Koningsdag binnen vieren met pubers in 101 irritante stappen

Deze Koningsdag is de tweede zonder Koningsnacht, vrijmarkt en oranje polonaise door de straat. Want we vieren het thuis. En zijn binnen. Alleen zien de pubers dat niet zo zitten.

Koningsdag 2021 met pubers

9.30 uur
De pubers zijn verbaasd dat ik ze wakker maak. Opstaan? Koningsdag? Ben ik gek of zo? Ze blijven liggen hoor. De koning ligt vast ook nog in zijn bed.

9.45
De pubers vinden dat de kerkklokken wel heel lang luiden. Kunnen die dingen ook uit? Voor Koningsdag? Belachelijk. We vieren het toch niet? Nou dan.

10.00
De pubers willen niet in de tuin staan. Met een vlag? Haha.

10.02
De pubers weigeren om het Wilhelmus te zingen. Of  ik even normaal kan doen. Niemand zingt. Hoor ik iemand zingen? Ik  ken geen eens het hele lied. Nee, zij ook niet. Ze gaan weer naar bed hoor.

10.05
De pubers willen alleen beneden blijven als ze tompoezen voor ontbijt krijgen. Hoezo nee? Ik wil toch zo nodig Koningsdag vieren?  Dan kunnen ze toch net zo goed de dag met taart beginnen?

10.15
De pubers zeggen dat ze weer naar bed gaan.

10.16
De pubers hebben geen zin om een spelletje te spelen. Ook niet beschuitfluiten, spijkerpoepen of eieren gooien. Hoewel, dat laatste zien ze toch wel zitten. Kan ik even in de tuin gaan staan, dan pakken zij de eieren.

10.17
De pubers vinden het erg flauw dat ik niet mee wil doen.

10.18
De pubers gaan nu echt weer slapen. Koningsdag 2020 is zó saai.

11.00
De pubers komen zuchtend hun bed uit. Ze willen niet naar de Koning en de prinsessen kijken. Ook niet naar Willem-Alexander en Maxima die het in Eindhoven aan het vieren zijn. Of de Oranje prinsessen. Wat is daar nou voor leuks aan? Authentiek? Haha! Antiek bedoel ik zeker. Want dat ben je als ik de hele dag online naar Koningsdag kijk.

11.04
De pubers zien mijn plan voor een digitale vrijmarkt niet zitten. Op een kleedje voor de webcam? Dat klinkt net zo raar als dat het is.

11.30
De pubers willen niet helpen oude spullen zoeken. Als ik iets ouds wil hebben dan zet ik mezelf toch op dat kleedje neer?

11.31
De pubers roepen dat ik niet zo snel boos moet worden. Het is toch maar een grapje. Jeetje, waar is mijn gevoel voor humor?

11.33
De pubers willen niet mee doen met online verkopen. Dat hebben ze de afgelopen maand al genoeg gedaan. Wat ze hebben verkocht? Gewoon hun kleren en oude games. Hoe denk ik dan dat ze aan geld komen?

12.18
De pubers hebben geen behoefte om de hoogtepunten van de afgelopen zes jaar te bekijken. Kunnen ze niet ergens bier halen? Dan is het pas echt Koningsdag.

12.19
De pubers vragen of ik wel lekker heb geslapen, want ik word zo snel boos. Niet normaal. Natuurlijk gaan ze geen bier halen.

13.01
De pubers vinden het stom dat ze zich moeten aankleden. Dat hebben ze al vijf weken niet gedaan. Waarom vandaag dan wel?

13.05
De pubers willen niet iets oranje aan. Hoezo? Omdat het Koningsdag is? Het is gewoon maandag wat hen betreft. En ze hebben geeneens iets oranje. Het is geen modekleur, hè?

13.30
De pubers vinden het raar dat ze geen tompoezen voor lunch mogen. Ja, ze willen heus wel iets aan Koningsdag doen, maar dan alleen dit.

14.39
De pubers vragen oogrollend of ik kan ophouden met dansen. Leuk die live streams, maar het is best wel raar om in je eentje te dansen. En nee, ze gaan ábsólúút NIET mee doen.

