15 opmerkingen van pubers waaruit blijkt dat ze alles behalve consequent zijn

15 opmerkingen van pubers waaruit blijkt dat ze alles behalve consequent zijn

Pubers zijn niet bepaald consequent. Feitelijk hangen ze aan elkaar van tegenstrijdigheden. Als het niet zo verdomde irritant was, zou je je rot kunnen lachen met die gasten. 

1. Ze vinden het de normaalste zaak van de wereld om midden in de nacht een ei te bakken of pasta te maken.

2. Het ene moment kunnen ze zeggen dat je een vreselijke moeder bent en drie seconden later vragen ze met droge ogen om een nieuwe fiets/ schoenen/vakantie of iets anders duurs.

3. Ze voelen zich supervolwassen en je hoeft ze echt niets uit te leggen, want ze weten alles al en gooien vervolgens met droge ogen een pak noedels in de waterkoker.

4. Ze  durven niet op te biechten wie het laatste koekje heeft gepakt, maar zeggen rustig dat je er oud uitziet in die jurk. 

5. Ze reageren alsof ze bestolen worden als je geld terugvraagt dat je zelf aan ze hebt uitgeleend.

6. Ze kunnen nooit hun fietssleutel vinden maar wel feilloos al je verstopplekken van chocola en chips. 

7. Ze sputteren heel hard tegen bij een voorstel om een wandelingetje te maken in de natuur van een half uurtje, maar lopen met gemak een halve marathon bij het shoppen terwijl jij allang bent afgehaakt. 

8. Ze halen tijdens een uitstapje hun ogen niet van hun telefoon, maar vertellen daarna wel tegen hun vrienden in geuren en kleuren hoe mooi het was.

9. Ze liggen voor dood op de bank en jij krijgt ze met geen mogelijkheid in beweging om iets nuttigs te doen zoals hun schooltas opruimen, maar als er een vriend of vriendin belt, herrijzen ze als een feniks uit de as. 

10. Ze hechten superveel waarde aan de likes op Instagram, maar liken zelf vrijwel ongezien berichten alsof het lopende bandwerk is.

11. Ze zijn stekeblind voor dingen die voor hun neus liggen maar zien alles wat jij op social media doet en hebben we ook een duidelijke mening over. 

12. Ze presteren het de hele dag onzichtbaar te zijn maar hebben je ineens heel dringend nodig als je net onder de douche staat of zit te poepen. 

13. Ze werken er in een weekend met gemak drie dozen eieren en een dozijn pakjes instant noedels doorheen en klagen daarna doodleuk dat er nooit iets te eten is.

14. Ze pleuren alles gewoon zonder plan in de vaatwasser en zijn superverbaasd als het er niet schoon uitkomt.

15. Ze hebben zelf met gemak 10 verschillende emoties in een uur maar trekken het niet als jij een keer je dag niet hebt.

Het is me een raadsel hoe het kan dat deze totaal irrationele wezens ooit zullen uitgroeien tot zulke verstandige volwassenen zoals wij… 

***

Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Jeanette Benschop

15 redenen waarom alles gewoon was beter in de jaren 80

Ben jij in de jaren 80 opgegroeid? Dan verbaas je je vast...
Lees verder