helaas was jij al uren eerder wakker, snakkend naar een kop koffie en wat te eten.
 3. Lief. De puber had de wekker gezet om dat ontbijt voor jou in elkaar te flansen. Maar was er finaal doorheen geslapen. Gelukkig heb jij je weten in te houden, trekt je kleren maar weer uit en de pyjama aan en gaat maar weer in bed liggen.
 4. Op zijn telefoon toont hij een lijstje van Bol.com te voorschijn met de dingen die hij voor je had wíllen kopen. Gisterenavond, toen hij eraan dacht. En het dus een soort van te laat was. Je complimenteert hem met de keuze voor Beyoncé Heat for Women.
 5. Trouwens, hij had eigenlijk niet meer zo heel veel geld om iets voor je te kopen. Hij is toch aan het sparen voor iPods?
 6. De andere puber verkeerde in de veronderstelling dat de ene puber het moederdagcadeau zou kopen, en is nu pissig dat het is gebleven bij een virtuele gift.
 7. Die had namelijk grootse plannen gehad met een zelfgemaakt cadeau. Een geheel uit lapjes spijkerstof genaaide make-up tas, ‘heel erg vintage en reclycling’, maar dit project was halverwege gestaakt omdat ze ‘ineens’ weg moest.
 8. Die lapjes? Uh, ik vond nog een broek van papa die ik heb afgeknipt.
 9. De puber zou ook de vaatwasser uitruimen, maar was vergeten dat-ie dat zou doen.
 10. En stofzuigen, maar hij kreeg de slang niet in de stang en toen werd hij ge-appt en moest-ie terugappen.
 11. De puber wilde een film voor je uitzoeken om met jou te kijken, met een bak ijs erbij, en een zak snoep. Maar toen ze op Netflix ging speuren naar een film die jij óók leuk vindt was ze helemaal de tijd vergeten.
 12. De pubers wilden ook tegoedbonnen maken, maar konden geen pen en papier vinden.
 13. En printen lukte ook niet.
 14. De puber was begonnen aan een speciale Moederdag hysterische freakshake, maar wilde alle ingrediënten voorproeven en voor dat ze het wist was alles op.
 15. Die cappuccino met een schuimhartje zat in de planning, maar toen wist de puber eigenlijk niet meer hoe dat koffieapparaat werkte.
 16. De puber was begonnen aan een gedicht, maar werd gestoord door allerlei insta- en snapchatberichten, die écht allemaal beantwoord moesten worden.
 17. Bijna had hij een hele doos chocolade aan je gegeven, maar ook dat was niet helemaal gelukt. Gelukkig zat er nog wel een sorry-briefje bij.

 

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

 

Geschreven door
More from Martine De Vente

Zo leer je pubers hoe ze een 8 moeten halen

De pogingen mijn pubers iets bij te brengen over HOE je leert...
Lees verder