9 bewijzen dat pubers op een andere manier ruiken dan wij

9 bewijzen dat pubers op een andere manier ruiken dan wij

Is het je wel eens opgevallen dat het reukorgaan van je puber op een heel andere manier werkt? Zij ruiken dingen niet die er toch echt iswel zijn. Zweetvoeten? Ze snappen niet waar we het over hebben.

1. Natte was

Wij weten: natte was ruikt muf.  En daarom weten we ook wanneer er een natte handdoek onderop in de wasmand ligt. Of in een sporttas. Pubers ruiken dat helemaal niet. Die pakken die natte handdoek uit hun tas en drogen zich er gewoon weer mee af.

2. Snufje sneaker

Ze trekken hun gympen uit, laten die midden in de gang staan en een bedorven camembert-geur vult de ruimte. Jij smeekt of ze hun schoenen buiten willen zetten, je pubers hebben geen idee waar je je druk om maakt.

3. Okselfris

Voorzichtig deel je je pubers mee dat een beetje deo geen kwaad kan, gezien de penetrante zweetlucht die ze verspreiden. Zij gooien hun arm in de lucht, ruiken onder hun oksels en zeggen dat het wel meevalt. Lekker fris toch?

4. Deo maximaal

Als je ze dan wel zo ver krijgt, spuiten ze driekwart bus deo onder hun armen. Jij valt flauw als ze langslopen, je pubers vinden dat je je aanstelt.

5. Lunch van voor de zomer

Je merkt op dat hun rugzakken een best wel een bedompte geur verspreiden. Je pubers hebben geen idee waar je het over hebt, ook niet als je een groen pakketje dat maanden geleden ooit lunch was uit hun tassen vist.

6. Zweetvoeten galore

Pubers lopen blootvoets door het huis. Jij ruikt ze al van ver aankomen, gezien de zweetlucht die om hun poezelige pubervoetjes hangt. Je vraagt of ze er alsjeblieft een washandje met zeep over kunnen halen, je pubers ruiken even aan hun voeten en constateren dan dat je je aanstelt.

7. Bedorven goedje in de ijskast

Je pubers staan voor de ijskast, op zoek naar iets te eten. Jij valt bijna flauw, want iets in die ijskast is in een bedorven staat. Je vindt de boosdoener, een pot kwark van ver over de houdbaarheidsdatum, je pubers vinden het nog best goed ruiken en eten het op.

8. Fris windje

Als je in de kamers van je pubers staat, opper je dat even een raam openzetten geen slecht idee is. Want de lucht in hun kamer, ja, daar kan je zo ongeveer tegenaan leunen. Je puber wuiven je goede raad weg, helemaal niet nodig. Bovendien kunnen ze vanaf hun bed niet bij het raam. Dus.

9. Kattengeurtjes

Jij ruikt meteen als de kat iets heeft gedeponeerd in de huiskamer. Je pubers die daar aan het gamen zijn zeggen dat ze helemaal niks ruiken. Als je het plakkaat kots onder de tafel vindt, roepen je pubers dat je het dan ook maar zelf moet opruimen. Jij vindt het toch stinken? Zij hebben nergens last van.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

 

 

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

41 redenen waarom zondagochtend met pubers véél leuker is dan met peuters

We herinneren het ons maar al te goed, die hectische zondagochtenden met...
Lees verder