14 tekenen dat pubers zeker weten dat kabouters bestaan

Oké, je puber gelooft niet meer in Sinterklaas. Maar ook bij kinderen van deze leeftijd is het magisch denken nog volop aanwezig. Zo geloven ze nog in kaboutertjes, is onze stellige overtuiging. Dat blijkt hier wel uit.

#1 Ken je die ene dikke kabouter uit Rien Poortvliet? Die zorgt er altijd voor dat je schoenen niet meer op de plek staan waar je ze hebt uitgetrokken.
#2 Zijn vrienden zorgen er trouwens voor dat de vuile vaat die je op tafel laat staan, als vanzelf naar de vaatwasser loopt.
#3 Ook zijn zij verantwoordelijk voor het weggooien van lege chipszakken en verplaatsen van verpakkingen van candybars naar de prullenbak.
#4 Wiplala is degene die ’s nachts de wekker uitzet, zodat jij je verslaapt.
#5 Kabouter Spillebeen, en zéker niet je moeder, is degene die na het douchen altijd de op de grond gegooide handdoek in de wasmand gooit.
#6 De elfjes van de Kerstman zijn degenen die altijd je sleutels kwijtmaken.
#7 En hun handlangers – de pinguïns uit Madagaskar – zijn verantwoordelijk voor het verdonkeremanen van OV-chipkaarten, bankpassen en schoolpasjes.
#8 Er lopen trouwens ook – als jij het niet ziet – nog wat gnomen rond die het voorzien hebben op jouw sportspullen. Vooral scheenbeschermers. Zijn ze gek op. Slepen ze naar hun hol. Echt.
#9 Laten we de Minions niet vergeten. Die hebben je aardrijkskundeboek op de stortbak van de wc gelegd. En die zijn verantwoordelijk voor de ontbrekende bladzijden uit je tekstboek Frans. #10 De rekening van het boekenfonds moet dus eigenlijk naar hen.
#11 Dat wanneer je datzelfde boek onder je kussen legt, Pinkeltje en zijn vriendjes de hele nacht die Engelse woordjes in je oor fluisteren zodat je de volgende dag alles uit je hoofd kent.
#12 Frodo, je weet wel, uit Lord of the Rings, die betovert je leraar wiskunde zodat hij een heel laag cijfer speciaal voor jou noteert in Magister.
#13 Dat kan niet anders, want jouw leraar wiskunde lijkt ook gewoon op een Hobbit.
#14 Dat het de Zeven Dwergen zijn die altijd, maar dan ook altijd de helft van een sokken kwijtmaken en inwisselen voor niet-passende Tupperware-deksels.

Wat betreft dat laatste: dat gelooft je moeder eigenlijk ook wel.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Nu weer hip: het foute skipak

In de jaren tachtig en negentig was je de koning of koningin...
Lees verder