De puber heeft griep, en wie moet er aan de bak? Juist!

Vorig jaar had de zoon van Marloes griep, en toen haar dochter en toen haar man. En wie ging er gewoon door? Juist.

Gelukkig zijn mijn kinderen gezegend met een heel goede weerstand. Dat is waarschijnlijk het gevolg van opgroeien in een vies huis. Maar vorig jaar ging het griepvirus niet stilletjes ons huisje voorbij.

In het begin vond ik het nog wel leuk, zo’n puber vertroetelen. Hij liet het zich ook lekker aanleunen. Als ik met een kommetje kippensoep/bakje geraspte appel/beschuitje met suiker zijn kamer binnenliep, kwam er een lichtje in zijn koortsige ogen en fluisterde hij: dankjewel mama. Ik had de neiging om de soep ook nog bij hem naar binnen te lepelen, maar dat kon hij zelf nog wel.

Hij wilde zelfs bij me zitten, rillend en koortsig. Wanneer gebeurt het nou nog dat er op de bank zo’n warm hoopje mens naast je komt kruipen? Hij was, kortom, weer eventjes een baby. Daar had ik wel twee dagen thuiswerken voor over. Dus ik veegde de agenda op mijn werk leeg, belde mijn baas dat mijn kind ziek was, en ging aan de keukentafel zitten.

Maar een ziekenboeg is een behoorlijke concentratie-killer, zo bleek na drie dagen. Zeker op het moment dat mijn zoon weer ‘op’ kon en zich installeerde voor de televisie om eens lekker een potje te gaan gamen. Af en toe deed hij zijn koptelefoon af om bestellingen door te geven: of ik een broodje bapao wilde opwarmen en of ik naar de supermarkt kon voor een zak M&M’s, omdat hij daar toch ‘echt weer vet veel zin’ in had. Op een gegeven moment belde mijn baas gestrest op, terwijl ik in een pan stoofvlees stond te roeren, waar het rapport bleef dat ik die ochtend had moeten aanleveren. Toen wist ik: morgen is het weer tijd om naar school te gaan.

Mijn zoon had mazzel, want toen mijn dochter aan de beurt was, bleek dat ik al heel snel aan mijn zorgtaks zat. Misschien kwam dat ook doordat mijn dochter veel slechter ziek kan zijn dan haar broer. Ze wilde bijvoorbeeld per se bij mij in bed en per se met een dekentje op de bank liggen om vervolgens keihard te klagen over waar ze allemaal pijn had en dat ik daar wat aan moest doen.

Drie keer per dag rende ik naar de drogist en supermarkt voor paracetamol met bananensmaak, drop, mentholstoombadjes, kruidenthee en de laatste editie van Cosmo Girl, want -en dat was heel zielig- voor netflixen was ze echt te ziek. Mijn kippensoep vond ze ‘goor’, geraspte appel ‘iets voor baby’s’, maar mevrouw bliefde wel witte kadetjes met hagelslag. En. Wel. Nu. Meteen.
Ik weet het, ze was heel zielig en ziek. Maar ik had ook werk te doen en bedden te verschonen. Dus ik was er na twee weken ziekenboeg wel klaar mee. Op het moment dat de koorts was gezakt en ze weer enigszins op haar benen kon staan, moest ze van mij weer naar school. Mijn baas was er ook klaar mee. Ze belde om te vragen of ik de weg naar kantoor nog wel wist. En maakte de opmerking dat mijn ‘output’ ook te wensen overliet. Ik wilde nog vragen of ze met me wilde ruilen, maar hield me in. Niet zo slim met het oog op het functioneringsgesprek volgende maand.

En toen was mijn man aan de beurt. Die natuurlijk mijn gemopper van de afgelopen dagen had aangehoord, zijn steentje had bijgedragen door in de avonduren soep te trekken en te koken. Hij kroop in bed, en zei: ‘Ach schat, ik red me wel’. Wat ze zeggen over mannen en ziek zijn, klopt dus voor geen meter. Ik kon dus eindelijk weer aan het werk om de ingelopen achterstanden in te lopen. En gelukkig…gelukkig kreeg ik het zelf niet te pakken. De gevolgen waren anders niet te overzien.

Pubers met griep, dat wil je dus nooit meer. Dus ik hoop dat dit jaar de griep stilletjes mijn huisje voorbijgaat. Bij onvoldoende weerstand trek ik de pot Enchinaforce tabletten* van A.Vogel open. Deze tabletten helpen bij onvoldoende weerstand, griep en verkoudheid en versnellen het herstel na ziekte. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Echinaforce van A.Vogel maar de inhoud is 100% van ons. Als moeder heb je geen tijd voor griep en daarom is het belangrijk om je weerstand hoog te houden. De tabletten van Echinaforce kunnen hierbij helpen. Het bevat Echinacea purpurea. Deze plant helpt bij onvoldoende weerstand, griep en verkoudheid en versnelt het herstel na ziekte. Ook #Geentijdvoorgriep? Hier vind je meer informatie over griep en hoe jij deze winter je weerstand op peil houdt. 

*Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Echinacea purpurea. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. – KOAG 11-1118-2048

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Zo krijg je je puber van TikTok af

Pubers kunnen zich helemaal verliezen in TikTok. En horen dan niet dat jij tegen ze praat. Of dat jij er überhaupt bent. Maar er...

Pubers zien er allemaal hetzelfde uit

Vroeger had je kakkers, wavers, alto's en disco's. Nu zien pubers er allemaal hetzelfde uit. De dochter van Sara lijkt op alle meisjes uit...

Diploma-uitreiking van je puber? Neem de zakdoeken maar mee!

Mijn oudste puber heeft zijn havo-diploma gekregen. Heel officieel, op een feestavond in school met iedereen in het pak, en ik met tranen in...

Dé motivatie preek voor jouw puber, doe er je voordeel mee

Een puber die het even niet meer ziet zitten? Die de handdoek in de ring gooit? Die met gebogen rug door het leven gaat?...

De bijlesgekte; hoe je je kind wel naar de havo, of hoger, krijgt

De afgelopen tien jaar is het onderwijs in Nederland behoorlijk veranderd. We gingen van een zesjescultuur, naar een behoorlijke prestatiedruk om een zo hoog...

De puberdochter gaat zwemmen in 101 opmerkelijke stappen

Het is mooi weer, de zon schijnt en dus gaat de puberdochter zwemmen. Wij gooien onze bikini in onze tas en een handdoek, pubermeisjes...

Examen doen op verschillende niveaus, waarom kan dat niet?

Waarom kunnen kinderen op school niet gewoon doen waar ze goed in zijn, en voor de rest gewoon de basics halen? Zo schittert Martine's...

Zwanger worden op je zeventiende, het hóeft geen drama te zijn

Het programma Vier handen op een buik laat een wel heel eenzijdige kant van tienermoederschap zien. Leuk voor de kijkcijfers wellicht, maar niet helemaal...

13 dingen die altijd op maandagochtend gebeuren voordat je puber naar school gaat

Je kunt er de klok op gelijk zetten: dingen die elke maandag weer gebeuren. En je weet ondertussen ook wel dat het voorlopig zo...