15 bewijzen dat er nog steeds een kleuter in je puber schuilt

15 bewijzen dat er nog steeds een kleuter in je puber schuilt

Pubers, ze lijken al heel groot, maar als je goed kijkt, ontdek je dat het laagje pubervernis niet zo dik is.  Dan kijk je er dwars doorheen en zie je dat die kleuter van vroeger er nog gewoon in zit. Geloof je het niet? Wij hebben 15 bewijzen.

 1. Zowel de puber als de kleuter heeft een superieur gevoel voor drama. Waar de kleuter kan reageren alsof zijn leven voorbij is omdat hij zijn korte broek niet aan mag in december, reageert de puber ongeveer hetzelfde als je hem verbiedt om naar een feestje te gaan.
 2. Ze jokken regelmatig, maar zijn er superslecht in. Waar de kleuter glashard met de kruimels om zijn mond, blijft ontkennen een koekje te hebben gepikt, denkt de puber weg te kunnen komen met smoesjes als: ‘De hamster heeft mijn huiswerk opgegeten en ‘Mijn vriendinnen mogen ook allemaal om 4.00 thuiskomen.’
 3. Ze geloven nog steeds dat hun ouders oppermachtig zijn. ‘Pap, waar zijn mijn sleutels?’, ‘Mam wat eten we vandaag?’, ‘Pap, kun je me helpen met huiswerk?’ ‘Mam, kun je niet regelen dat mijn bestelling van de H&M op tijd komt?’
 4. Ze weten precies wat ze willen hebben uit de supermarkt en kunnen behoorlijk doordrammen om hun zin te krijgen. Okay, ze storten zich gelukkig niet meer met veel kabaal ter aarde midden in het gangpad, wat dat betreft hebben ze zich wel een beetje aangepast.
 5. Ze roepen nog steeds tig keer per dag ‘Mam!’, vooral als je op de WC zit of onder de douche staat.
 6. Ze kunnen flippen bij het woordje nee. Ook stampvoeten en krijsen komt voor.
 7. Ze vinden knuffelen stiekem nog heel fijn. Uiteraard wel met de gordijnen dicht, veilig buiten het zicht van leeftijdsgenoten.
 8. Net als knuffelen zijn ze ook gek op kietelen, mits op het juiste moment ingezet. Dan liggen ze nog net zo slap als toen ze kleuter waren.
 9. Wie denkt dat kleuters slecht luisteren, moet maar eens aan een willekeurige puber vragen of hij zijn schoenen en zijn schooltas op wil ruimen.
 10. Veel pubers weten nog steeds niet goed hoe ze hun veters moeten strikken met als gevolg dat ze 10 keer per dag losraken. Hoe sommige kinderen dat veterdiploma in de wacht slepen, is ons echt een raadsel.
 11. Ze zullen uit zichzelf niet zo snel meer robbertje kwartetten, maar als ze het doen, gaan ze er nog net zo in op als vroeger. Geloof je het niet? Luister maar eens aan de deur van je puber als hij een spelletje Fortnite speelt. Het klinkt een paar octaven lager, maar nog net zo enthousiast.
 12. Ze kunnen nog heel erg opgewonden zijn over hun verjaardag en de nachten ervoor slecht slapen.
 13. Ze kunnen niets zelf vinden, zelfs al staan ze er met hun hoofd vlak op.
 14. Als ze honger hebben zijn ze niet te genieten.
 15. Als ze hun zin niet krijgen, zijn ze superonredelijk en licht ontvlambaar. Waar de kleuter zich in een woedeaanval op de grond laat vallen, slaat de puber met de deuren en loopt stampvoetend naar boven.

Beter zeg je dit trouwens niet tegen ze, net als bij kleuters is het vermogen tot zelfspot nog niet helemaal ontwikkeld.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Jeanette Benschop

Deze dingen ga ik missen van de lockdown-periode

Echt ongelofelijk wat het opgehokt zitten en de beperkte mogelijkheden deed met...
Lees verder