Dit zijn de voordelen van pubers die urenlang in hun bed liggen

Jij bent klaarwakker, de pubers liggen nog te ronken en jij weet zeker dat het nog een paar uur duurt voor er iemand maar één oog gaat opendoen. Je kunt je groen en geel ergeren aan dat luie gedrag, maar je kunt er ook je voordeel mee doen.

#1 Een hele goddelijke ochtend kun je doorbrengen zonder ingewikkelde vragen als: waarom is die broek nog niet gewassen en waar zijn mijn sleutels?

#2 Je hebt de hele ontbijttafel voor jezelf, zonder dat je tegenover zombies zit in het blauwe schijnsel van hun mobiele telefoon.

#3 Op die heel lege ontbijttafel kun je op je gemak de hele krant uitspreiden.

#4 Je hoeft maar voor een (of twee) personen sinaasappels uit te persen en boterhammen te roosteren.

#5 Bij het bakken van eieren hoef je geen rekening te houden met de wensen die er leven, zoals wel of geen spek of kaas erin. Je bakt gewoon je lievelingsomelet met jouw lievelingsingrediënten.

#6 Niemand heeft haast.

#7 Als je nog iets voor je werk moet doen, kan dat ongestoord op de bank zonder dat iemand vindt dat hij er het volste recht heeft om er te zitten (of liggen).

#8 Hoewel het tegen jouw regels is, ga jij lekker een serietje bingen om half elf in de ochtend.

#9 Gaan sporten en nog rondhangen in je gymoutfit, zonder dat iemand een opmerking maakt over jouw zweetlucht of omvang van je achterkant.

#10 Je kunt even meters maken in het huishouden, dus even stofzuigen en dweilen zonder dat iemand gaat zuchten en zeggen: ‘moet dat nu?’

#11 Je kunt de komende uren middenin je woonkamer ongestoord mediteren, yoga-oefeningen doen, je buikspieren trainen of seks hebben.

#12 Er staat nog niemand in de wachtrij voor de badkamer.

#13 En op het moment dat de pubers opstaan, heb jij dat heerlijke gevoel een voorsprong te hebben op de rest van de wereld.

#14 En ach wat, je kunt je zelf ook nog een keertje omdraaien. Niemand die zegt dat jij moet opstaan.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Deze pubermoeder houdt een geweldig pleidooi tegen ouderlijke bemoeizucht

Ouders zijn veel te druk met hun kinderen op de beste scholen...
Lees verder