Amalia is vandaag jarig en mag het de hele week vieren

(foto: Martijn van Beek @RVD)

Kroonprinses Amalia wordt vandaag 17. En dat mag ze van haar ouders de hele week vieren.

Bij de Oranjes staat deze hele week in het teken van de verjaardag van prinses Amalia. De puberprinses wordt vandaag 17 jaar.

In het AD staat dat koningin Maxima in een interview over de verjaardag van haar oudste dochter heeft gezegd dat de festiviteiten worden bepaald en beperkt door de geldende coronaregels. ‘Het is bekend wat mogelijk is. Per dag mogen drie mensen op bezoek komen. Daar moeten we ons aan houden.’

Maar er hoeft volgens Máxima niet te worden geloot. ‘We proberen het te spreiden. Dat op die dag drie mensen komen en dat op een andere dag drie anderen op bezoek komen. Dus de hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia’, vertelde de koningin. Dat beleid heeft echter wel consequenties voor Amalia’s zusjes Alexia en Ariane, want die mogen niemand meebrengen.

‘Het is wat het is’, aldus Máxima. ‘Je moet roeien met de riemen die je hebt en we maken er het beste van. Het wordt zeker een happening voor de hele familie.’

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Saskia Smith

Docent Nederlands: alle telefoons de klas uit!

Als het aan docent Nederlands, Arnoud Kuijpers ligt gaan alle mobielen telefoons...
Lees verder