Onrust over zwaar verslavende nieuwe drug 3 mmc, die je gewoon op internet kunt bestellen

Burgemeesters uit het Oosten van het land zijn bezorgd om de opkomst van de nieuwe drug 3 mmc, zo blijkt uit dit item van RTL Boulevard. Dat lijkt een onschuldig poedertje, dat je opsnuift en wat ongeveer hetzelfde effect heeft als MDMA en cocaïne. Het vermoeden bestaat dat het spul ontzettend verslavend is. Daarbij kun je ook een ‘craving’ krijgen, waardoor je zin blijft houden om het te blijven gebruiken.
Wij hadden nog niet gehoord van 3 mmc, ookwel MiauwMiauw, ookwel Poes, totdat we de schokkende documentaireserie Verdoofd zagen. Hierin snuift kunstacademiestudent Boaz zich helemaal suf aan het spul en komt daardoor nergens toe. Als je hiernaar kijkt, weet je ook meteen wat 3 mmc met mensen doet. Ook schrokken wij van dit verhaal uit de Achterhoek, waar blijkbaar vijftienjarigen laveloos van de 3 mmc in de straten liggen.
Snel verbieden dus dit spul, dat je gewoon op internet kunt bestellen. Er ligt weliswaar een wetsvoorstel voor het verbieden van zogenaamde designerdrugs, maar dat ligt er al sinds maart. Hopelijk komt dat snel door de Kamer.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Martine De Vente

In groep 7 al stress voor het schooladvies

Allebei haar kinderen zijn hartstikke slim, maar Martine twijfelt of haar dochter...
Lees verder