De pizzavlaai en 9 andere dingen die heel goor zijn, en je puber (dus) lekker vindt

De Aldi scoorde vorig jaar heel hoog met de frikandelvlaai. Dit jaar doen ze het succes dunnetjes over met de pizzavlaai. Wij denken: wat goor, de puber denkt: wat heerlijk, want dit gerecht is beyond het frikandelbroodje en de kaasstengels waarvan ze ook kilo’s wegstouwen.
We speurden het supermarktschap en de snackketens af naar nog meer gerechten waarvan je denkt dat ze niet te vreten zijn, maar die het volgens de pubers toch zijn. 

Pizza/frikandelvlaai In Limburg spreken ze er schande van: de pizzavlaai. Een vulling van kaas en tomaten (die zie je tenminste op de foto) en dan daaroverheen zo’n rasterwerk van deeg. Vorig jaar deden ze hetzelfde trucje met stukjes frikandel, omwikkeld met brooddeeg en gevuld met curry. Jij zou er misschien alleen zin in hebben met een heel grote kater, de pubers zouden er wel elke dag mee willen ontbijten.

-Rookworstkroket Een heerlijk hapje van de Febo en Unox samen. We verdenken Febo er zelfs van een smaakpanel van pubers in dienst te hebben. Ze hebben namelijk tegenwoordig ook milkshakes met stukjes Oreo erin.

-Kebabsoufflé Vlak ook de concurrentie van Smullers niet uit. Behalve de kebabsoufflé (kebab met een krokant krokettenkorstje), hebben ze ook een paellaschijf en zijn ze bekend van de babi pangang-kroket. Vooral van de kebapsoufflé gaat een puberhartje sneller kloppen.

-Satépizza Jij denkt: hoe kun je een pizza verpesten? De puber denkt: doe er nog maar eentje. O ja, en er zit dus ook gewoon kaas bij. De gedachte alleen al… Te bestellen bij New York Pizza.

-Pizza pulled pork We hebben al een shoarmapizza, maar sinds de pulled pork gewoon bij de AH in het schap ligt, is die inmiddels ook op de pizza te vinden. En ach, waarom ook niet?

-Nutellapizza Laten we eerlijk zijn, een Nutellapizza is heel erg lekker, maar moet natuurlijk niet ten koste gaan van jouw favoriete (hartige) pizza, schrijft Domino’s Pizza. Nou, de puber heeft daar geen enkele moeite mee. Die vraagt zich hoogstens af waarom er geen kaas op zit.

-Pepernotendrink Pepernoten kunnen overal in. De Jumbo heeft ze in vloeibare vorm, maar ze kunnen natuurlijk ook als toetje. Ook gezien: pepernotenvla en een pepernoten-marsepeintoetje. Het wachten is natuurlijk op de pepernotenpizza.

-Rolo-dessert. Denk het chocolaatje, maar dan als een hele bak vol  kleverige zoetigheid uit het dessertschap van de supermarkt. De puber lepelt het met veel smaak naar binnen, net als het halve bakje dat jij hebt laten staan omdat je het toch ‘een beetje veel’ vond.

-Roulette-chips Oké, deze van Doritos vinden we zelf ook best briljant. Chips met tabascosmaak én met nacho cheese in één zak. Dat je pas weet wat je hebt als je een chipje in je mond steekt: ultra-heet of zacht-kazig. Is eens wat anders dan paprika, naturel of bolognese. De pubers gaan ervan uit hun dak.

***

Heb je ons huiswerboek al besteld?

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Heb je háár weer met d’r gymnasium

Martine's oudste zit op het gymnasium en het gaat goed. Niks meer aan doen, zou je denken. Maar ze voelt zich er altijd een...

Winkelen met je puber: jij stuurt een foto, hij zit thuis op de bank en beslist

Heb je een puber thuis die niet van winkelen houdt? Saskia vond onverwacht, na een ruzie met haar puber in een overvolle winkel, de...

Deze taferelen herkent iedereen die een puberdochter in huis heeft

Puberdochters zijn supergezellig, maar hebben ook zo hun eigenaardigheden. Kijk maar naar deze heel herkenbare foto's. Als ze teveel haast hebben om jouw overheerlijke tosti...

Waarom mijn dochter bij de schoolarts écht, écht niet op de weegschaal wil

De dochter van Annemiek (bijna 11) en haar vriendinnen zijn het hele jaar al nerveus dat ze bij de schoolarts op de weegschaal moeten....

Verbod op energiedrankjes, vinden wij als ouders dat een goed idee, of moeten die pubers het zelf maar uitzoeken?

Kinderartsen roepen op een verbod op energiedrankjes voor kinderen jonger dan 13 jaar, en een maximum van één blikje voor jongeren tot 18 jaar....

Ik reed een puber op een scooter aan en de omstanders werden wóest

Pubers op scooters zijn bloedirritant en gedragen zich levensgevaarlijk. Dus Martine had gerekend op wat respijt, toen er eentje onder haar auto lag. Maar...

23 heel herkenbare momenten voor verse puberouders

Ineens is je kleine, schattige kind een puber. Dat merk je in gedrag, je bent echt de stomste ouder óóit, in reuk, de Zwitsallucht...

15 trucjes van pubers om hun telefoon ‘s avonds hun kamer in te smokkelen

In de meeste huishoudens met pubers is de regel: 's nachts geen telefoon in de slaapkamer. Optimale rust is voor groeiende pubers immers belangrijk....

26 opmerkingen waarmee je puber je dag kan verpesten

Vandaag begon zo goed. Je sprong uit bed, werd blij van je spiegelbeeld en had een dag om je op te verheugen. Je had...