Vakantie met pubers: Waarom all inclusive echt ideaal is

Geen enkele reden om een kutvakantie te hebben.

Mijn echtgenoot en ik werden een beetje meewarig aangekeken als we vertelden dat we een week all inclusive hadden geboekt. Want: cultureel, culinair en milieutechnisch niet verantwoord. O ja, en mensen vinden het soms een tikje ordinair. Maar als je je daar niks van aantrekt, heb je met pubers echt een supervakantie.

Ze hebben zelfs voorpret

Als je zo’n soort vakantie boekt, valt er vaak enig enthousiasme te bespeuren bij het pubervolk. Je kunt ze zelfs betrappen op een spoortje van voorpret.

Suffe excursie? Laat ze lekker daar

Stadje bekijken, of een excursie naar een of andere opgraving? Je hoeft ze niet onder luid protest en commentaar mee te sleuren. Ze kunnen gewoon achterblijven in het resort. En je kunt zelfs de hele dag wegblijven. Er is op elk moment een natje en droogje.

Je kunt elkaar prima ontlopen

Klaar met de hormonale moodswings van je dochter of de eenlettergrepige antwoorden van je zoon? Je hoeft elkaar de hele dag niet te zien, zelfs niet bij het eten.

Alles is toch al betaald

Omdat alles is inbegrepen, hoef je niet steeds te zeggen dat ze niks duurs mogen bestellen uit angst voor een torenhoge rekening.

Vrienden zijn zo gemaakt

Dit soort resorts zijn vaak overbevolkt met Nederlanders en hun pubers, die om dezelfde redenen als jij voor een dergelijke vakantie kiezen. Dat maakt wel heel makkelijk contact.

Geen enkele reden om een kutvakantie te hebben

Er is disco, er is sport, er is strand en er is een zwembad. En er is meestal ook wifi. Geen enkel excuus dus om een kutvakantie te hebben. Tenzij iemand haar vriendje heel erg mist.

‘Lussiknie’ bestaat niet

Zoveel keuze uit eten, dat er altijd wel iets tussen zit dat ze lusten. Leg er af en toe wel een tomaatje of komkommertje bij.

Drank en sigaretten zijn (te) ver weg

Meestal liggen dit soort resorts ver weg van de bewoonde wereld. Lees: supermarkten, bars en andere plekken waar drank en sigaretten te koop zijn. Leve het polsbandje dat aangeeft dat ze te jong zijn om te drinken.

Het gespuis blijft op afstand

Plaatselijke beachboys, brommerbendes en ander gespuis dat het heeft voorzien op jouw dochter (en dat je dochter waarschijnlijk ook waanzinnig interessant vindt) komen de slagboom niet door. Hoed je echter wel voor de badmeester en die gast van de animatie.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Leraar filmen in de klas is echt een absolute no-go

Lachen! Een leraar filmen die in woede ontsteekt, of een leerling in...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *