7 dingen waarmee linkshandige pubers iedere dag moeten struggelen

Als jouw puber linkshandig is, dat komt die soms problemen tegen die je niet voor mogelijk had gehouden. Wij zetten er een paar op een rijtje.

#1 Bijvoorbeeld bij het opdrinken van een cappuccino waar een hartje in is gemaakt. Als je het kopje namelijk omdraait om het met je linkerhand te kunnen optillen, dan komt het hartje anderom te staan en dan lijkt het -inderdaad- op een penis.
#2 Knippen is een uitdaging voor lefties, omdat scharen altijd gemaakt zijn voor rechtshandigen.
#3 En van die handige collegestoeltjes zijn vaak altijd gemaakt voor de rechtshandige medemens. Hoe moet je schrijven als je links bent?
#4 Een ander groot probleem, is dat de schrijfhand van je kind vaak onder de inkt- of potloodvlekken na een schooldag.

#5 Verder, ook irritant, is dat lezers van de OV-chipkaart altijd rechts zitten. Wie de kaart in zijn linkerzak heeft en bij de trein langs de linker lezer haalt, ziet het poortje naast hem opengaan.
#6 Bij soft- en honkbal op school moet je een rechter handschoen, in plaats van een linker. Daarentegen ben je als linkshandige wel in het voordeel bij sporten als handbal, tennis en waterpolo. Tegenstanders kunnen in de war raken als ze een linkshandige speler tegenover zich vinden.
#7 En tenslotte is het voor niet-linkshandigen altijd erg leuk om te kijken naar linkspoten die aan het schrijven zijn. Papier of schrift liggen altijd bijna op z’n kop.

Deze vlogger legt het ook allemaal even uit.

***
Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Hangen jouw pubers buiten? Er is nu een hulplijn voor de boze buurvrouw

Favoriete bezigheid van pubers? Chillen of hangen. En als ze het niet...
Lees verder