Lieve pubermoeders: jullie zijn fantastisch!

Er is natuurlijk een grote kans dat je pubers Moederdag morgen vergeten. Of zich ervan afmaken met een flesje doucheschuim van € 2,95 uit de supermarkt. Maar dat ontbijtje kunnen we natuurlijk morgenochtend wel vergeten. Dus moeten we onszelf meer complimenteren. Lees daarom de brief van Jeanette.

Lieve moeders van pubers,

Moeder zijn van pubers is soms best een ondankbare klus.

Maar vandaag is het Moederdag, de dag waarop jij in het zonnetje mag staan en je onder mag dompelen in respect en dankbaarheid. Omdat de hersenen van jouw puber gewoon nog niet voldoende zijn ontwikkeld om je zelf de credits te kunnen geven die je verdient, doen wij het voor hen. Dus ga er maar eens goed voor zitten en laat het maar lekker over je heen komen, deze is voor jou.

Je bent in één woord ge-wel-dig!

Fantastisch hoe jij alle rondslingerende tassen, schoenen, natte handdoeken altijd weer netjes opraapt. Want ook al is het huishouden geen hobby van je, dankzij jou leven we niet in een enorme zwijnenstal. Bedankt voor alle sleutels die jij hebt gevonden, alle dopjes die je op de tandpastatubes hebt gedraaid en de lege rondslingerende verpakkingen die je hebt weggegooid. Zelfs diegene die wij gewoon weer in de koelkast hadden gezet.

Diep respect voor de manier waarop jij steeds de kledingkasten weer voltovert met schone kleding, complimenten!

En waar het op koken aankomt ben je een echte doorzetter. Geklaag en gezanik ten spijt, jij laat je gewoon niet uit het veld slaan en zet het een volgende keer weer op tafel. Je hebt er werkelijk alles voor over om ons een beetje verantwoord en gezond te laten groeien.

Het is ook de hoogste tijd om je eens te bedanken voor alle klusjes die jij doet die wij echt vreselijk vinden.

De WC schoonmaken, het gasfornuis poetsen en het onkruid tussen de tuintegels vandaan halen. Wij hoeven ons over dat soort futiliteiten niet eens druk te maken. En dan ben je ook nog eens een grote bron van kennis: je weet hoe laat de voetbaltraining is, maar ook hoe je een bijbaan vindt en hoe de vaatwasser werkt. Ongelofelijk, hoeveel kwaliteiten jij weet te verenigen in één persoon.

Ook al hebben we echt een enorme hekel aan de woorden ´Nee´, en ´kan niet´, het getuigt van klasse dat jij ze toch zo vaak durft uit te spreken terwijl je weet dat je gegarandeerd gemopper over je heen krijgt.

En dat doe je allemaal om ervoor te zorgen dat wij geen onuitstaanbare wezens worden. Dat is echt top, petje af voor jou!
Bedankt voor alle hulp bij ons schoolwerk. Ook al zit je zelf al jaaaaaren niet meer op school! Overhoren, helpen met plannen, advies geven bij werkstukken, je draait er je hand niet voor om. En meestal doe je het nog zonder mopperen ook!

En bedankt nog voor alle keren dat je op ons hebt gewacht.

Al die keren dat jij je zorgen maakte omdat wij later thuiskwamen dan afgesproken of onbereikbaar waren omdat onze telefoon zogenaamd leeg was. We reageren niet altijd even begripvol maar we weten heus wel dat dat komt omdat je van ons houdt.

Lieve moeder, het is niet altijd makkelijk.

Die grote mond, de rommel en de zorgen die je maakt omdat we soms gewoon heel onverstandige dingen doen. Maar toch ben jij er altijd en loopt het dankzij jou, net niet helemaal uit de klauwen. Daarom speciaal voor jou nog één keer een dikke duim omhoog: lieve mama van een puber, je bent fantastisch!

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Jeanette Benschop

9 wel heel opvallende verschillen tussen puberjongens en pubermeiden

Jeanette heeft het genoegen zowel een puberdochter als een puberzoon in huis...
Lees verder