De puber is ziek in 101 irritante stappen

Ik ben echt heel ziek, mam

’s Morgens om 7 uur staat de vijftienjarige zoon van Anne voor haar neus. Met een bibberende stem piept hij dat hij zich niet lekker voelt. Hij is echt heel ziek. 

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

7.00 uur
De puber wil weten of ik hem heb gehoord en kucht een paar keer om zijn ‘ik ben ziek’ kracht bij te zetten.

7.01
De puber begrijpt niet dat ik vraag of hij schoolziek is. Welke moeder doet dat nu? Zie ik niet dat hij heel ziek is? Dat hij staat te bibberen op zijn benen?

7.03
De puber vindt het nu geen tijdstip om herinnert te worden aan het feit dat hij de vorige keer wel degelijk school ziek was. Dat heeft toch niks met nu te maken?

7.04
De puber piept dat hij heus geen toetsen heeft. Geloof ik hem niet? Ik kan toch op magister kijken. Dan gaat hij ondertussen weer in zijn bed liggen, want van rechtop staan wordt hij alleen maar zieker.

7.34
De puber roept of ik nog wel weet dat hij boven in zijn bed ligt. En ziek is.

7.36
De puber vraagt of ik even kan komen want hij ligt helemaal alleen. En is ziek.

7.43
De puber waardeert het echt wel dat hij thuis mag blijven. Maar ja, dat kan ook niet anders als je zo ziek bent. En hij weet ook echt wel dat ik moet werken. Van hem zal ik geen last hebben hoor, hij ligt gewoon in bed. Maar kan ik de deur van de werkkamer wel openlaten, dan hoor ik hem tenminste.

8.04
De puber piept of ik even kan komen, want hij kan niet zo hard praten omdat zijn keel ook zeer doet.

8.06
De puber snapt niet dat ik geen verse croissantjes voor hem wil halen. Dat kan hij toch niet zelf doen? Oh, hij kan een kopje thee en een beschuitje krijgen? Nou, dat moet dan maar. Kan ik echt niet even naar de bakker?

8.23
De puber vraag om uitgeperste sinaasappelsap.

8.26
De puber denkt dat hij ook wel wentelteefjes wil.

8.29
De puber is van mening dat een tosti ook best zal smaken.

8.31
De puber begrijpt niet dat ik niet de hele dag voor hem kan rennen. Dat ik gewoon moet werken. En een deadline heb. Maar hij is toch ziek? Wat is nu belangrijker? Juist.

8.59
De puber vraagt of ik al klaar ben met werken.

9.13
De puber wil weten hoe lang ik nog moet werken.

9.52
De puber klaagt dat hij he-le-maal alleen is. En zich niet lekker voelt. Kan ik niet even naar hem komen kijken?

9.58
De puber vindt het best raar dat ik zo weinig tijd voor hem heb. Zie ik wel hoe ziek hij is? Hij heeft hoofdpijn, keelpijn, buikpijn, en eigenlijk heeft hij overal pijn.

10.01
De puber denkt echt dat hij koorts heeft, kan ik niet even zijn temperatuur opnemen?

10.02
De puber vindt dat ik even zijn voorhoofd moet voelen, hij is echt heel warm.

10.04
De puber denkt hij best wel eens flauw kan gaan vallen, zo ziek als vandaag is hij nog nooit geweest.

10.06
De puber gelooft dat hij misschien wel naar het ziekenhuis moet.

10.07
De puber verzoekt om een dokter, en nee, hij vindt niet dat ik dat kan doen. Dit ziek-zijn vraagt om een specialist, snap ik dat niet?

10.08
De puber vindt niet dat met slapen alles beter wordt. Hoezo moet hij slapen? Hij is toch geen baby? Waarom doe ik de gordijnen dan weer dicht?

11.15
De puber beweert dat hij heus niet zo lang geslapen heeft. En dat hij ook niet oververmoeid is in plaats van ziek. Maar nu ik er toch ben, kan ik even zijn kussen opschudden? En een schoon bed is ook wel fijn. Oh, geen tijd? Wat ben ik aan het doen dan? Werken? Nog steeds?

11.58
De puber piept dat hij honger heeft, kan ik nu dan misschien die croissantjes halen? Nee? Van croissantjes word je toch beter? Niet? Nou, hij wel, hoor.

12.14
De puber jammert dat hij alles zelf moet doen. Welk ziek kind moet nu zelf zijn lunch maken?

13.00
De puber snapt niet dat ik boos word omdat hij cola heeft gepakt. Cola is toch oké? Wist ik niet dat dat vroeger een medicijn was?

