Leraar deelt mooi verhaal over hoe aandacht zelfs de lastigste leerling kan veranderen

Abbie Chalgoum is acteur en leraar wiskunde. Hij deelde van de week een verhaal over wat hij ooit meemaakte met de beruchte ‘klas 2B’.
“Nog voordat ik ze gezien/gesproken had had ik al een beeld gevormd van de klas.Een beeld dat in de personeelskamer vorm kreeg. De docenten wenste mij ‘sterkte’ en spraken me ‘moed’ in”, zo schrijft hij. Speciaal waarschuwden ze hem voor Wesley. Die kwam uit de niet-zo-beste buurt en was de raddraaier van de groep.
Abbie was dus al bloednerveus voor de eerste les begon. ‘Ik zei ‘goedemorgen’. De klas zei ‘goedemorgen’ terug.’ Daarna had de klas allerlei vragen, bijvoorbeeld over Abbie’s afkomst.

Daarna was de klas als was in zijn handen, zelfs Wesley

Hij wist zelfs Wesley’s vertrouwen te winnen.

Uiteindelijk was die rotklas dus een heel fijne klas geworden. Abbie keek iedere keer uit naar de les. Lees hier het hele draadje.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

 

 

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Martine De Vente

28 dingen die iedereen met een puberdochter meteen herkent

Dat meisjes eerder beginnen met puberen, is inmiddels bekend. Maar dat je...
Lees verder