15 bekentenissen van een ontaarde pubermoeder

Voordat Jeanette kinderen had, wist ze het wel. Ze zou een supergoede moeder zijn. Maar de realiteit blijkt een stuk lastiger. Ze is verre van perfect.

In het kader van transparantie en om een tegengeluid te bieden aan al het perfecte moedergedoe waar we ons stiekem toch allemaal aan proberen te conformeren, bij deze een paar bekentenissen waar ik niet heel trots op ben.

1. Dingen weggooien als ze in de weg liggen

Ik gooi best vaak dingen van mijn pubers weg als ze in de weg liggen. Als mijn pubers dan vragen waar iets ligt, zeg ik dat ze maar goed moeten zoeken en ‘Dat krijg je ervan als je je spullen niet opruimt’.

2. Supergoed fake kunnen luisteren

Als mijn dochter een verhaal houdt waar geen eind aan komt, knik ik op de juiste momenten en maak ondertussen in mijn hoofd lijstjes met wat ik nog allemaal moet doen.

3. Foto’s van de kinderen alleen het 1e jaar inplakken

Alles staat op de computer. Of beter gezegd, op vier verschillende computers. Er zijn dus naast hun babyboek nul fotoboeken voor hen in huis. Ik heb het me al 3000 keer voorgenomen maar ik heb het nog steeds niet gedaan.

4. Hun melktandjes weggooien

Dat heb ik tijdens een aanval van opruimwoede gedaan. Ik vond het maar vieze dingen.

5. Onredelijk zijn als het uitkomt

Als ik een lage bloedsuikerspiegel heb, ben ik superonredelijk en ga ik regelmatig volledig uit mijn panty om dingen als: de douche die bezet is, het aanrecht dat vol ligt met troep of rondslingerende schooltassen waar ik over struikel.

6. Stiekem chips eten

Ik houd belerende preken over gezond eten voor mijn pubers maar eet zelf stiekem chips in de gangkast en drink wijn achter in de tuin.

7. Geen spelletje spelen

Ik doe vrijwel nooit spelletjes met ze. Ik heb er gewoon geen zin in en zij vragen er niet om.

8. Magister links laten liggen

Ik kijk nooit in Magister en als mensen me vragen welk vakkenpakket ze hebben gekozen, weet ik het niet precies. Net als de naam van hun mentor, geen idee. Geen nieuws is goed nieuws zullen we maar zeggen.

9. Faken dat je niet thuis bent

Ik doe soms net of ik niet thuis ben als ik geen zin heb in gezeur. Dan hoor ik ze wel maar blijf muisstil als ze me roepen.

10. Bidden dat de sportwedstrijd wordt afgelast

Toen mijn zoon nog op voetbal zat, lag ik iedere zaterdagochtend in bed te bidden dat de wedstrijd werd afgelast.

11. Inconsequent zijn

Ik ben helemaal niet zo consequent als ik denk dat moet. Ik geef mijn pubers soms hun zin terwijl ik eerder nee zei. Of ik kook iets waarvan ik zeker weet dat ze het lekker vinden, gewoon omdat ik geen zin heb in gezeik. Ook omkooppraktijken zijn mij niet vreemd.

12. Geen geduld hebben

Ik heb geen geduld, dingen moeten snel. Ook bijvoorbeeld het opruimen van de troep door mijn pubers. Als het me te lang duurt, doe ik het maar zelf, ook al weet ik wel dat dat pedagogisch echt superdom is.

13. Kinderfeestjes skippen

Met 1 kind jarig in de zomervakantie en 1 tussen Sinterklaas en kerst, vieren we lang niet altijd hun verjaardag. Ik zeg gewoon dat het niet uitkomt, te koud is, of te warm en van uitstel komt nu eenmaal afstel.

14. Vloeken

Als mijn kinderen vloeken of een beetje grof zijn, vind ik dat niet zo erg. Als het niet keurig hoeft, praat ik zelf ook als een bouwvakker.

15. Niet opruimen

Stikstof crisis? Hier in huis is het stofstof crisis! Toen ik gisteren het bed van mijn zoon voor het eerst sinds weet ik hoelang van de kant aftrok, trof ik zoveel stofplukken aan, dat ik er makkelijk een tweepersoonsmatras mee kan vullen. Wees niet bang, dat heb ik niet gedaan. Er zijn grenzen.

Zo dat is eruit. Ik ben niet perfect, shoot me!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

Ik liet mijn dochter testen op ADHD en dit was wat er gebeurde…

Er klopte iets niet bij de dochter van Martine. Na lang modderen, besloot ze haar te laten testen. En dit was wat er gebeurde.   Mijn...

101 krankzinnige vragen die pubers op één dag stellen

Als pubermoeder ben je fietsenmaker, geldverstrekker, gaarkeukenkok, boodschappenservice, psycholoog en huiswerkbegeleider én helpdesk. En krijg je dus de héle dag vragen naar je hoofd...

De oplossing voor studiekeuzestress: leer je puber kiezen

De dochter van Marloes moet een studie kiezen en heeft géén idee. De keuze is namelijk 'reuze' en dat maakt het er niet makkelijker...

Grappig: zoon overhoort zijn moeder in straattaal

Wij weten natuurlijk allang wat skeer is, en wat faka betekent. Maar de moeder van YouTuber NLxDon komt er niet helemaal uit met de...

Digitaal dieet voor een televisieprogramma, wie durft?

We werden benaderd door de redactie van Toedeledokie, een nieuw televisieprogramma van de VPRO met de vraag of we gezinnen kennen die deze zomer op digitaal...

27 dingen die wij deden in onze puberteit en die pubers nu heel gek vinden

Nu je kinderen op de middelbare school zitten, denk jij vast ook nog wel terug aan hoe het in jouw tijd was. Dus: nostalgie-alert...

Herken de eindexamenkandidaat in 52 hilarische punten

De dochter van Annemarie doet dit jaar eindexamen. Nu al slaat de stress heel erg toe. Aan deze 54 dingen herken je de eindexamenkandidaat.   Ze...

Franse president zet brutale puber effe op z’n plek

Deze Franse puber dacht even gevat te zijn door zijn president te begroeten met ça va Manu ? Daar was president Emmanuel Macron niet...

De Nationale Ouderavond: alles wat je wilt weten over pubers en alcohol

Pubers en alcohol drinken, veel ouders struggelen ermee. Wat moet je nou wel doen en wat juist niet? Tijdens de online Nationale Ouderavond NIX18,...

Pubers pranken hun moeder door te zeggen dat ze er met kerst niet zijn

De film Bad Moms 2 draait momenteel in de bioscoop. In deze film moeten de drie ondergewaardeerde en overbelaste moeders de uitdagingen en verwachtingen...

Annettes dochter (15) was depressief: “We hadden er eerder over moeten praten”

Amber, de vijftienjarige dochter van Annette, trok zich steeds meer terug, keerde in zichzelf en werd uiteindelijk depressief. Maar in plaats van naar haar...

Het is weekend, we gaan dansen met Mel & Kim!

Zet je laptop uit, gooi je werktas in de hoek, trek je glitterpak aan; we trappen het weekend af met Mel & Kim: Get...

Gezonde pubers hebben toch geen elektrische fiets nodig?

Menig gezonde puber rijdt rond op e-bike. Lekker handig en vooral snel, zo'n hulpmotortje. Maar dat hebben ze toch helemaal niet nodig?  De zoon van...