11 redenen waarom de feestdagen op de basisschool een hel zijn (en jij blij bent dat je er vanaf bent)

Help! Het winterfeestseizoen is aangebroken. We hebben Sint Maarten net gehad, dus je weet dat Sinterklaas ook in aantocht is. Met basisschoolkinderen is het een bezoeking, met pubers gaat heel veel van het feestgedoe gelukkig je huisje voorbij.

#1 Elk jaar die discussie moeten voeren over of het Sint Maartensnoep danwel nu in één keer verorberd mag worden, of dat het achter slot en grendel gaat en ze iedere dag een snoepje mogen.
#2 Lampionnen knutselen.
#3 Ingewikkelde verhalen vertellen over Sinterklaas, omdat je niet zeker weet of je kind nou nog helemaal gelooft.
#4 Verplicht wekenlang een keer per week hutspot eten, omdat het anders zo zonde is van de winterpenen.
#4 De Pietendiscussie in de Ouderraad en daar dertig mails over ontvangen.
#5 Sinterklaassurprises knutselen.
#6 Andere moeders op 5 december de klas binnen zien komen met bouwwerken, waarvan je zeker weet dat ze daar vanaf 11 november, dus na de oplevering van de Sint Maartenlampion, aan geknutseld hebben.
#7 De discussie met je kinderen over of ze hun chocoladeletter en pepernoten in een keer mogen opeten, of dat ze iedere dag een snoepje mogen pakken, terwijl die verstandige Sint Maartenbak nog niet eens leeg is.
#8 De oproep van de schooldirectie voor het versieren van de school voor Kerstmis, je besluit dit jaar toch te gaan. Vervolgens vind je jezelf terug op een wankel trapje terwijl je dennengroen ophangt, terwijl die enge vader het vasthoudt.
#9 Kerststukjes knutselen.
#10 Het plan van je dochter om sushi te maken voor het Kerstdiner valt compleet in het water, omdat je geen tijd hebt om te helpen en het drama dat ontstaat als je besluit kant-en-klaaar poffertjes te maken voor het schoolfeest.
#11 De Kerstborrel van school, waarbij je besluit langzaam dronken te worden omdat je maar niet afkomt van die ene moeder die (ieder jaar weer!) tot in detail uitlegt hoe ze de kerststukjes/surprises/lampionnen heeft gemaakt.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Hilarisch: Queen covert Oerend Hard van Normaal

Normaalfans hebben met wat knip- en plakwerk dat onvergetelijke concert van Queen...
Lees verder