15.03
De pubers vragen zuchtend of ik kan stoppen met luidkeels meezingen. Leuk die online live concerten vanuit de achtertuin van een zanger, maar zij willen gewoon Netflix kijken.

15.41
De pubers vragen of Koningsdag al afgelopen is. Want ze hebben best wel genoeg van dat binnen-feestje. Zo is er toch niks aan?

15.49
De pubers zijn boos dat ze niet naar buiten mogen. Nu is er eindelijk een geheim Koningsfeest ergens in een garage, mógen ze niet. Hoezo? Ik wil toch dat ze het óók leuk hebben?

15.51
De pubers zijn kwaad omdat ze echt niet mogen. Ik ben zó flauw. Iedereen viert stiekem feest, alleen zij mogen weer eens niet.

15.53
De pubers jammeren dat ik altijd alles voor hen verpest.

15.54
De pubers piepen dat ik hun leven verpest.

15.55
De pubers zitten mokkend op de bank. Dit is de allerstomste Koningsdag ooit. Ze hebben niet eens bier gedronken. Ja, ze weten heus wel dat ze nog minderjarig zijn, maar twee jaar geleden hadden ze óók bier gedronken.

15.56
De pubers vinden dat ik best snel uit mijn slof schiet. Het is maar bier, hoor. Wees blij dat ze geen oranje bitter hebben gedronken.

15.57
De pubers klagen dat ze nu heus geen preek over alcohol nodig hebben.

15.58
De pubers zijn verbaasd, hoezo pak ik nu een fles wijn? Proosten met de koning? Komt-ie langs of zo? Online. Hahaha, een grapje zeker?

16.00
De pubers vinden mij definitief raar. Wie proost er nu met iemand die op televisie is? De man kan je toch niet horen? Heel Nederland doet dat? Nou, zij doen niet mee. Dus dat is 17 miljoen min twee. Maar is Koningsdag daarmee wel afgelopen? Godzijdank, dan kunnen zij hun serie verder afkijken. Oh, en wat gaan we straks eten? Want ze hebben best wel een beetje honger.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

Door haar puberzoon kwam Miriam erachter dat ze ook dyscalculie heeft

Miriam heeft dyscalculie, en dat weet ze sinds haar puberzoon met autisme óók die diagnose heeft. Ze weet inmiddels hoe ze ermee kan omgaan....

11 heel leuke appjes tussen pubers en hun ouders

Gelukkig appen niet alle pubers met weinig woorden hun ouders. Want hoe meer ze typen, hoe leuker het wordt. WhatsAppen met onze pubers levert...

Survival kit voor puberouders: deze 25 dingen heb je nodig

Als puberouder heb je eigenlijk een survival kit nodig zodat je op onvoorziene momenten altijd dat bij de hand hebt wat je puber, of...

Aan je puber laten zien (of juist niet): zo schrijf je een klimaat-excuusbrief

Is die puber van jou van zins morgen te gaan staken voor het klimaat? Of heeft die de zinnen gezet op een dagje shoppen...

We roepen een nieuwe challenge voor onze pubers uit: dierengeluiden maken

Er is al een tijdje geen leuke challenge meer gaande, dus bij dezen roepen we er zelf een uit: hoe goed kun je een...

Grappig: vaders doen hun puberdochters na die TikTok-video maken

Stel je hebt dochters die de hele dag met TikTok bezig zijn. En stel je bent op vakantie op het strand en ook dáár...

Awkward: je puberdochter tegenkomen bij het stappen

Dat de dochter van Marieke, Zoë, een fervent stapper is, weet heel Utrecht. Met haar vrienden en vriendinnen is ze overal te vinden waar...

Ellen moest een andere auto kopen van haar zoon

Ellen Dikker reed Opel, maar toen er een andere auto moest komen, adviseerde haar zoon Lev haar toch een ander merk te kopen. Opel...

Die clip van Jebroer is echt honderd keer erger dan zijn tekst

Jebroer's Kind van de Duivel werd verboden op de Bible Belt. Hoe erg kan het zijn?, dacht Martine nog. Toen ze ging kijken naar...