Waarom The Society een intrigerende puberserie is (en je dus moet blijven kijken)

Wat zou er gebeuren als je terugkwam van schoolreisje met de klas en je ouders en familie waren spoorloos verdwenen. In eerste instantie: je bent 17 dus je gaat eerst maar eens flink feesten. In The Society worden dan ook eerst supermarkt en drankhandel leeggeroofd en vervolgens de apotheek.
Maar dan?
Daarover gaat de serie The Society, waarin een hele klas highschoolkids dit inderdaad overkomt. Ze moeten dealen met allerlei soorten problemen die ze ineens alleen moeten oplossen zonder volwassenen. Zo moet er een soort van orde komen in het dorpje waar ze om onduidelijke redenen niet weg kunnen.
De serie op Netflix doet heel erg denken aan Lord of the Flies, het boekje van William Golding dat we allemaal (want dun!) hebben gelezen voor Engels. Recap: het gaat over een stel jongetjes die alleen op een onbewoond eiland terechtkomen en ook een soort van orde moeten maken om de boel leefbaar te houden. Dat is in The Society ook. Je ziet hoe broos de rechtsorde eigenlijk is en wat er gebeurt als daar niets van is. Echt iets om over na te denken, ook voor je pubers. Als ik leraar maatschappijleer was, zou ik de pubers als huiswerk deze serie laten bingewatchen.
Door The Society heen speelt ook nog de kwestie van hoe het nou eigenlijk komt dat die kinderen allen hun familie kwijt zijn. En omdat je dat wilt weten, blijf je dus kijken.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Op een nacht word je zwetend wakker: je moet weer eindexamen doen

Martine had haar schooldiploma na haar eindexamen eigenlijk nooit meer gezien. Toen...
Lees verder