Netflixtips voor pubers en hun ouders. Niks ontspant dezer dagen meer dan een lekker potje Neflixen. De lijst met fijne Netflix-series voor en over pubers wordt gelukkig ook steeds langer. We hebben de meest recente series op een rijtje gezet. En check ook deze lijst even, want wie weet heb je wel iets gemist.
Chambers
Wij waren lyrisch over de Zweedse Bridge-adept Quicksand, maar eigenlijk keken we erg uit naar Chambers. Dat gaat over de zeventienjarige native-american Sacha die het hart ontvangt van donor Rebecca. Gaandeweg neemt de ontvangster de eigenschappen over van haar donor. En die bleek niet heel lief te zijn voor andere mensen.
Het is 13 Reasons Why (suicide-alert!) gemixt met elementen uit The Handmaids Tale (enge sekte-alert). Met een flinke vleug horror en wat er zoal meer is tussen hemel en aarde. En dan speelt Tarantino-lieveling Uma Thurman (Pulp Fiction, Kill Bill) ook nog eens een van de hoofdrollen. Overigens is de serie af en toe best creepy, zeker als het gaat om de occulte elementen. Wij kennen pubers (en volwassenen) die daar niet zo heel best op slapen.
De serie kreeg veel kritiek om dat ze de mensen zou ontmoedigen om donor te worden. Zou kunnen. Aan de andere kant is het tof dat Chambers eens een keer het leven van native americans in beeld brengt, wat Hollywood eigenlijk zelden laat zien. Ook tof: de serie eindigt weliswaar, maar op zodanige wijze dat je bijna zeker weet dat er nog een serie 2 moet komen.
The Outer Banks
Dezer dagen snakken je pubers natuurlijk naar met elkaar een beetje hangen. En laten het clubje hoofdfiguren uit de serie The Outer Banks dat nou net tot levenskunst hebben verheven. Beetje bierdrinken, beetje surfen, beetje varen met een boot. O ja, en nog wat raadsels om op te lossen, want The Outer Banks is uiteindelijk toch ook een thriller.
Even googelen leert trouwens dat het eiland waar de serie speelt, echt bestaat en ligt in North Carolina in de VS. En dat daar regelmatig orkanen woeden. Het verhaal speelt zich af in de nasleep van zo’n storm. De jongeren in de serie moeten zoeken naar een gezonken schip met goudstaven. Dat is natuurlijk niet echt. Maar dat maakt niet zo heel veel uit, want iedereen in de serie is jong en mooi, en zeer appetijtelijk. Vooral de hoofdpersoon met de naam John B. Dat vond mijn dochter tenminste.
Dare me!
Tienermeiden die zich níet gedragen is altijd een fijn thema voor een tienerserie. Dit keer zijn het een stel cheerleaders die zuipen, seksen en spijbelen. Tel hierbij op een getroubleerde hoofdpersoon en zo’n serie heeft alle ingrediënten in zich om onze dochters en onszelf weer een paar uur te entertainen.
Dare Me gaat over een groep cheerleaders die een nieuwe coach krijgt, die behalve steengoed ook allerlei geheimen met zich meedraagt. Waardoor onder andere de vriendschap van de twee hoofdrolspelers Addy en Beth op de proef wordt gesteld. Wijzelf hebben nog niet alles gezien, maar de eerste aflevering is al veelbelovend.
Niks missen? Neem een abonnement op de Tis Hier Geen Hotel nieuwsbrief!
Locke and Key
Locke and Key is best een aanrader, want leuk voor pubers en ouders. Want met een vleugje Harry Potter-achtige magie, thriller-elementen en niet al teveel bloederige horror. Kortom: deze serie heeft voor elk wat wils én genoeg vaart.
Het verhaal gaat over een moeder met twee tieners en een klein broertje die in een nieuwe stad in het oude familiehuis van de vader komen wonen. En in dat huis zijn allerlei sleutels verstopt die allemaal hun eigen magie hebben. Broer en zus en hun kleine broertje gaan op zoek naar het geheim van hun vader die opgroeide in het spookhuis. En waarom die op zo’n gewelddadige wijze om het leven kwam.
Toon
Toon gaat over een klungelige verlegen jongen die door stom toeval en zijn overambitieuze zus ineens beroemd wordt. Aan de ene kant vindt Toon dat leuk, aan de andere kant helemaal niet. Onze pubers zagen de serie al een tijdje geleden op de on demand-dienst van KPN en vonden hem hilarisch. Vanwege het beroemd worden en vanwege Toon, die het liefste in zijn flatje zit te gamen tussen de lege pizzadozen en alles maar een beetje over zich heen laat komen.
Onze pubers vinden de serie bovendien fascinerend vanwege het verhaal erachter. Toon was eigenlijk bedoeld als een YouTube-serie, die het vervolgens schopte tot Netflix. En vanwege de hoofdrolspeler Joep Vermolen, die eigenlijk helemaal geen acteur is. Zo zouden de pubers zelf ook wel ontdekt willen worden. Overigens moet Joep Vermolen er zelf niet aan denken hoeveel mensen naar hem gaan kijken als de serie uiteindelijk op Netflix komt, zei hij in De Telegraaf. Toon is namelijk in 190 landen gezien.
Big Mouth
Lastig hoor, als je alle puberseksonderwerpen al hebt gehad om weer een serie te maken over dit onderwerp. De eerste serie Big Mouth vonden we geweldig, maar de tweede nogal ‘mwah’. Dus we hoopten dat de derde serie de moeite van het kijken weer waard zou zijn.
Wat wel tof is, dat de pubers in Big Mouth actuele onderwerpen aansnijdt. Er zit bijvoorbeeld een soort Thierry Baudet in, die verkondigt dat de belangrijkste taak van vrouwen het produceren van baby’s is. En het zoeken naar je seksuele identiteit is ook een item, maar dan op een vermakelijke manier. Want af en toe wordt er ook een lied aangeheven of een dansje gedanst.
Mochten de pubers Friends hebben uitgekeken, dan kunnen ze naadloos overstappen op die anders serie die in the Nineties heel erg leuk was: The Fresh Prince of Bel Air. Will Smith kennen ze natuurlijk allemaal van Men in Black die onlangs weer in de bios was.
En wij kijken natuurlijk weer mee naar de serie die Will Smith een ster maakte, en de onvergetelijke kakker Carlton en It-girl Ashley en hun ouders Philip en Vivianne Banks. En de altijd grappige butler van de familie.
Zing maar even mee met het intro-nummer van de serie: Yo! Home to Bel Air.
Netflix deelde zelf deze geweldige compilatie van dansjes uit de serie.
45 seconden van de beste dance moves uit The Fresh Prince, bedank ons later maar! pic.twitter.com/VlOd76MysU
— Netflix NL (@NetflixNL) 5 juli 2019
Quicksand
Sebastian is de droom van menig pubermeisje: hij heeft een stinkend rijke vader (en dus een jacht en een huis met een zwembad), hij is knap en nog lief ook. Dat hij valt op Maja, vindt zij eigenlijk te mooi om waar te zijn. Maar dan gebeurt er een verschrikkelijk drama op school en Maja komt in de gevangenis. Hoe dat komt, is een bloedstollend verhaal over losgeslagen pubers, vriendschappen en ouders die alles niet zo heel goed in de gaten hebben. En dan ook nog spannend van het begin tot het einde. Het is bijna jammer dat er maar zes afleveringen van zijn.
En nog meer inspiratie nodig? Kijk hier!