Waarom je niet de héle tijd op Magister moet kijken

Waarom je niet de héle tijd op Magister moet kijken

Al het huiswerk, iedere roosterwijziging en élk cijfer staan in de app Magister. Heel verleidelijk om alle verrichtingen van je pubers in de gaten te houden. Martine keek er even vaak op als op Facebook. Niet doen, merkte ze toen er ineens minder goed nieuws op stond.

Als je kind naar de brugklas gaat, dan wil je natuurlijk heel graag weten hoe het daar gaat. Op het schoolplein hoor je het niet meer, dus je bent afhankelijk van de berichtgeving van de puber zelf. En als die niet heel mededeelzaam is, dan ben je blij met iedere snipper informatie. Magister is daarvoor een uitkomst.

Voor de beginnende puberouders onder jullie: Magister is een rooster-, huiswerk- en cijferapp die zo’n beetje iedere school gebruikt. Je kunt er als ouder in, en als leerling. Heel fijn, want je kunt dan precies volgen wat hij zoals uitspookt op school.

Ik keek er wel heel veel op. Misschien bijna net zo vaak als op Facebook.

Ik had namelijk ook nog eens ergens gelezen dat je zeker in de eerste klas, je je flink tegen je kind moet aan bemoeien, want het is al zo ingewikkeld voor ze. Thuis met thee, helpen met huiswerk en heel vaak vragen hoe het was, dat werk. Maar vanaf dag één verdween hij zonder boe of bah te zeggen naar zijn kamer met medeneming van de kop thee en in gezelschap van de hele rol biscuitjes. Laat staan dat ik mededelingen kreeg over cijfers, vrienden of vragen over huiswerk.

Dus ik koesterde Magister. Al was het alleen maar om te kunnen zeggen: ‘Goed hoor, die zeven voor Engels.’ En: ‘Jammer joh, die vijf voor wiskunde’. Ik kreeg dan een geïrriteerd ‘jahaaaaa’ te horen.

Op een dag deed Magister het niet. Ik vermoedde een systeemfout, of iets dat kapot was aan mijn telefoon. Het leek wel of het was vastgelopen. Om toch mijn fix te halen van mijn favoriete app, vroeg ik de brugpieper of ik even op zijn telefoon mocht kijken. Het duurde even voor hij die uit de Eastpack had opgediept. Ik tikte Magister open en ik zag een 1 staan.

Dat zette mij aan het denken. Want wat deed ik als ik een 1 had gehaald? Dat ging ik zéker niet thuis vertellen. En dus is Magister onklaar maken eigenlijk het slimste dat je kunt doen.

Magister zorgt ervoor dat je als puber echt niks geheim kunt houden voor ouders met helikopter-neigingen. Bovendien is het als kind ook wel eens leuk om zelf met het goede nieuws te komen, in plaats van dat je moeder de champagne al heeft ontkurkt voor die negen die je hebt gehaald.

Ik probeer dus minder vaak te kijken. Zo weinig, dat hij zelfs beledigd was dat ik niet wist dat hij een 9 had voor zijn proefwerk biologie.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Hoe pubers meesters zijn in het uitstellen van hun huiswerk

Huiswerk maken, daar heb je een heel weekend voor? Maar je weet:...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *