Deze willen we: een knop die bepaalt wat je pubers op internet kijken

(beeld: Myndr)

Ook weleens geprobeerd om het internetgebruik van de pubers te beteugelen? Wij komen niet verder dan de router aan- of uitzetten, maar dan zitten we zelf ook hélemaal zonder internet.
Daarom lijkt dit ons wel een heel handige uitvinding. Deze Myndr is een knop met vijf standen, waarmee je bepaalt wat je internetrouter doorlaat. Standje 5 is alles open, vier blokkeert pornosites. Op stand 3 kun je nog wel Netflixen en en gamen, maar niet op social media. Stand 2 is de zogenaamde studiestand. Daarmee kun je nog wel muziek luisteren, e-mail ophalen en informatieve websites bezoeken.
Stand 1 (en die willen we) laat alleen magister door en telefoon. Dat zijn namelijk de dingen die je puber altijd nodig zegt te hebben voor zijn huiswerk. En als de puber een werkstuk moet maken, strijken we met de hand over ons hart en zetten we Myndr op standje 2.
Wij gaan -kortom- die nieuwe knop installeren voor het begin van het schooljaar. Kunnen gewoon die telefoon en laptop mee naar boven. Gaat die knop op standje 1 als je puber zich echt moet concentreren op zijn huiswerk.
Hier lees je meer over de Myndr.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Schokkend! Puber komt wel heel makkelijk aan sigaretten

Wij moeten er niet aan denken dat onze pubers gaan roken. Maar...
Lees verder