13 momenten waarop je als ouder van pubers heel lenig moet zijn

13 momenten waarop je als ouder van pubers heel lenig moet zijn

Als er al een eigenschap is die je als ouder van pubers zou moeten hebben, dan is dat, naast geduld, vooral lenigheid. Om je op een veilige manier een weg te banen door al die pubertroep in huis. 

 1. Je moet onverwacht een dubbele flik-flak kunnen maken als je de douche inloopt en uitglijdt omdat je dochter voor jou haar haar heeft gewassen en twee flessen conditioner nogal slordig heeft gebruikt.
 2. De trap moet je hinkstapspringend op en af kunnen gaan om de tassen, boeken, gymkleren en laptops van je pubers te ontwijken.
 3. Je armen moeten zich in vreemde bochten kunnen wringen als je op het door je pubers volgestouwde aanrecht een schoon mes probeert te zoeken.
 4. Je huis kun je alleen verspringend over schoenen, jassen en tassen die midden in de gang liggen binnenkomen.
 5. In de keuken moet je een spagaat kunnen maken op de vloer om over de klodders mayonaise, gemorste melk en half opgegeten tosti te staan.
 6. De kamer van je puber kun je alleen slalommend betreden en je armen moeten zich ver kunnen strekken om alle legen chips zakken achter het bed vandaan te vissen.
 7. Je moet in record tempo een achterwaartse salto kunnen maken om te voorkomen dat je pubers jouw oplader op tafel snel meepikken omdat die van hen kwijt is.
 8. De lege wasmand kun je alleen hoogspringend over de enorme stapel was ervóór, want waarom zou je je was ín de wasmand gooien, bereiken.
 9. Om je op de bank zou klein mogelijk te maken, anders is er geen plek meer tussen al die enorme puberlijven, moet je je benen in je nek kunnen leggen.
 10. Je armen moet een uitschuifstand hebben om over de troep in hun kamer een raam voor de nodige frisse lucht te openen.
 11. Jouw servies ruim je jonglerend op doordat het óveral in huis staat.
 12. Omdat de vloer in de woonkamer glad is geworden wat god weet waarmee die pubers hebben lopen klooien, moeten je schaats- en glij-skills op orde zijn.
 13. Je moet eindeloos yoga-oefeningen kunnen doen om zen te blijven in een totaal zen-loos huishouden.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Een kijkje in de wereld van pubers

Manmanman, het valt niet mee om puber te zijn. We zeggen wel...
Lees verder