13.02
De puber ziet niet in dat een pak koek geen lunch is als je ziek bent. Ben ik niet blij dat hij iets eet? Nou dan.

13.04
De puber piept dat hij weer gaat liggen, want hij is nog steeds niet lekker.

13.05
De puber vraagt of ik even een extra deken kan pakken want hij heeft het een beetje koud.

13.06
De puber vraagt of ik even een extra kussen kan pakken want hij wil iets hoger liggen.

13.07
De puber vraagt of ik even bij hem kan blijven zitten want alleen in bed liggen is niks aan. Zullen we samen YouTube kijken? Of een film? Of een nieuwe serie op Netflix?

13.08
De puber piept dat hij niet weet wat hij moet doen. Het is best vervelend om in bed te liggen. Huiswerk maken? Nee, daar heeft hij echt de kracht niet voor. Hij voelt zich ook wel een beetje slapjes en denkt dat slapen toch wel beter is.

14.31
De puber roept dat hij wakker is hoor.

14.32
De puber joelt dat hij gaat proberen om iets te doen. Maar weet niet of dat lukt, want ja, hij is nog steeds best wel ziek

14.47
De puber begrijpt niet dat hij zijn PS4 zacht moet zetten, anders hoort hij toch niks. Weet ik wel dat zijn oren dichtzitten?

15.07
De puber vindt het raar dat hij zijn muziek ook zacht moet zetten. Ik weet toch van zijn oren?

15.13
De puber jeremieert dat ook de televisie niet op vol volume kan. Hoe moet hij anders die serie met zijn dichte oren zien? Heb ik misschien medicijnen? Misschien moet hij iets slikken zodat zijn oren weer openpoppen. Neus dichtknijpen en blazen? Wat is dat nou voor een rare tip?

15.31
De puber zegt dat hij maar weer in bed gaat liggen. Want van al dat rondlopen is hij best wel weer nog zieker geworden.

15.41
De puber heeft een leuk spel bedacht met zijn matras en de trap, of ik even kan komen kijken.

15.46
De puber roeptoetert dat ik overal gevaar in zie, maar als ik het wil dan verzint hij wel iets anders hoor. Geen probleem. Ziek? Ja, hij voelt zich nog steeds heel erg ziek.

16.08
De puber gaat even een ander ideetje uitvoeren, iets met hamers en spijkers. Wat dat is? Nee, dat is een verrassing.

16.42
De puber zegt dat zijn ideetje een beetje is mislukt. En of het erg is dat het stucwerk een beetje beschadigd is. Maar dat komt vooral omdat hij ziek is, daardoor kan hij niet zo goed focussen.

16.43
De puber begrijpt niet dat ik boos ben omdat hij zijn bed tegen de muur wilde spijkeren. Ben ik niet blij dat hij iets doet?

16.47
De puber vindt het raar dat hij alle troep moet opruimen. Hij voelt zich toch eigenlijk wel weer heel ziek. Het is beter als hij maar weer in bed gaat liggen. Kan ik anders even verse sinaasappelsap brengen? En nog een beschuitje? Oh, ik moet werken? Nog steeds? Dat schiet ook allemaal niet op, toch?

17.07
De puber klaagt dat zijn keel brandt, kan ik even komen kijken?

17.08
De puber huilt dat zijn hoofd pijn doet, kan ik even mijn hand erop leggen?

17.09
De puber piept of ik naar boven kan komen. En of ik dan meteen even zijn telefoon kan meenemen, want hij heeft geen puf meer om op te staan. Weet ik wel dat je van ziek zijn heel moe wordt?

17.36
De puber vindt zichzelf best knap dat hij, ondanks dat hij zo ziek is, naar de werkkamer is komen lopen. Zal hij gezellig erbij komen zitten? Hij kan me ook wel even helpen hoor, geen probleem.

17.38
De puber vraagt of we samen een spelletje gaan spelen.

17.39
De puber vraagt of hij even iets mag opzoeken op mijn laptop.

17.40
De puber gaat er vanuit dat ik nu klaar ben, want waarom klap ik anders mijn laptop dicht en schenk zo’n groot glas wijn in? Hij voelt zich overigens nog niet helemaal beter hoor. Hij denk dat hij morgen ook nog wel thuis moet blijven. Gezellig toch? Kan ik de school alvast even bellen?

Tags from the story
, , ,
Lees ook
Geschreven door
More from Anne Boesman

De puber die een tas pakt voor een schoolreis naar Rome in 42 interessante stappen

De vijftienjarige zoon van Anne gaat een week naar Rome, met school....
Lees verder