Verslag van een HPV-vaccinatie halen met een puber

De zoon van Marieke wilde best een HPV-vaccinatie halen. En dus maakte zij een afspraak voor hem. Tot zover ging alles goed.

Op de kalender stond dat mijn zoon om 11.05 zijn vaccinatie moest halen. Omdat pubers een brein als een zeef hebben, appte ik hem of hij er nog aan had gedacht dat hij eerder naar huis moest. Dat had hij niet. Maar of ik dan wel school wilde mailen, omdat hij een deel van de les zou missen en geen ongeoorloofd verzuim-aantekening wilde hebben.

In de keuken zie ik zijn broodtrommel nog op het aanrecht staan. Ook daar had hij niet aan gedacht. Pubers worden immers pas wakker als ze al op de fiets naar school zitten. Ik appte dat zijn lunch nog thuis was, hij appte of ik zijn broodtrommel wilde meenemen naar de vaccinatielocatie, aangezien ik mee ging voor moreel support.

Paspoort van de puber

Voor de vaccinatie heeft hij ook zijn paspoort nodig. Geen idee waar dat ding ligt. In de la, waar alle andere paspoorten ligt het niet. Natuurlijk niet. Ik app weer mijn zoon, of hij weet waar zijn paspoort is. Maar hij zit al in de les dus, de vinkjes worden niet blauw. Wie weet ligt het gewoon op zijn bureau. In zijn kamer vind ik geen paspoort, wel zijn agenda. Wellicht ook handig om mee naar school te nemen en leg de agenda bij zijn broodtrommel.

Ik bel mijn man, of hij weet waar het paspoort van onze zoon is. Mijn man denkt in zijn jaszak, want zijn paspoort moest hij vorige week meenemen naar zijn stageplek. De jas, die mijn zoon, die in de klas zit, aanheeft. Ik verder in huis,

Bellen en appen

Ondertussen zit mijn zoon op de fiets naar de vaccinatielocatie. Ik bel hem, hij neemt niet op. Want waarom zou je als je moeder belt? Als ik daar dan iets van zeg, krijg ik altijd te horen dat je niet mag fietsen en bellen. Dan houden ze zich wel ineens aan de regels. Ik app mijn zoon dat ik zijn paspoort zoek.

Na een paar minuten belt mijn zoon. Zijn paspoort zit niet in zijn jaszak. Hij denkt dat het in het voorvakje van zijn rugzak op zijn kamer is. Ik naar boven, zoek in de puinhoop naar een rugzak. Geen paspoort. Wel een vieze broodtrommel die hij al een tijdje kwijt was. Zonder paspoort, met vieze trommel ga ik weer naar beneden.

Alle spullen van de puber

Ik bel weer mijn zoon. Hij had vorige week een andere jas aan, misschien zit het daar in? Waar die jas is? Hij heeft geen idee, misschien in de garage? Daar is zijn jas niet. Ik app mijn zoon nog een keer. Hij heeft nog steeds geen idee. Uiteindelijk vind ik zijn jas in de gang. Niet aan de kapstok, maar eronder. In de ene zak vind ik zijn portemonnee en in de binnenzak, jawel, zijn paspoort. Op naar de vaccinatielocatie met broodtrommel, portemonnee, agenda, en zijn paspoort.

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Deze moeder spreekt straattaal en dat gaat ‘tantoe’ mis

Als ouder van een puber wil je natuurlijk een beetje met ze meebewegen. Dus je verdiep je je in hun de wereld. Je praat wat...

Voor pubers moet alles leuk, leuker, leukst zijn

Hoe komt het toch dat voor pubers alles alleen maar leuk moet zijn? Een kleine tegenslag en ze laten hun hoofd hangen. Een baantje...

30 redenen waarom puberouders het echt makkelijker hebben dan ouders met jonge kinderen

We horen ouders met jonge kinderen weleens zuchten over als hun kinderen straks pubers zijn. Want nou, nou, maak dan je borst maar nat,...

25 dingen die voor je puber aanleiding zijn om eens even flink uit hun dak te gaan

Pubers zijn emotionele rollercoasters. Van het een op het andere moment schakelen ze van totale euforie omdat ze als enige een 5,5 (dus voldoende)...

Wat tof, een schoolfeest! Maar mijn zoon wil er niet heen.

Schoolfeesten, daar leefde je vroeger toch voor? En nu zijn de schoolfeesten ook nog eens echt vele malen cooler. Maar Martine's zoon weigert te...

Als je er niet langer onderuit komt: De Sexuele Voorlichting

Isabelle (38, docente, datend en weer studerend) probeert de ingewikkelde vragen van haar dochter Guus (12 jaar) te beantwoorden. "Maaaam, als je straks dus, echt...

Holy moly, wat is Euphoria een heftige serie

Martine had wel gehoord dat Euphoria (HBO) een heftige serie is. Maar deze is zo heftig dat de puber er niet naar kon kijken....

Als je gaat scheiden, terwijl je je kinderen had beloofd nóóit uit elkaar te gaan

Sanne (49)* ligt in scheiding. En zij niet alleen. Haar 19-jarige dochter Julia en zoon Chris van 17 dus ook. ‘Het gezin is verscheurd,...

Verdrietig om te zien: GenZ werkt zich helemaal kapot

Een week geleden zond Zembla De tijd van je leven uit, een documentaire uit over Generatie Z, geboren tussen 1995 en 2010. Het zijn...