De puber heeft griep, en wie moet er aan de bak? Juist!

Vorig jaar had de zoon van Marloes griep, en toen haar dochter en toen haar man. En wie ging er gewoon door? Juist.

Gelukkig zijn mijn kinderen gezegend met een heel goede weerstand. Dat is waarschijnlijk het gevolg van opgroeien in een vies huis. Maar vorig jaar ging het griepvirus niet stilletjes ons huisje voorbij.

In het begin vond ik het nog wel leuk, zo’n puber vertroetelen. Hij liet het zich ook lekker aanleunen. Als ik met een kommetje kippensoep/bakje geraspte appel/beschuitje met suiker zijn kamer binnenliep, kwam er een lichtje in zijn koortsige ogen en fluisterde hij: dankjewel mama. Ik had de neiging om de soep ook nog bij hem naar binnen te lepelen, maar dat kon hij zelf nog wel.

Hij wilde zelfs bij me zitten, rillend en koortsig. Wanneer gebeurt het nou nog dat er op de bank zo’n warm hoopje mens naast je komt kruipen? Hij was, kortom, weer eventjes een baby. Daar had ik wel twee dagen thuiswerken voor over. Dus ik veegde de agenda op mijn werk leeg, belde mijn baas dat mijn kind ziek was, en ging aan de keukentafel zitten.

Maar een ziekenboeg is een behoorlijke concentratie-killer, zo bleek na drie dagen. Zeker op het moment dat mijn zoon weer ‘op’ kon en zich installeerde voor de televisie om eens lekker een potje te gaan gamen. Af en toe deed hij zijn koptelefoon af om bestellingen door te geven: of ik een broodje bapao wilde opwarmen en of ik naar de supermarkt kon voor een zak M&M’s, omdat hij daar toch ‘echt weer vet veel zin’ in had. Op een gegeven moment belde mijn baas gestrest op, terwijl ik in een pan stoofvlees stond te roeren, waar het rapport bleef dat ik die ochtend had moeten aanleveren. Toen wist ik: morgen is het weer tijd om naar school te gaan.

Mijn zoon had mazzel, want toen mijn dochter aan de beurt was, bleek dat ik al heel snel aan mijn zorgtaks zat. Misschien kwam dat ook doordat mijn dochter veel slechter ziek kan zijn dan haar broer. Ze wilde bijvoorbeeld per se bij mij in bed en per se met een dekentje op de bank liggen om vervolgens keihard te klagen over waar ze allemaal pijn had en dat ik daar wat aan moest doen.

Drie keer per dag rende ik naar de drogist en supermarkt voor paracetamol met bananensmaak, drop, mentholstoombadjes, kruidenthee en de laatste editie van Cosmo Girl, want -en dat was heel zielig- voor netflixen was ze echt te ziek. Mijn kippensoep vond ze ‘goor’, geraspte appel ‘iets voor baby’s’, maar mevrouw bliefde wel witte kadetjes met hagelslag. En. Wel. Nu. Meteen.
Ik weet het, ze was heel zielig en ziek. Maar ik had ook werk te doen en bedden te verschonen. Dus ik was er na twee weken ziekenboeg wel klaar mee. Op het moment dat de koorts was gezakt en ze weer enigszins op haar benen kon staan, moest ze van mij weer naar school. Mijn baas was er ook klaar mee. Ze belde om te vragen of ik de weg naar kantoor nog wel wist. En maakte de opmerking dat mijn ‘output’ ook te wensen overliet. Ik wilde nog vragen of ze met me wilde ruilen, maar hield me in. Niet zo slim met het oog op het functioneringsgesprek volgende maand.

En toen was mijn man aan de beurt. Die natuurlijk mijn gemopper van de afgelopen dagen had aangehoord, zijn steentje had bijgedragen door in de avonduren soep te trekken en te koken. Hij kroop in bed, en zei: ‘Ach schat, ik red me wel’. Wat ze zeggen over mannen en ziek zijn, klopt dus voor geen meter. Ik kon dus eindelijk weer aan het werk om de ingelopen achterstanden in te lopen. En gelukkig…gelukkig kreeg ik het zelf niet te pakken. De gevolgen waren anders niet te overzien.

Pubers met griep, dat wil je dus nooit meer. Dus ik hoop dat dit jaar de griep stilletjes mijn huisje voorbijgaat. Bij onvoldoende weerstand trek ik de pot Enchinaforce tabletten* van A.Vogel open. Deze tabletten helpen bij onvoldoende weerstand, griep en verkoudheid en versnellen het herstel na ziekte. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Echinaforce van A.Vogel maar de inhoud is 100% van ons. Als moeder heb je geen tijd voor griep en daarom is het belangrijk om je weerstand hoog te houden. De tabletten van Echinaforce kunnen hierbij helpen. Het bevat Echinacea purpurea. Deze plant helpt bij onvoldoende weerstand, griep en verkoudheid en versnelt het herstel na ziekte. Ook #Geentijdvoorgriep? Hier vind je meer informatie over griep en hoe jij deze winter je weerstand op peil houdt. 

*Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Echinacea purpurea. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. – KOAG 11-1118-2048

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Laat je puber bepalen op wie je gaat stemmen, het gaat om zijn/haar toekomst

Martine wist precies op wie ze ging stemmen. Maar het leek haar beter als ze de keuze aan haar pubers zou laten. Het gaat...

Deze moeder stopte met het doen van de afwas, en beschrijft wat er dan gebeurt

Twitteraar 'Miss Potkin' besloot de afwas niet meer te doen. En wachtte af wat haar huisgenoten zouden doen als er nergens meer bestek en...

Cannabis is zo’n zware drug geworden, dat we niet meer naïef kunnen doen over blowen

De wiet van tegenwoordig is zo zwaar dat zelfs een olifant ervan tegen de vlakte gaat. Tijd voor ouders om hetzelfde om te gaan...

Heel therapeutisch, kijken naar de karate-moves van Miss Piggy

Soms wil je net doen als Miss Piggy, gewoon erop los slaan als je het ergens niet mee eens bent. Doen we natuurlijk niet,...

Aan je puber laten zien: deze man draagt alles wat hij weggooit een maand lang met zich mee

In het kader van bewustwording droeg Rob Greenfield een maand lang zijn afval met zich mee. Schokkend om te zien wat we in een...

Een nieuwe dreiging voor ons land: pubers

Hilarische column van Pieter Derks. Over pubers die de nieuwe dreiging van Nederland zijn. Pas maar op: 'Er zit een generatie aan te komen...

Mijn puber mag voor het eerst stemmen!

De oudste puber van Saskia is 19. Volwassen dus. En stemgerechtigd. Zijn stempas viel de afgelopen week op de deurmat. Ik vond het wel een...

Deze gans is net een puber

Het heeft iets aandoenlijks en daarom is deze video ook zo leuk: de gans die tussen een groep flamingo's staat en gewoon doet alsof...

Deze dingen deed jij vroeger als puber met je beste vriendin

Vrienden zijn het belangrijkste bezit voor pubers. Vroeger had ook jij, naast wat losse schoolvriendinnetjes, vast één beste vriendin die er met kop en schouders...