17 dingen die pubers bijna doen als het zondag Moederdag is

Verheug jij je al op het Moederdagontbijt? De cadeaus? De bloemen? Het verrassings-uitje? Bereid je maar voor op zondag, en stel je verwachtingen bij. Want je puber was het echt allemaal van plan, maar… eh.

 1. Je puber zou zo’n heerlijk hippe red velvet Moederdagtaart voor je bakken. Tenminste, dat had je gezien op haar instagramposts met de taart in de hoofdrol. Ook had je lijstjes met ingrediënten zien rondslingeren. Er was zelfs een tocht naar de winkel geweest, maar het project was blijven steken op het niet kunnen vinden van granaatappelpitjes.
 2. In de winkel waren wel alle ingrediënten voor een overheerlijk moederdagontbijt bij elkaar gescharreld: pancakes, aardbeien, eieren, opbakcroissantjes, sinaasappels en jouw dure lievelingsthee. Helaas was jij al uren eerder wakker, snakkend naar een kop koffie en wat te eten.
 3. Lief. De puber had de wekker gezet om dat ontbijt voor jou in elkaar te flansen. Maar was er finaal doorheen geslapen. Gelukkig heb jij je weten in te houden, trekt je kleren maar weer uit en de pyjama aan en gaat maar weer in bed liggen.
 4. Op zijn telefoon toont hij een lijstje van Bol.com te voorschijn met de dingen die hij voor je had wíllen kopen. Gisterenavond, toen hij eraan dacht. En het dus een soort van te laat was. Je complimenteert hem met de keuze voor Beyoncé Heat for Women.
 5. Trouwens, hij had eigenlijk niet meer zo heel veel geld om iets voor je te kopen. Hij is toch aan het sparen voor iPods?
 6. De andere puber verkeerde in de veronderstelling dat de ene puber het moederdagcadeau zou kopen, en is nu pissig dat het is gebleven bij een virtuele gift.
 7. Die had namelijk grootse plannen gehad met een zelfgemaakt cadeau. Een geheel uit lapjes spijkerstof genaaide make-up tas, ‘heel erg vintage en reclycling’, maar dit project was halverwege gestaakt omdat ze ‘ineens’ weg moest.
 8. Die lapjes? Uh, ik vond nog een broek van papa die ik heb afgeknipt.
 9. De puber zou ook de vaatwasser uitruimen, maar was vergeten dat-ie dat zou doen.
 10. En stofzuigen, maar hij kreeg de slang niet in de stang en toen werd hij ge-appt en moest-ie terugappen.
 11. De puber wilde een film voor je uitzoeken om met jou te kijken, met een bak ijs erbij, en een zak snoep. Maar toen ze op Netflix ging speuren naar een film die jij óók leuk vindt was ze helemaal de tijd vergeten.
 12. De pubers wilden ook tegoedbonnen maken, maar konden geen pen en papier vinden.
 13. En printen lukte ook niet.
 14. De puber was begonnen aan een speciale Moederdag hysterische freakshake, maar wilde alle ingrediënten voorproeven en voor dat ze het wist was alles op.
 15. Die cappuccino met een schuimhartje zat in de planning, maar toen wist de puber eigenlijk niet meer hoe dat koffieapparaat werkte.
 16. De puber was begonnen aan een gedicht, maar werd gestoord door allerlei insta- en snapchatberichten, die écht allemaal beantwoord moesten worden.
 17. Bijna had hij een hele doos chocolade aan je gegeven, maar ook dat was niet helemaal gelukt. Gelukkig zat er nog wel een sorry-briefje bij.
close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Wat als je 18-jarige dochter wordt vermist en elke spoor ontbreekt?

Corries dochter Tanja Groen was 18 jaar, toen ze op een nacht van de studentensoos naar huis fietste. Daar kwam ze echter nooit aan....

‘Hoe krijg ik mijn zoon op tijd uit bed voor school?

Artsen, psychologen, pedagogen; iedereen heeft wel iets te zeggen over pubers en hun perikelen. Maar de enige die vragen van puberouders pas echt goed...

Single ouder zijn is niet zielig, het heeft echt heel veel voordelen

Ben je als single ouder nou eenzaam en zielig? Ervaringsdeskundige Marieke vindt van niet. Single moeder zijn van pubers heeft juist heel veel...

Genoeg van je pubers? Deze paaldansende eenhoorn maakt alles goed

Werkt altijd: als je even genoeg hebt van die pubers kijk je een grappige video. Van een eenhoorn die paaldanst bijvoorbeeld. Niet alleen moet...

Deze moeder heeft er genoeg van en schiet de mobieltjes van haar kinderen aan flarden

Tis dat wapens verboden zijn, maar soms, heel soms, zouden we dit ook wel willen doen...  

25 bewijzen dat pubers niet bepaald minimalistisch leven

Als er iets is waar pubers goed in zijn dan is het groots en meeslepend. Zo is ook het gebruik en verbruik van allerhande...

Spijker op z’n kop: Guido Weijers over vloggers

Kijk, die Guido Weijers weet precies te omschrijven hoe mensen zijn die naar vloggende gamers kijken. ,,Mensen die te lui zijn om zelf te...

Fortnite bestaat één jaar, maar of dat voor ons puberouders een feestje is?

Onze pubers vinden het een feestje waard, maar wij vinden het geen heugelijk feit. Want er is ook al een jaar strijd om dat...

Wat je níet tegen je puberdochter moet zeggen over de pil

Marieke heeft geen zin om oma te worden. Haar dochter doet echter laconiek over anticonceptie. Er volgt een pittig gesprek. Lastig puntje. Ik vind dat...