Waarom je als puberouder de ideale werknemer bent

Zuchten je collega’s dat ze het zo zwaar en druk hebben? Dan moeten ze een keer een dagje bij jou thuis komen. Want pubers vergen het uiterste van je managementskills, sociale vaardigheden en andere zaken die op het werk ook heel goed van pas komen. Dus mocht je binnenkort een functioneringsgesprek hebben op het werk, houd je baas dan voor dat je aan het in toom houden van die pubers van jou een grotere uitdaging hebt dan aan je baan. Salarisverhoging en promotie gegarandeerd.

Cijfermatig inzicht

Je hebt het ooit gehad, maar hoe zat het ook alweer? Wie zijn kind regelmatig helpt met wiskunde, kan met hulp van google en youtube een eind komen. Lekker puzzelen dus, en dus goed voor je cijfermatige inzicht en analytisch vermogen.

Stressbestendigheid

Al voor jij op je werk zit, heb jij al een paar brandjes geblust, variërend van het vinden van een zoekgeraakt boek, een meltdown over een slechte haardag en het snel droogstrijken van een lievelingsbroek die nat in de wasmachine zat.

Omgaan met deadlines

Het lukt jou om niet in paniek te raken als een puber op donderdagavond nog moet beginnen aan zijn werkstuk dat op vrijdagochtend moet worden ingeleverd.

First things first

Als er iets is dat pubers niet zo goed kunnen, dan is het wel plannen. Dus jij helpt dagelijks orde te scheppen in de janboel in hun hoofd, door hen te helpen bedenken wat prioriteit heeft.

Stimuleren en motiveren

Om iets gedaan te krijgen van je puber, weet jij precies wanneer je hem een worst moet voorhouden en wanneer de zweep erover moet. Zo weet jij ook hoe je van collega’s dingen gedaan krijgt en dat maakt jou een uitstekende leidinggevende.

Empathie

Dat je begripvol reageert op persoonlijke zaken, wordt in het werk tegenwoordig heel belangrijk gevonden. Als je ooit een puber hebt getroost met een gebroken hart, of hem of haar over de teleurstelling over een slechte auditie voor het schooltoneel hebt kunnen helpen, dan is er niks mis met jouw empathisch vermogen.

Flexibiliteit

Bij iedereen die thuis pubers heeft, is flexibiliteit inmiddels een tweede natuur geworden. Want jij kunt als geen ander alles uit je handen laten vallen als het puberouderschap daarom vraagt. Een kind ophalen met de auto, omdat de treinen niet rijden? Zo gepiept. Staan er ineens 6 pubers voor je neus die willen aanschuiven? Jij kookt een pan spaghetti. Franse woordjes overhoren? Dat kan altijd even tussendoor. Het is echt geen enkele moeite.

Jij kunt werkelijk met iedereen omgaan

Moet er een moeilijk gesprek worden gevoerd, is er ruzie in de tent? Werp je op als bemiddelaar. Omdat jij kunt omgaan met bokkige pubers, is zijn die lastige collega’s als was in je handen. En die veel-noten-op-hun-zang-hebbende juniors weet je ook uitstekend te managen. Jij snapt tenminste hoe ze in elkaar zitten, want hebt een aantal van deze verwende nesten thuis.

***

Voor de laatste loodjes tot de zomervakantie

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Nep-loverboy vraagt en krijgt nummer van pubermeiden

De gemeente Koggenland in Noord-Holland stuurde afgelopen weekend een fakeboy naar de...
Lees verder