Pubers kijken liever naar uitleg YouTube-docenten

Pubers kijken vaak naar uitleg YouTube-docenten

Wiskundige berekeningen, uitleg over de Franse revolutie, hoe zwaartekracht werkt, of het herkennen van een drogredenen; pubers zoeken dit steeds vaker op op YouTube.

Juf Aminozuur (biologie) Math with Menno (wiskunde), Meneer Wietsma (natuurkunde) of JORTgeschiedenis zijn populair op YouTube. Deze docenten geven les op school en online. En dat laatste neemt steeds meer een vlucht, vooral tijdens toetsweken, of zoals nu tijdens de examens. Leerlingen hebben in de klas vaak te weinig tijd, of zijn te snel afgeleid. Vandaar dat ze het in alle rust liever thuis bekijken.

Op Nos.nl legt Amina (Juf Aminozuur) uit dat ze met de uitlegfilmpjes begon, omdat ze zelf ook te weinig tijd had. “Er was te weinig tijd in de les voor het verwerken van de stof. En dan kan je het beter omdraaien: de uitleg thuis kijken, het huiswerk in de klas maken. Een uitleg kan je prima in je eigen tempo en thuis volgen, en dan is er in het klaslokaal ruimte voor dat waar leerlingen vooral behoefte aan hebben: feedback.”

Zie hier haar uitleg over de bouw en werking van het ruggenmerg

Kijk naar de uitleg over zwaartekracht

Alles wat je moet weten over de Koude Oorlog

***

Voor de laatste loodjes tot de zomervakantie

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Pubers zijn goed in niksen en dat is heel gezond!

Liggen bij jou thuis de pubers de hele dag te niksen? Gewoon...
Lees verder