30 dingen waaraan je kunt zien dat je puber nog een kleuter is

Soms zijn ze gewoon nog even heerlijk klein

Pubers zijn groot, letterlijk!, en voelen zich groots, maar soms, heel soms zijn ze nog zo heerlijk klein. En zie je door al die lange ledematen, schoenmaat 46 en dik opgemaakte ogen heen weer even die heerlijke kleine kleuter van toen. Want dan doen ze dingen waaraan je kunt zien dat ze diep van binnen nog een kind zijn.

Dingen waaraan je kunt zien dat je puber nog een peuter is

 1. Dat we hen aan een uitgebreide luizencontrole onderwerpen, want krabben, verplicht met zijn hoofd op schoot, en ze na enig protest toch langzaam hun ogen sluiten en in slaap vallen.
 2. Dat we hen ’s ochtends voor ze de deur uitgaan toch nog maar weer even wijzen op het feit dat hun veter los zit, maar omdat ze hun rugzak om hebben ze er niet goed bij kunnen en wij het dan maar even voor ze doen en ze dan heel lief ‘dank je wel mamma’ zeggen.
 3. Dat ze ’s avond na een toch een beetje te enge film nog even een extra knuffel willen, en dat de deur naar de gang wel open mag blijven, en het licht aan. Ook in de badkamer.
 4. Dat ze ’s ochtends met een bijna lege pindakaaspot bij ons komen vragen of we er toch nog één boterhammetje van kunnen smeren voor naar school.
 5. Dat ze toch nog slapen met hun knuffels in bed.
 6. Dat als ze verdrietig zijn zich nog heerlijk laten troosten. Op schoot.
 7. Dat we samen als we de hond uitlaten nog altijd Pokemon-Go spelen. En ze trots laten zien hoe we een ultra-ball met effect kunnen gooien.
 8. Dat ze bij het eten van een bord spaghetti bolognese eigenlijk nog steeds een slabbetje nodig hebben.
 9. Dat als ze vergeten hun leeslampje uit te doen en we hun kamer in komen en zien slapen ze nog steeds wel op kunnen vreten.
 10. Dat ze ons ’s morgens zonder mopperen de knopen uit hun haar laten borstelen.
 11. Dat ze nog steeds vragen of een koekje, dropje, snoepje mogen.
 12. Dat we ze nog steeds naar bed mogen brengen met het hele pakket: liedje, armpje/rugje kriebelen en nachtzoentje toe.
 13. Dat ze vragen of we willen helpen hun teennagels knippen en ze vervolgens kronkelend en giechelend uit alle macht proberen stil te zitten terwijl we hun voeten (maatje Hobbit) in een houtgreep pakken en met een betonschaar hun nagels proberen in model te krijgen.
 14. Dat ze in een volle winkelstraat nog steeds onze hand pakken.
 15. Dat ze nog steeds graag willen dat we ze ’s morgens wakker maken.
 16. Dat ze het leuk vinden als we in het zwembad samen van de glijbaan gaan.
 17. Dat banaan nog steeds hun favoriete fruit is – het liefst vier op een dag.
 18. Dat ze na een heftige schooldag nog steeds drie keer naar beneden komen en we ze drie keer instoppen en ze dan na de derde keer zeggen: ‘Ik hou van je mama’.
 19. Dat ze verstoppertje in huis willen spelen en dat dat dan nog steeds dikke pret is.
 20. Dat ze vragen of we weer eens zoals ‘vroeger’ op zaterdagochtend een ‘verrassingspakketje’ (boterhammetje, pakje drinken, fruit en een snoepje zodat wij kunnen uitslapen) willen maken.
 21. Dat we nog steeds de held van de dag zijn als we ze op een ijsje trakteren.
 22. Dat als ze last van hun buik hebben en naar de w.c. zijn geweest, ze vragen of we willen komen kijken of de productie ‘wel oké’ is.
 23. Dat ze nog graag willen dat we op hun computer meekijken als ze op Fortnite een nieuw dansje hebben.
 24. Dat ze als we onze tanden staan te poetsen in de badkamer nog steeds rustig in hun blootje achter ons langs lopen om onder de douche te gaan.
 25. Dat als ze ziek zijn ze het nog steeds heerlijk vinden om op de bank te liggen, en dat we dan bij ze mogen liggen.
 26. Dat ze nog steeds selfies maken met de poes op schoot.
 27. Dat ze nog steeds niet zonder onze hulp netjes zelf een cadeautje kunnen inpakken/sinterklaas surprise kunnen maken.
 28. Dat we ze nog steeds blij kunnen  maken met een Donald Duck Extra Dikke Pocket.
 29. Dat we met een kus elke pijn kunnen wegtoveren.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Anne de Vries

17 manieren waarop je puber genadeloos terugslaat

Pubers doen wel alsof ze niet luisteren, maar weten heel goed wat...
Lees verder