Afstandsonderwijs? Zo ziet het werkelijke dagschema van pubers eruit

De schema’s die pubers in elkaar hebben gezet nu ze thuis hun schoolwerk moeten doen, zijn met een behoorlijk enthousiasme gemaakt. Dat merkte ook Denise Oort. Haar puber had een soort van huiswerkrooster gemaakt, zij stelde daarentegen het wérkelijke schema van haar dertienjarige zoon op. Dus hopelijk worden onze gebeden verhoord en mogen ze straks toch weer naar school. Al is het maar voor anderhalve dag.

8.00 uur
Ontbijt. Toch maar wel ín pyjama.

9.00
Werkontwijkend gedrag.

10.00
Zuchtend en kreunend je agenda pakken.

10.30
Legobouwsel uit handen later flikkeren omdat je moeder plotseling in je kamer staat te gillen hoe lang het in hemelsnaam duurt om een agenda te pakken.

11.00
Filmpjes kijken voor geschiedenis.

11.05
Discussiëren of de entertainmentlimiet opgeheven kan worden op de webbrowser.

12.00
Marvel-film wegklikken omdat je moeder komt controleren wat je doet, maar je je ‘histo-clip’ niet meer kan vinden zodat je toch een beetje betrapt voor een blanco scherm zit.

12.30
Sojamelk rode vruchten met Smacks is een prima lunch.

13.00
Debatvoering ‘hoezo moet ik naar buiten, buiten is corona’, ‘de tuin is óók buiten en we moeten toch binnen blijven’ en ‘vloggers zijn superleerzaam’.

14.00
Het benauwd krijgen van de eerste geschiedenisopdracht omdat er ‘hoe’ staat terwijl ze eigenlijk ‘waarom’ bedoelen en de stress die de foutieve vraagstelling veroorzaakt kan alleen verholpen worden met drie afleveringen kijken van welke Netflix-serie dan ook. Én een zak Buggles.

15.00
Je niet kunnen concentreren omdat je broertje van vier de Pawpatrol tune te hard zingt en dan discussiëren dat je niet op je kamer wilt leren, want jij was eerder in de woonkamer.

15.30
Quizlet woordjes beklijven beter als je ondersteboven op de bank ligt. En de webbrowser ziet Quizlet als een game dus of alsjeblieft die restrictie eraf mag. En nee, Cookie Clicker is niet tof om te spelen, dat is alleen voor baby’s.

16.00
Discussietraining met als onderwerp ‘niet hoeven wandelen met de hond’, omdat je ooit een keer voor je vader hebt gewandeld, wanneer is niet meer te achterhalen, en toen heeft hij beloofd dat hij voor jou zou wandelen en dat moment is nu.

17.00
Boos met de hond op je Oxboard door de wijk rollen, omdat je moeder heeft gedreigd om de hond om Marktplaats te zetten.

17.05
Vlogjes kijken.

18.30
1 kilo lasagna wegwerken.

22.00
Avonddiscussie: ‘Hoezo moet ik naar bed, ik heb toch vakantie?’

***

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

 

Geschreven door
More from Saskia Smith

Dit is waarom we zo dol zijn op de vaders van onze pubers

Heerlijk hoor, die vaders van onze pubers. En we weten ook eigenlijk...
Lees verder