Uitgescholden worden voor ‘poepchinees’ of ‘bamibal’. Zo grappig is dat niet

Dat schelden met kleur of afkomst pijn doet, dat wisten we natuurlijk al wel. Maar misschien lijken opmerkingen aan het adres van mensen met een Aziatische achtergrond minder erg, omdat ze grappig zijn bedoeld. Zij hebben een mededeling voor ons: ze vinden het helemaal niet grappig.
Hanki, Panki, Sjanghai zingen op de wijs van Happy Birthday to You, is niet grappig. En iemand met een Aziatisch uiterlijk ‘kroepoekje’ of ‘sambal bij’ noemen is ook totaal niet grappig.
Op Twitter getuigen jonge illustratoren met een Aziatische achtergrond van hoe pijnlijk opmerkingen kunnen zijn. Zoals deze. Je vindt er meer op Twitter onder #iklachniet

Of wat dacht je van de eeuwige mop: Hoelang is een Chinees?

En iemand begroeten met het Chinese Ni Hao, terwijl die eigenlijk Vietnamees is.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Geschreven door
More from Martine De Vente

34 dingen die puberzonen best wel zouden willen als jij ze de kans gaf

Je kunt het je puberzoon lekker makkelijk maken: je laat hem lekker...
Lees verder