Scholen vragen pubers, met name meisjes, om gepaste kleding te dragen

Scholen vragen pubers, met name meisjes, om gepaste kleding te dragen

Als het warm is, laait de discussie over pubers en te korte en blote kleding dragen op school weer op. Scholen waarschuwen leerlingen: te bloot mag niet.

Scholen in Nederland roepen ouders op om hun kinderen met gepaste kleding naar school te sturen. En onder gepast verstaan ze: geen blote buiken en te korte broeken en rokjes. Die oproep is vooral aan meisjes gericht. Die daar, begrijpelijk tegen in opstand komen.

Op RTL Nieuws laat een rector van een school in Amersfoort nog maar eens zien hoe die verhoudingen liggen. Hij stuurde een mail naar ouders met de vraag om gepaste kleding. Waarom hij dat deed was onder meer om het volgende: “Als een jong meisje met een diep decolleté in de klas zit, dan kunnen docenten daar last van hebben.” Sorry? Waarom wordt de verantwoordelijkheid bij meisjes gelegd? En niet bij de docenten die daar last van hebben? Wellicht is het handiger dat als docenten daar last van hebben ze een andere baan zoeken.

Pedagoog Belle Barbé, gespecialiseerd in seksuele opvoeding, zegt in het artikel dat de discussie van alle tijden is, maar dat leerlingen vaker tegen de regels in opstand lijken te komen. “Dat vind ik wel leuk om te zien, het lijkt wel of er een nieuwe feministische golf aan zit te komen.”

Bron: RTL NIeuws

***
Geen idee meer hoe je kind elkaar zit? Lees dit boek!

Geschreven door
More from Saskia Smith

13 jaar en alle instrumenten op deze Metallica cover zelf spelen!

Meet Owen Davey. Een multi-talent als het op muziekinstrumenten spelen aankomt. Gitaar, bas,...
Lees verder