9 irritante eigenschappen van pubers die we nuttig kunnen inzetten

9 irritante eigenschappen van pubers die we nuttig kunnen inzetten

Greta Thunberg is echt niet de enige puber die zich kan inzetten om de wereld een stukje beter te maken. Die van ons kunnen ook best wat nuttiger zijn als ze die irritante en wonderlijke talenten van hen gewoon een beetje anders inzetten.  

1. Hardvochtig commentaar geven 

‘Ga je zo naar je werk?’, ‘Je weet wel dat je echt totaal niet grappig bent he pap?’ en ‘Met die broek lijk je echt op oma.’ Niemand is hardvochtiger in hun commentaar als jonge pubermeisjes. Waarom sturen we niet een hele club naar het front? Die hebben in no-time de hele klerezooi aan het huilen. Effectief zonder kogels, bommen en granaten.

2. Neus drukken

Als er afgewassen moet worden, verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Superirritant, maar wel een talent waar Hans Klok behoorlijk rijk mee is geworden.  Ik zie kansen. Is dat gezeur over geld ook meteen overbodig. 

3. Wat krom is recht praten

Als het onderwerp hen aan het hart gaat, is er geen speld tussen te krijgen en praten ze alles wat krom is moeiteloos recht. Gecombineerd met een poeslief smekend snuitje, zijn ze ook nog eens nauwelijks te weerstaan als ze je uitleggen dat het echt een goed idee is dat ze om 4 uur thuis komen of op hun 16e best een biertje kunnen drinken. Als we hen nu eens naar Brussel sturen om de regeringsleiders ervan te overtuigen de klimaatdoelen te halen. Die moeten echt wel van heel goede huize komen om hen iets te weigeren. 

4. Alles in hoog tempo doen

Dat moordende tempo waarin ze je hele weekvoorraad boodschappen er doorheen jagen, nou ja, die dingen die ze lekker vinden dan. Als ze het vermogen waarmee ze in 10 seconden een half brood weg werken nou eens in zouden zetten om de plastic soep op te ruimen? 

5. Drama koningen en koninginnen

‘We hebben helemaal nooit iets te eten!’ En ‘Oh nee, een pukkel, mijn leven is voorbij!’  En ze veranderen in een oogwenk van schattig naar vreselijk. Drama en acteertalent van wereldklasse dat niet zou misstaan in het theater. Ze horen op het podium, dan hebben mensen er tenminste nog iets aan.

Niks missen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

6. Klagen

Niemand is beter in klagen dan pubermeisjes. ‘School was echt verschrikkelijk! En dan moest ik ook nog naar de k-gym. En oh nee, eten we dat? Supersmerig!’ Zet een club pubermeiden naast elkaar en je hebt een klaagmuur waar ze in Jeruzalem jaloers op zijn. Ideaal om te verhuren aan mensen die een bedrijf willen straffen omdat ze er ontevreden over zijn.

7. Super relaxen

Die gasten kunnen gamen tot ze scheel zien in een kamer die eruit ziet als een vuilnisbelt. Reuk en andere zintuigen succesvol uitgeschakeld. Wat een jaloersmakend vermogen tot focus! Dat is iets waar veel van ons juist heel veel moeite mee hebben. Ik zou grof geld betalen voor een workshop waar ik leer ontspannen op de bank te zitten Netflixen ofzo, terwijl er een to-do-lijst van een kilometer op me ligt te wachten. 

8. Filters instellen

Filtertje hier, filtertje daar, op de foto’s van onze puberellas is iedereen vlekkeloos en perfect. Onrealistisch wereldbeeld? Absoluut! Maar mij hoor je niet klagen als ze dat vermogen om alle oneffenheden weg te poetsen in het huishouden zouden inzetten. Dat scheelt mij dat een enorme bak werk en frustratie. 

9. Tikkies uitdelen

Een tikkie voor die lunch op school, een tikkie om dat avondje bios te sponsoren en een tikkie voor dat verjaardagscadeautje. Als ze met het zelfde fanatisme tikkies zouden uitdelen in de boksring, kunnen Rico en Badr wel inpakken. 

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Jeanette Benschop

Prima dat NIX18. Maar hóe dan?! Hoe ouders worstelen met het alcoholverbod

Jeanette staat volledig achter NIX18. Maar wat als de pubers nieuwsgierig worden...
Lees verder