Verslag van een HPV-vaccinatie halen met een puber

De zoon van Marieke wilde best een HPV-vaccinatie halen. En dus maakte zij een afspraak voor hem. Tot zover ging alles goed.

Op de kalender stond dat mijn zoon om 11.05 zijn vaccinatie moest halen. Omdat pubers een brein als een zeef hebben, appte ik hem of hij er nog aan had gedacht dat hij eerder naar huis moest. Dat had hij niet. Maar of ik dan wel school wilde mailen, omdat hij een deel van de les zou missen en geen ongeoorloofd verzuim-aantekening wilde hebben.

In de keuken zie ik zijn broodtrommel nog op het aanrecht staan. Ook daar had hij niet aan gedacht. Pubers worden immers pas wakker als ze al op de fiets naar school zitten. Ik appte dat zijn lunch nog thuis was, hij appte of ik zijn broodtrommel wilde meenemen naar de vaccinatielocatie, aangezien ik mee ging voor moreel support.

Paspoort van de puber

Voor de vaccinatie heeft hij ook zijn paspoort nodig. Geen idee waar dat ding ligt. In de la, waar alle andere paspoorten ligt het niet. Natuurlijk niet. Ik app weer mijn zoon, of hij weet waar zijn paspoort is. Maar hij zit al in de les dus, de vinkjes worden niet blauw. Wie weet ligt het gewoon op zijn bureau. In zijn kamer vind ik geen paspoort, wel zijn agenda. Wellicht ook handig om mee naar school te nemen en leg de agenda bij zijn broodtrommel.

Ik bel mijn man, of hij weet waar het paspoort van onze zoon is. Mijn man denkt in zijn jaszak, want zijn paspoort moest hij vorige week meenemen naar zijn stageplek. De jas, die mijn zoon, die in de klas zit, dus aanheeft. Ik zoek verder in huis.

Bellen en appen

Ondertussen zit mijn zoon op de fiets naar de vaccinatielocatie. Ik bel hem, hij neemt niet op. Want waarom zou je als je moeder belt? Als ik daar dan iets van zeg, krijg ik altijd te horen dat je niet mag fietsen en bellen. Dan houden ze zich wel ineens aan de regels. Ik app mijn zoon dat ik zijn paspoort zoek.

Na een paar minuten belt mijn zoon. Zijn paspoort zit niet in zijn jaszak. Hij denkt dat het in het voorvakje van zijn rugzak op zijn kamer is. Ik naar boven, zoek in de puinhoop naar een rugzak. Geen paspoort. Wel een vieze broodtrommel die hij al een tijdje kwijt was. Zonder paspoort, met vieze trommel ga ik weer naar beneden.

Alle spullen van de puber

Ik bel weer mijn zoon. Hij had vorige week een andere jas aan, misschien zit het daar in? Waar die jas is? Hij heeft geen idee, misschien in de garage? Daar is zijn jas niet. Ik app mijn zoon nog een keer. Hij heeft nog steeds geen idee. Uiteindelijk vind ik zijn jas in de gang. Niet aan de kapstok, maar eronder. In de ene zak vind ik zijn portemonnee en in de binnenzak, jawel, zijn paspoort. Op naar de vaccinatielocatie met broodtrommel, portemonnee, agenda, en zijn paspoort.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Als het op financiën aankomt, zijn pubers zowel grenzeloos inventief als naïef. Dus daar valt nog wel wat opvoeding tegenaan te gooien. In ons nieuwe boek leggen we uit hoe je dat kunt doen

Ook leuk:

52 redenen waarom de jaren 80 en 90 zo leuk waren

De eighties en nineties, dat waren nog eens tijden! En stiekem verlangen we ook wel terug naar de tijd dat wij puber waren. We...

17 redenen waarom we graag een puber zouden willen zijn

Pubers zijn de leukste mensen op aarde. Echt. Niet in de laatste plaats omdat ze zo bijzonder origineel, grappig en innovatief zijn. En eigenlijk...

25 dingen die pubers zeggen waardoor jij het gevoel krijgt de puber in huis te zijn

Ken je dat? Dat je met pubers in huis opeens het gevoel hebt dat jij de puber in huis bent die wordt opgevoed? Omdat...

Waarom het een heel goed idee is alle leerlingen voor een schoolfeest te laten blazen

Een blaastest op een schoolfeest, het lijkt Martine een goed idee. Maar de school van haar zoon laat iederéén blazen voor ze een voet...

Een kijkje achter de schermen van Tis Hier Geen Hotel

Oprichters van Tis Hier Geen Hotel, Martine en Saskia, over hun 'puberhotel', het boek, en het theaterstuk.   Lokale Omroep PIM sprak met Saskia Smith en Martine...

Annettes dochter (15) was depressief: “We hadden er eerder over moeten praten”

Amber, de vijftienjarige dochter van Annette, trok zich steeds meer terug, keerde in zichzelf en werd uiteindelijk depressief. Maar in plaats van naar haar...

Deze vragen stellen pubers om jou de deur uit te bonjouren

Martine's zoon wilde ineens wel heel graag weten waar zijn moeder naartoe ging. Maar onderwierp haar ook aan een kruisverhoor over het exacte tijdstip...

Samenwerken

Samenwerken met Tis Hier Geen Hotel? Adverteren? Of samen met ons een contentstrategie uitzetten voor jouw merk of boodschap? Dat kan! Tis Hier Geen Hotel...

Pubers hebben eigenlijk een hekel aan sociale media

Dachten wij dat onze pubers sociale media het leukste vinden op aarde, dan zitten we mis. Ze hebben er, net als wij, een haat/liefde...

Laat dat kind toch lekker gamen

Die stomme games en die achterlijke smartphone. Ouders gaan dagelijks het gevecht aan met hun pubers over de Wifi-verslaving van hun kinderen. Martine ook,...

Is ze nou 15 of 25? Zie jij het verschil?

In deze video zie je hoe barpersoneel geconfronteerd worden met mensen ouder en jonger dan 21 (Amerikaanse leeftijdsgrens voor alcohol), en hoe vaak ze...

Houd je puber alsjeblieft elke dag even heel stevig vast

Saskia zegt vaak tegen haar pubers hoe dol ze op hen is. En geeft ook eindeloos knuffels ook al zitten ze daar niet per...

‘Mam, OMG, zeg dat je thuis bent om mijn pakketje aan te nemen’

Pubers kopen veel online. Voordeel is dat het makkelijk en relatief goedkoop is, nadeel is dat ze het niet du moment van aanschaf in...