Dit gebeurt in het hoofd van iemand met autisme

Dit gebeurt in het hoofd van iemand met autisme

De animatiefilm Mind my mind schets een realistisch beeld van hoe het brein van mensen met autisme dingen verwerkt.

Filmmaker Floor Adams neemt je mee in het hoofd van hoofdpersoon Chris. Hij heeft autisme en we volgen hem terwijl hij verliefd wordt.  In het radioprogramma Spraakmakers legt ze uit waarom ze deze film wilde maken.

Ze kreeg het idee voor de film toen ze animatieles gaf aan jongeren met autisme. Een van de leerlingen wist ontzettend veel te vertellen over het metrosysteem in Tokyo. ‘Dat fascineerde me. Waar haal je al die informatie vandaag en waar bewaar je dat in je hoofd?’ Aan de andere kant vertelde de leerling moeite te hebben met sociale gebeurtenissen en praktische zaken. ‘Ik wilde uitzoeken hoe dat voor hen werkt.’

Representatief  beeld autisme

In haar film kruipen we in het hoofd van Chris die worstelt met zijn verliefde gevoelens, een onderwerp dat minder belicht is in films over autisme. De film moet vooral een representatief beeld creëren. Floor Adams wilde laten zien dat je elkaar vooral in je waarde moet laten. En dat je tijd moet nemen voor elkaar en wat meer geduld hebben. Op haar site Mind my mind kun je meer over de film lezen en kijken via welke kanalen of streamingsdiensten die te zien is.

Mind my mind trailer

***

Lees ook: Dingen die je nooit moet zeggen tegen ouders met autistisch kind en 25 dingen die alleen pubervaders doen

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

De bijlesgekte; hoe je je kind wel naar de havo, of hoger, krijgt

De afgelopen tien jaar is het onderwijs in Nederland behoorlijk veranderd. We...
Lees verder