30 dingen waaraan je kunt zien dat je puber nog een kleuter is

Pubers zijn groot, letterlijk!, en voelen zich groots, maar soms, heel soms zijn ze nog zo heerlijk klein. En zie je door al die lange ledematen, schoenmaat 46 en dik opgemaakte ogen heen weer even die heerlijke kleine kleuter van toen. Want dan doen ze dingen waaraan je kunt zien dat ze diep van binnen nog een kind zijn.

Dingen waaraan je kunt zien dat je puber nog een peuter is

 1. Dat we hen aan een uitgebreide luizencontrole onderwerpen, want krabben, verplicht met zijn hoofd op schoot, en ze na enig protest toch langzaam hun ogen sluiten en in slaap vallen.
 2. Dat we hen ’s ochtends voor ze de deur uitgaan toch nog maar weer even wijzen op het feit dat hun veter los zit, maar omdat ze hun rugzak om hebben ze er niet goed bij kunnen en wij het dan maar even voor ze doen en ze dan heel lief ‘dank je wel mamma’ zeggen.
 3. Dat ze ’s avond na een toch een beetje te enge film nog even een extra knuffel willen, en dat de deur naar de gang wel open mag blijven, en het licht aan. Ook in de badkamer.
 4. Dat ze ’s ochtends met een bijna lege pindakaaspot bij ons komen vragen of we er toch nog één boterhammetje van kunnen smeren voor naar school.
 5. Dat ze toch nog slapen met hun knuffels in bed.
 6. Dat als ze verdrietig zijn zich nog heerlijk laten troosten. Op schoot.
 7. Dat we samen als we de hond uitlaten nog altijd Pokemon-Go spelen. En ze trots laten zien hoe we een ultra-ball met effect kunnen gooien.
 8. Dat ze bij het eten van een bord spaghetti bolognese eigenlijk nog steeds een slabbetje nodig hebben.
 9. Dat als ze vergeten hun leeslampje uit te doen en we hun kamer in komen en zien slapen ze nog steeds wel op kunnen vreten.
 10. Dat ze ons ’s morgens zonder mopperen de knopen uit hun haar laten borstelen.
 11. Dat ze nog steeds vragen of een koekje, dropje, snoepje mogen.
 12. Dat we ze nog steeds naar bed mogen brengen met het hele pakket: liedje, armpje/rugje kriebelen en nachtzoentje toe.
 13. Dat ze vragen of we willen helpen hun teennagels knippen en ze vervolgens kronkelend en giechelend uit alle macht proberen stil te zitten terwijl we hun voeten (maatje Hobbit) in een houtgreep pakken en met een betonschaar hun nagels proberen in model te krijgen.
 14. Dat ze in een volle winkelstraat nog steeds onze hand pakken.
 15. Dat ze nog steeds graag willen dat we ze ’s morgens wakker maken.
 16. Dat ze het leuk vinden als we in het zwembad samen van de glijbaan gaan.
 17. Dat banaan nog steeds hun favoriete fruit is – het liefst vier op een dag.
 18. Dat ze na een heftige schooldag nog steeds drie keer naar beneden komen en we ze drie keer instoppen en ze dan na de derde keer zeggen: ‘Ik hou van je mama’.
 19. Dat ze verstoppertje in huis willen spelen en dat dat dan nog steeds dikke pret is.
 20. Dat ze vragen of we weer eens zoals ‘vroeger’ op zaterdagochtend een ‘verrassingspakketje’ (boterhammetje, pakje drinken, fruit en een snoepje zodat wij kunnen uitslapen) willen maken.
 21. Dat we nog steeds de held van de dag zijn als we ze op een ijsje trakteren.
 22. Dat als ze last van hun buik hebben en naar de w.c. zijn geweest, ze vragen of we willen komen kijken of de productie ‘wel oké’ is.
 23. Dat ze nog graag willen dat we op hun computer meekijken als ze op Fortnite een nieuw dansje hebben.
 24. Dat ze als we onze tanden staan te poetsen in de badkamer nog steeds rustig in hun blootje achter ons langs lopen om onder de douche te gaan.
 25. Dat als ze ziek zijn ze het nog steeds heerlijk vinden om op de bank te liggen, en dat we dan bij ze mogen liggen.
 26. Dat ze nog steeds selfies maken met de poes op schoot.
 27. Dat ze nog steeds niet zonder onze hulp netjes zelf een cadeautje kunnen inpakken/sinterklaas surprise kunnen maken.
 28. Dat we ze nog steeds blij kunnen  maken met een Donald Duck Extra Dikke Pocket.
 29. Dat we met een kus elke pijn kunnen wegtoveren.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

29 dingen die pubers in de ochtend vragen als het zomertijd is

Dat pubers gedijen bij regelmaat weten we. Zoiets als zomertijd is dan ook ingewikkeld. Want hoe laat is het nu echt? Is de klok...

15 banen die je als puberouder met gemak combineert

Als puberouder heb je het er maar druk mee. Want naast je werk heb je namelijk nóg 15 andere banen die je combineert met...

Zwoegt jouw puber op spelling? Laat hem/haar dit filmpje vol ezelsbruggetjes zien

Zit jouw puber vandaag te zwoegen op huiswerk Nederlands. Hij/zij mag van ons wel even pauze nemen en laat hem/haar even snel naar deze...

19 kleedgelddiscussies die pubers met hun ouders voeren

Je puber heeft zijn/haar zinnen gezet op een paar sneakers van een bedrag dat jij nog niet eens in een heel jaar uitgeeft aan...

‘Sexiest man alive’ speelt oppas van een… puber

Wij zijn dol op Idris Elba. Je kent hem van Luther en van The Wire, waar hij indrukwekkende personages (een keiharde politieman, en een...

3 weken zomervakantie voor iedereen meer dan genoeg

De Amsterdamse schooldirecteur Jan-Mattijs Heinemeijer pleit voor een veel kortere zomervakantie. Goed voor de kinderen, en goed voor de leraren. Wij waren natuurlijk allang...

Lekker meebingen met On My Block

Je pubers hebben 'm vast al ontdekt: on my block. Dit is de nieuwste highschool-serie op Netflix. Die zich afspeelt in een multi-cultiwijk van Los...

Back to school… Deze spullen haalden wij op de schoolcampus

Schoolspullen worden vaak online besteld. Met weemoed denken we terug dat wij de schoolcampus van V&D afstruinden op zoek naar leuke spulletjes. We vonden...

Kaartenactie Tis Hier Geen Hotel

Zoals je weet, zijn we niet alleen online maar ook live met onze lezingen en theatershows. En we schrijven ook boeken. Dit jaar doen...