15 dingen die wij heel normaal vinden, maar pubers toch echt heel anders doen

Het lijkt soms wel de tegenovergestelde wereld met die pubers in huis. Want ze doen alles anders. Waardoor het niet altijd even lekker loopt in huis, en je eigenlijk ook niet zo goed snapt waarom. Want hoe moeilijk is het om je bord in de vaatwasser te zetten? Of je schoenen onder de kapstok te zetten? 

 1. Douchen; en dan niet alles laten overstromen omdat een dop van de gelpot het doucheputje afsluit en je armen niet lang genoeg zijn om die deksel op te pakken en het eigenlijk ook wel leuk is dat je tot je enkels in het water staat.
 2. Afdrogen; en dan niet 36 handdoeken gebruiken omdat elk lichaamsdeel nu eenmaal bedekt moet zijn, en je minimaal drie van die badlakens om je hoofd drapeert omdat je haar anders verkeerd droogt, en je vindt dat je een pad moet maken van handdoeken van de badkamer naar je bed zodat je voeten niet de koude vloer raken.
 3. Kleren opruimen; en dan niet alles onder je bed schuiven, want uit het oog is hetzelfde als in de kast, of alles op je bed leggen, omdat je ‘s morgens gewoon gekleed en al je bed wil uitrollen.
 4. Bord in de afwasmachine zetten; en dan niet erop, ernaast, in de gootsteen, of op de vuilnisbak neerzetten. En ook niet onaangeroerd op tafel laten staan, omdat de weg naar de vaatwasser te lang is om af te leggen met een bord in je handen.
 5. De hond uitlaten; en dan niet een laf rondje om het huis lopen, of de hond gewoon de achtertuin induwen en dan net doen alsof je niet ziet dat hij een flinke drol midden op het tuinpad neerlegt.
 6. Op tijd opstaan; en dan niet na 21 keer op de snoozeknop drukken om vervolgens in paniek door het huis te rennen en te gillen dat je te laat komt en beledigd vragen waarom niemand je even goed had wakker kunnen maken.
 7. Kleren aantrekken die bij het seizoen horen; en dan niet midden in de winter een dunne spijkerbroek aantrekken die meer uit gaten bestaat dan uit stof en vervolgens een gymbroek eronder aan moet doen omdat het best wel koud is zo’n broek.
 8. Ontbijtspullen opruimen; en dan niet het mes uit de boter halen en in de pindakaaspot stoppen en het tostiapparaat aan laten staan met een tosti erin die je nog even snel had gemaakt, maar was vergeten en dus is verbrand.
 9. De deur op slot doen als je weg gaat; en dan niet de deur open laten staan omdat open het nieuwe dicht is.
 10. Je schoenen onder de kapstok zetten; en dan niet midden in de gang laten staan omdat je benen niet lang genoeg zijn om je schoenen naar de kapstok te schoppen en het is ook wel handig als ze op een centrale plek staan omdat je dan bij het naar buiten gaan meteen je schoenen aan kunt trekken.
 11. Tanden poetsen; en dan niet met je tandenborstel in de lucht zwaaien en met tandpasta je naam schrijven op de spiegel.
 12. Op tijd naar bed gaan; en dan niet tot midden in de nacht gamen, appen, muziek luisteren, want in de nacht kun je dat allemaal beter doen omdat het dan stil is en je ouders niet zo lopen te zeuren.
 13. Je telefoon op tijd opladen; en dan niet als je nog 2 procent batterij over hebt in blinde paniek rondrennen op zoek naar een leeg stopcontact en een sneloplader en ruzie maken met je zusje omdat zij je favoriete oplader én stopcontact in gebruik heeft.
 14. Plannen; en dan niet alles last minute doen zodat er eigenlijk geen tijd meer is en je alleen nog maar heel hard kunt huilen omdat je leven zo fokking zwaar is.
 15. Meezingen met je favoriete muziek; en dan niet met oordoppen in en heel hard meebrullen en denken dat het allemaal heel geweldig en zuiver klinkt.
close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

Sandra was het gevreet van haar pubers zat, en zette ze op rantsoen

Twee kilo kaas gaat er per week doorheen in het huishouden van Sandra, zo liet ze Tis Hier Geen Hotel weten. 'Zelfs als ik...

15 dingen die pubers als ontbijt eten en heel normaal vinden

Pubers blinken niet alleen uit in hun onovertroffen eetlust, maar ook in hun creativiteit in dat wat ze in de ochtend eten - of...

15 tekenen dat je puber heel erg aan vakantie toe is (en jij ook)

Marloes merkt dat iedereen bij haar thuis een beetje op zijn tandvlees loopt. Maar ja, hoe houd je het nog uit, die laatste weken...

10 dingen om te doen met je puberzoon

Lastig hoor, een beetje bonden met zo'n jongen. Want oeverloos kletsen daar zijn ze niet zo van. Ja sommige jongens kunnen het, overloos kletsen...

23 vragen die je puber niet met een kort ‘ja’ of ‘nee’ kan beantwoorden

Wil je een goed gesprek met je puber stel dan een vraag die ze niet met 'ja' of 'nee' kunnen beantwoorden. Moet je kijken...

Heel grappige stand-up comedy over hoe pubers communiceren

Deze cabaretier beschrijft zijn pubers en hun soms beperkte vocabulaire. Vind je dit niet ook héél herkenbaar? Vooral de ‘haarbal in de keel’-situatie, haha!

Een gedicht van de Sint, voor alle ouders met een puberkind

Lieve ouders van pubers Sint zat te bedenken, dat jij jezelf wel een borrel in mag schenken. Want man, man, man, wat was dit een lastig jaar, en...

Deze dansende ouders zijn pas echt erg (Pahààp… Doe.Normaal)

Ouders die dansen, dat is voor bijna iedere puber een no-go. Laat ze dit filmpje zien van Jimmy Fallon en ze vinden het meteen...

18 redenen waarom Sinterklaas vieren met pubers (bijna) ondoenlijk is

Ha, ja gezellig: Sinterklaas. Maar het heerlijk avondje vieren met pubers is nogal een opgave. Dit kan je als puberouders overkomen op Sinterklaasavond en...