Geweldige tips voor een geslaagde vakantie met pubers

Jeanette heeft ontzettend zin in vakantie, maar gaat het dit jaar wel helemaal anders doen. Om van deze vakantie een gegarandeerd succes te maken, is ze het volgende van plan.

 • Ik laat mijn onrealistische verwachtingen los. Wij zullen niet als een soort Kelly Family constant blij rond dartelen zonder ruzies en gezeur. Ik accepteer dat zowel ik als mijn reisgenoten niet de hele tijd volle bak aan het genieten zullen zijn.
 • Pubers willen maar twee dingen: met rust gelaten worden, en hun eigen ding doen. Prima, dat is ook helemaal precies wat ik wil. Zij blij, ik blij.
 • Dat betekent dat ik me niet in allerlei bochten ga wringen om het iedereen naar de zin te maken. Liggen zij het liefst uitgesmeerd op de bank net als thuis, hun ogen verpestend door het gestaar op hun mobiel? Ik haal mijn schouders op en ga wat voor mezelf doen. Ik heb vakantie, als ze mij niet in de weg liggen, vind ik het prima.
 • Sterker nog, ik neem een laptop mee met Netflix. Nee, nog beter ik neem er twee mee, voor ieder een. Ik neem geen enkel risico.
 • Ik regel sowieso goede wifi, dat scheelt een hoop gezeik.
 • Ikke, ikke, ikke. Dat is mijn credo. Waar heb ik zin in? Dat ga ik doen. Voldoende me-time en lievelingsactiviteiten voor deze dame. Haak aan als je zin hebt, gezellig! Geen zin? Prima, dan wil ik je er ook helemaal niet bij hebben.
 • Ik gooi er schaamteloos zo nu en dan wat euro’s tegenaan om tijd voor mezelf te kopen. Ga maar lekker een frietje halen aan de andere kant van dit leuke stadje.
 • Het verantwoorde eetpatroon van thuis laat ik varen. Ze krijgen echt geen scheurbuik van een vitaminearm dieet van een week of twee.
 • Ik investeer in accommodaties met voldoende ruimte om me terug te kunnen trekken. Met zijn vieren in een krap huisje of stacaravan, is vragen om ellende.
 • Ik ga me niet opwinden over dwars en opstandig gedrag. Ik laat me niet op de kast jagen maar ga een rondje wandelen of trek een fles wijn open, al naar gelang het tijdstip van de dag.
 • Ik ben voorbereid en zorg voor genoeg proviand. In mijn tas heb ik een standaard basis voorraad van een paar rollen koek en wat chips. Zo kan ik zodra het gezeur begint, meteen iets in die snaveltjes kieperen.
 • Ik zorg dat we niet teveel bagage mee kunnen nemen zodat het rommeltechnisch gesproken, niet al te erg uit de klauwen kan lopen.
 • Nu nog een plek uitzoeken met een beetje mooi weer en dan komt het helemaal goed.

Kom maar op, ik ben er klaar voor!

***
Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Jeanette Benschop

13 geniale survivaltips voor ouders met pubers

De puberteit overleven als ouder is helemaal niet moeilijk, vindt Jeanette. Je...
Lees verder