‘Amalia is een heel gewone puber’

Foto: RVD, Albert Nieboer

We blijven natuurlijk altijd heel benieuwd hoe het dan gaat met Nederlands beroemdste puber, onze kroonprinses Amalia. In de Linda lazen we hoe het bij haar gaat op school. En ze had dus zelfs even verkering.

Royalty-watcher Dorine Hermans schreef in de laatste Linda een korte biografie over de veertienjarige kroonprinses. Wat blijkt, de vierdeklasser wordt op school, het Sorghvliet College in Den Haag, behoorlijk met rust gelaten.

“Je bent een loser als je foto’s of filmpjes van Amalia maakt”, aldus een vijftienjarige Sorghvliet-leerling. “Ik heb nog nooit iemand gezien die dat doet. Of de rector dat heeft verboden? Dat weet ik niet eens, maar dat maakt niet uit, je doet het niet. We hebben er trouwens ook helemaal geen belangstelling voor, het is heel gewoon dat ze hier is.”

Verder krijg je uit het verhaal de indruk dat Amalia verder een heel gewone puber is, die op een gewone, weliswaar elitaire, school zit. Waar ze tien tot vijftien procent kinderen uit achterstandswijken toelaten. ‘Ze heeft een paar maanden een vriendje uit die groep gehad. Het sprookje bloedde na een paar maanden dood’, schrijft Hermans.

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Tieners minder laten drinken? Zo doen ze dat in IJsland

In de jaren 90 was bijna de helft van de IJslandse jongeren...
Lees verder