15 redenen waarom je portemonnee altijd leeg is met pubers in huis

We moeten pubers leren omgaan met geld, dat hoort nu eenmaal bij hun opvoeding. Maar waar wij ons ook druk om maken is hoe we ons geld in onze portemonnee kunnen houden, een onmogelijke opgave met pubers in huis. 

15 redenen waarom je nooit geld overhoudt met pubers in huis

 1. Als je net nieuwe schoenen hebt gekocht schieten ze de lucht in en kun je wéér nieuwe schoenen à 80 euro aanschaffen.
 2. Zelfde geldt voor een spijkerbroek, zomerjas, wintertrui, na elke groeispurt kun je hoe dan ook je portemonnee trekken.
 3. Dat halfje bruin waar je eerst met het hele gezin van kon eten kun je met pubers wel verviervoudigen. Twee hele broden gaan er op een dag doorheen.
 4. Vier gehaktballen bij het avondeten? In je dromen. Koop gerust nog een pond gehakt erbij voor nog zes gehaktballen.
 5. Melk wordt met liters, minimaal drie, per dag verslonden.
 6. Geodriehoeken, passers en pennen verdwijnen wekelijks. En voor je het weet sta jij wekelijks in de Hema die spullen voor je bloedjes te kopen.
 7. Buspassen, pinpassen, kluispassen, zaterdagbaantje-incheckpassen; ga er maar vanuit dat die elke maand opnieuw moet worden aanschaft.
 8. Benzinekosten stijgen de pan uit als je je pubers door het halve land taxi-chauffeurt.
 9. Apparaten die overuren maken: tosti-apparaat, wasmachine, droger, föhn.
 10. Apparaten die altijd stuk gaan door verkeer, onhandig of veelvuldige gebruik: tosti-apparaat, wasmachine, droger, föhn.
 11. Dingen die altijd ‘zomaar’ stuk gaan in huis en vervangen moeten worden: deurklinken, spiegels, plantenbakken, bekers, borden, glazen.
 12. Dingen die altijd ‘zomaar’ uit hun kast verdwijnen en vervangen moeten worden: shirts, sportkleren, onderbroeken, sokken.
 13. Schoolspullen die ‘zomaar’ op school verdwijnen en waar jepuber geen dag zonder kan: gymkleren, gymtassen, schooltas, lunchboxen, jas, fietssleutel.
 14. De kachel wordt hoog gezet, want de pubers hebben het koud. En laten dan de deur openstaan als ze naar buiten gaan. Tel uit je winst.
 15. Zakgeld, kleedgeld, schoolgeld, lunchgeld, pubergeld, weetikveelgeld, de hele dag door ben je aan de beurt…

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Geschreven door
More from Saskia Smith

15 dingen die jouw puber zeker kwijtraakt in de eerste week van school

Pubers zijn meesters in het wegmaken van hun spullen. Helemaal als ze...
Lees verder