Scholen waarschijnlijk (mondjesmaat) open. Wij slaken een zucht(je) van verlichting

Terwijl de lamlendigheid bij onze pubers zich verdiept, omdat het Krokusvakantie is, was er de afgelopen dagen ook al een beetje positief nieuws: we kunnen weer naar de kapper én de scholen gaan open. Weliswaar op anderhalve meter, maar open is open. Scholen zoeken in de tussentijd naar ruimte om les te kunnen geven, wat in de praktijk waarschijnlijk zal betekenen dat de kinderen maar mondjesmaat naar school kunnen. Aula’s, theaters, de sporthal en andere plekken in school zullen worden omgetoverd tot klaslokalen. Zelfs de kerk ontkomt er niet aan, zoals vandaag was te lezen in het AD.
Is dat genoeg? Natuurlijk niet! Want inmiddels hebben de studenten aan het mbo, hbo en universiteit al bijna een jaar lang geen fysieke lessen gehad. Hoogleraar ontwikkelingspsychologie Eveline Crone maakt zich vooral zorgen over deze groep. Vooral de jongvolwassenen hebben het zwaar, zo blijkt uit onderzoek. Jongeren hebben het nodig om elkaar op te zoeken. “Je weet op die leeftijd nog niet goed wie je bent, en je hebt je leeftijdgenoten nodig om dat te ontdekken. De pandemie hakt er bij hen daarom extra in.”
Net als veel ouders maken wij ons dan ook zorgen om al die studerende kinderen, of jongeren die eieren voor hun geld kozen en een tussenjaar hebben genomen. In de hoop dat ze dit jaar weer konden werken, of reizen. Maar ze zitten op hun kamer, of bij hun ouders. In een periode dat je eigenlijk je vleugels zou moeten uitslaan lijkt ons dat ontzettend deprimerend.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

 

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Martine De Vente

42 Dingen die pubers roepen als ze van jou een klusje moeten doen

Het gras maaien, een maaltijd koken, de auto wassen. Het zijn allemaal...
Lees verder