14-jarige puber wil geslacht niet prijsgeven en wordt zwaar mishandeld

Frédèrique, foto: Paul Brink

De 14-jarige Frédérique liep op straat toen een jongen van een jaar of 14 haar lastigviel. Hij wilde weten of ze een jongen of een meisje is. Toen ze hem niet wilde antwoorden sloeg hij haar in elkaar.

Op LinkedIn vertelt de vader van Frederique, Paul Brink, wat er is gebeurd en deelt een foto van het gehavende gezicht van Frederique:

Dit is mijn prachtige dochter Frédérique op wie ik ongelofelijk trots ben omdat zij wil zijn wie ze is. Jongen of meisje, hetero, gay of bisexueel het maakt haar (en ons allemaal) niet uit.

Vanmiddag (maandag 26 juli om 14.15) liep Frédérique zoals iedereen van die leeftijd zou mogen door haar wijk, Westwijk te Amstelveen.

Daar werd ze aangesproken door een jongen van omstreeks 14 jaar “ben je een jongen of een meisje!!” riep hij naar haar. “Dat maakt toch niet uit” antwoordde mijn dochter vriendelijk. “BEN JE EEN JONGEN OF EEN MEISJE!!” schreeuwde hij opnieuw naar haar “ik ben wie ik ben en jij mag zijn wil je wil zijn” reageerde ze opnieuw netjes.

Dat zinde de jongen niet. Met diverse slagen in haar gezicht brak hij haar neus, diverse tanden, sloeg haar een kaakfractuur en liep ze meerdere ernstige verwondingen op in het gezicht.

Namens mijn dochter Frédérique roep ik naar allen die dezelfde mening hebben

“Je mag zijn wie je wil zijn! Kom maar op lafaard!”

Het is de schrik van iedere ouder als dat je kind overkomt. In een interview op RTL Nieuws vertelt Paul dat het met Frédérique naar omstandigheden goed. gaat “Ze is goed bij, zit nog wel vol adrenaline. Ze appt wat met vriendinnen. Ze is buitengewoon sterk.”  Hij is trots op zijn dochter omdat zij wil zijn wie ze is. Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel het maakt haar niet uit. Dat is ook de boodschap die Frédérique, ook na haar zware mishandeling, heeft voor iedereen: “Je mag zijn wie je wilt zijn.”

Op LinkedIn heeft Paul nog een update geplaatst:

Wij als familie Brink zijn gisteren na de ongekend verdrietige aanval op Frédérique aan de andere kant in zeer goede zin positief overrompeld door alle warme en liefdevolle reacties uit zowel binnen- als buitenland.
 
Op dit moment is Frédérique thuis in rust aan het herstellen in blij gezelschap van haar lieve broertje, zusje en broertjes. Wij zullen in de loop van de dag u allen in kennis stellen van haar toestand.

De daarop volgende dagen zullen wij proberen -hoewel dit door de gigantische hoeveelheid aan steun wellicht nog een uitdaging zal worden- eenieder persoonlijk te bedanken voor de houvast die Frédérique van hen heeft mogen ontvangen.
 
Namens de gehele familie Brink danken wij u en onderschrijven wij nogmaals haar woorden:

“ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wil zijn!”

Bron foto: Paul Brink

***
Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Geschreven door
More from Saskia Smith

40 dingen die ik leerde toen ik met vier pubers van 13 ging shoppen

Op de allerdruktste dag, zondag, en in de allerdrukste straat van Amsterdam,...
Lees verder