Hoeveel haar- en bodyproducten kunnen pubers hebben?

Hoeveel haar- en bodyproducten kunnen pubers hebben?

De badkamer van Saskia staat vol met allerlei producten van haar pubers. Zoveel dat er voor haar spullen helemaal geen plek meer is. Ze ging de boel maar eens ordenen. 

Vanochtend spoot ik na het douchen gelmousse onder mijn oksels. De spuitbus die ik pakte was immers blauw en dat is ook de kleur van mijn deodorant, dus vandaar dat ik zonder te kijken het goedje onder mijn oksels sprayde.  Daarna vergiste ik me bijna in mijn dagcrème. Ik zag nog net dat in het groene potje waarvan ik dacht dat het mijn crème was een geleiachtige massa voor krullen zat. Juist.

Ik keek eens goed naar de producten van mijn pubers die, nu ik het eens goed bekeek, nogal de badkamerkastjes en -planken overbevolken. Het duidelijke overzicht wat er eerst was, één potje gel, één tube haarcrème, twee deo’s en vier tandenborstels was blijkbaar iets uit vervlogen tijden. Zonder het door te hebben zorgden de spullen van mijn pubers voor een dichtslibbende badkamer. Het plankje boven de wasbak was bijna niet meer zichtbaar zoveel potjes en tubes stonden erop.

Zes haarproducten!

Ik telde de haarproducten van mijn oudste puber. Een gelmousse, een styling gel strong hold, een wetlook styling gel, een slickhold pommade, een re-shaper spray en een dry finish texture spray. Zes, zes!, producten om haar, dat niet eens lang is, te modelleren. Nu snap ik zijn urenlange sessies in de badkamer. Hij heeft het ook écht allemaal nodig beweerde hij om de juiste coupe te maken. En coupe die overigens verdwijnt onder zijn pet als hij naar buiten gaat.

Verder telde ik van hem nog twee deo’s, óók allemaal nodig, want die mix zorgt voor de juiste deo-geur, twee flesjes parfum en een eigen tandpasta, want die van ons is niet lekker. Nee, het kon niet minder, vond hij. Bovendien, zoveel is het toch niet?

Pubers hebben alles nodig

Op datzelfde plankje stonden ook spullen van mijn jongste puber. Iets minder haarproducten, een antiklitspray, haarolie en een hair and repair haarcrème, maar zij had dan weer allerlei haarstylingapparaten, een föhn, krullers, inderdaad van die ouderwetse die je in je haar draait en met een pin vastzet en een tang voor stijlhaar. Die lagen natuurlijk niet op dat plankje, maar op het kastje ernaast. Inclusief zes opzetstukken voor de föhn en twee verschillende borstels. Ook zij kon ábsóluut niet met minder. Wat dacht ik wel? Dat haar haar meteen als ze wakker wordt in model zit of zo?

Het badkamerkastje was niet beter. Een plank was bezet met haar vijf, vijf!, flesjes gezichtsolie, body mist, body spray, drie potjes gezichtscrème, een gezichtsreiniging gel, een gezichtsreiniging mousse, een gezichtsreiniging tonic en gezichtsreinigingsdoekjes. En ja, dat was allemaal nodig, want hoe moest ze anders haar make up eraf halen? En over die make up gesproken, ging ze verder, kon er niet een grotere la komen, want deze puilde uit. De la die ze opentrok lag vol met mascara’s, poederdozen, kwasten, wimperkrullers, potloden, wenkbrauwshapers en heleboel dingen waarvan ik niet wist waar je het voor kunt gebruiken.

Grotere badkamer

Ik vroeg mijn pubers of het niet een beetje veel van het goede was. Ik had zelf toch ook niet planken vol spullen? Kon er niet wat weg? Maar nee, ze verzekerden me nogmaals dat ze dit echt allemaal nodig hebben. En dat deze collectie echt het minimale is. En of ik wel wist dat hun vrienden nog veel meer spullen gebruiken. echt wel het dubbele van wat bij ons in de badkamer staat, zeg maar. Maar ja, die hebben dan ook een grote badkamer, gingen mijn pubers nog even door. Dus dat kan toch ook de oplossing zijn? Meer ruimte, meer planken, meer kastjes. Blij met hun probleemoplossend vermogen laten ze met achter in de badkamer, tussen hun 101 haar- en bodyproducten.

***
Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Geschreven door
More from Saskia Smith

De Zweedse Chef, en andere muppets die je pubers eigenlijk moet kennen

Ze kennen de poppen ongetwijfeld nog van Sesamstraat, maar dit next level...
Lees verder