Waarom Jeanette helemaal klaar is met het tussenjaar van haar zoon

Zo, het tussenjaar van de achttienjarige zoon van Jeanette zit er bijna op. Natuurlijk heeft hij er veel van geleerd. Het was enorm goed voor zijn ontwikkeling en hij had de tijd nodig om uit te vinden wat hij wil. En dat is gelukt. Maar man-man-man, wat is Jeanette klaar met dat tussenjaar.
Het jaar waarin:
1. Ik niet alleen in het weekend wakker lag omdat hij nog niet thuis was, maar ook doordeweeks. Want die puber werkte dan wel 5 dagen in de week, maar nooit ’s ochtends. En hij heeft ontpopt tot een eersteklas fuifnummer dat kan feesten tot in de late uurtjes. Mijn wallen hangen inmiddels tot op mijn kin.
2. Mijn huis soms meer weghad van een studentenhuis met onbekenden die op de gekste momenten aan komen waaien, een aanrecht met stapels borden met restjes ketchup en knoflooksaus en flesjes met verschraald bier op zijn kamer.
3. Ik er een huisgenoot bij had die in een andere tijdzone leefde waardoor hij midden in de nacht eieren ging bakken met vrienden en rustig in badjas met een geïrriteerd hoofd ‘s middag naar beneden kwam om te vragen of het allemaal wat zachter kan.
4. Ik samenleefde met iemand die er een volledig eigen voedingsschema op nahoudt. Die om 06.00 ’s ochtends de airfryer aanslingert voor borrelhapjes, om 13.00 een pizza in de oven schuift en om 17.00 uitgebreid hamburgers gaat staan bakken net op het moment dat ik wil gaan koken.
5. Ik thuis een puber had, die meer geld dan ooit had te besteden. En dat werd omgezet in ‘gezonde’ dingen als kaascroissantjes, frikandelbroodjes en Dorito’s die door flitsbezorgers aan de deur werden bezorgd.
6. Ik in mijn koelkast regelmatig lekkere dingen vond met een briefjes ‘afblijven’ erop terwijl de gezinsvoorraad boodschappen blijkbaar algemeen bezit was. Want die ging razendsnel op.
7. Het aantal pakketbezorgers aan de deur was verdriedubbeld. Nieuwe schoenen, games en hoodies. Geld moet rollen.
8. Er ook momenten waren dat de verveling van de puber echt ondraaglijk was. Want de meeste vrienden moesten doordeweeks natuurlijk gewoon naar school.
9. Ik die lieverd eigenlijk echt maar heel weinig heb gezien. Want als ik ’s ochtends de deur uit ging, lag hij negen van de tien keer nog in bed en als ik thuiskwam, was hij alweer aan het werk om daarna meteen door te gaan naar vrienden
Dus ik ben heel blij dat hij gaat studeren. Hopelijk kan ik weer een beetje bijslapen en krijg ik mijn huis weer terug. Of nog beter: hij gaat een kamer zoeken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

31 dingen waar pubers van flippen

Vele dingen van onze pubers herkennen we omdat we zelf ook een puber zijn geweest. Maar drama om wifi, 5G, of gamen, daar kunnen...

Dit is waarom je puber jou soms keihard afwijst

Pubers kunnen ons soms keihard afwijzen. En al herhaal je steeds het mantra 'het is een fase', 'het is een fase', toch kan het...

‘Wat ik anders had moeten doen toen mijn puber op kamers ging’

Is die van jou bezig met het eindexamen? Tijd om vooruit te kijken en leer van het verhaal van Iris (56), die terugkijkt op...

Vertel je puber gewoon dat school ‘saai’ is en vervelend. En wen daar maar aan

De alarmbellen over de kwaliteit van ons onderwijs gaan keer op keer af. Onze kinderen lezen en rekenen niet goed genoeg en Nederland duikelt...

Help! Mijn kinderen zijn normaal!

De kinderen van Marloes hebben geen etiketje. En zo onderhand begint ze te denken dat zij de enigen zijn. De leraar die ik ontmoette...

16 tekenen dat je kind nog lang niet toe is aan seks

Je kunt er natuurlijk helemaal naast zitten, maar dit zijn tekenen dat je kind nog niet van plan is 'het' te doen. Maar dat...

Moet ik me nu zorgen maken over vapen, of niet?

De dochter van Jeanette vapet er op los. Maar 'iedereen' doet het, dus waarom zij niet? Jeanette dook in de wereld van het vapen...

‘Wat is beffen?’, en andere gênante vragen van je puber

Dat kleine koters lastige vragen kunnen stellen is bekend, maar die pubers kunnen er ook wat van. In hun ontdekkingstocht lopen ze nu eenmaal...

Buiten chillen met je vrienden, dat hóórt gewoon bij de puberteit

Sara maakte voor de krant een reportage over in parken chillende pubers en kreeg het het met ze te doen. Deze generatie pubers kan...

Luizen, schurft, infecties; pubers nemen van alles mee naar huis

Luizen, schurft, infecties; je puber neemt het allemaal mee naar huis. Lekker dan. En wat doe je ertegen?   'Mam, wil je even kijken of ik...

Dit is echt iets voor die jongen van mij

Voor de zoon van Martine zouden een paar jaartjes VEVA helemaal geen kwaad kunnen. En hij gaat het waarschijnlijk ook nog leuk vinden. 'Wacht maar...

Gewoon geen zin hebben in school, dat moet je je puber ook gunnen

Zeker als het aankomt op presteren op school, kunnen pubers ouders tot wanhoop drijven. Omdat heel veel dingen veel interessanter zijn dan Franse onregelmatige...

32 dingen die ik denk op de laatste dag van de vakantie

Nog een paar dagen te gaan en dan is de vakantie afgelopen. Martine was drie weken weg, maar is blij dat het einde in...