Deze typische pubermoeders kun je zo maar in het wild tegenkomen

Sommige mensen zijn altijd onderwerp van gesprek.

Bij gebrek aan een schoolplein, kom je die andere moeders natuurlijk niet meer zo heel vaak tegen. Maar op de ouderavond, langs de lijn van het sportveld of op feestjes en partijen pik je deze ‘scary mommy’s’ er toch zo uit. Deze herken je vast wel (en wij zijn zelf natuurlijk heel normaal). 

De mijn-dochter-is-een-mini-me-moeder

Samen op vakantie, samen shoppen, dezelfde kleren aan. Deze moeder is zóóó trots op haar mini-me en ze delen echt alles. En dat liefst dan ook op Facebook. Want als je jezelf geweldig vindt, dan wil je natuurlijk dat je dochter in álles op je lijkt. Dan hoop je natuurlijk dat die dochter zich nog een keertje hormonaal zal laten gelden, in de vorm van een fikse generatiekloof.

De-mijn-zoon-is-mijn-prins-moeder

Bij gebrek aan geschikt huwelijksmateriaal wordt de zoon gekneed tot een De Ware Jacob, met kleding in haar smaak, met de juiste manieren en het juiste haar. De al dan niet aanwezige echtgenoot heeft het nakijken. Want vaak hebben de vaders van deze jongens in dezen niet zo heel veel in te brengen. En heb medelijden met het meisje dat het waagt verkering te krijgen met deze prins. Dit wordt natuurlijk een heks van een schoonmoeder.

De die-van-mij-hééft-wat-moeder

Loopt van therapeut naar remedial teacher naar kindercoach, want haar kind heeft een onbegrepen diagnose. De schrik van iedere leerkracht en sporttrainer, want haar speciale sneeuwvlokje is natuurlijk altijd dat ene uitzonderingsgeval dat een speciale behandeling nodig heeft.

De alles-moet-verantwoord-moeder

De puber van deze moeder heeft in zijn leven nog nooit iets niet-biologisch gegeten, alleen maar met houten speelgoed gespeeld en aan zijn lijfje alleen biologisch katoen gehad. Of het nou komt door die honderd jaar borstvoeding, maar deze puber vindt het maar moeilijk in de echte wereld. Je mag hopen dat hij of zij zich er nog flink tegen gaat afzetten.

De je-moet-echt-overal-bovenop-zitten-moeder

Deze moeder zit al bij de rector in de kamer om verhaal te halen, op het moment dat jij net hebt bedacht dat die slechte cijfers gewoon komen doordat je puber lui is geweest. Is zeer kritisch op de school en neemt geen genoegen met welk antwoord dan ook en weet zo iedereen op de kast te krijgen. Soms is deze moeder handig om erbij te hebben, de minder assertieven kunnen ook profijt hebben bij deze luis in de pels. Maar soms ook lastig, want ze stuurt ook ellenlange epistels via de mail waarop ze dan meteen jouw antwoord verwacht.

De die-van-mij-kan-het-niet-gedaan-hebben-moeder

Och, dat kind van haar is zo’n lieverd, die jat echt niet uit winkels en pest al helemaal niet online. Ze heeft het niet door, of wil het niet door hebben dat haar kind een regelrechte etterbak is. Reken er dus maar niet op dat deze puber een opvoedkundige reprimande krijgt, en op excuses hoef je al helemaal niet te rekenen.

De ik-vind-alles-best-als-ze-mij-maar-met-rust-laten-moeder

Heeft het te druk met haar eigen leven: een baan, een (nieuwe) man, huisdieren en vindt dat haar pubers alles prima zelf kunnen. Tot op zekere hoogte waar, want pubers zijn graag alleen thuis. Maar iedere dag aan je lot overgelaten worden, vinden ze toch ook niet altijd heel tof. Deze kinderen tref je vervolgens aan aan jóuw keukentafel met jouw thee en koekjes.

De mijn-jeugd-was-kut-dus-van-mij-mogen-ze-alles-moeder

Haar kinderen hoeven alleen haar slechte jeugd met strenge dan wel zuinige ouders goed te maken. Dus het is ‘lang leve de lol’ voor deze kinderen. Zij vragen, moeders draait: trekt de portemonnee, haalt en brengt ze overal naartoe en als je een zoete inval zoekt, dan is die bij haar thuis. Waar dan ook gewoon in huis gerookt en gedronken mag worden.

De mijn-kinderen-moeten-mijn-ambities-waarmaken-moeder

Ja, nee ze was zelf heel erg getalenteerd in ballet en sport, heel goed op school en kon nog prachtig zingen ook. En had ze al eens verteld dat ze fotomodel is geweest? Wat daarna gebeurde, laat zich meestal raden: een fout vriendje, feesten en alles wat God heeft verboden. Of gewoon gebrek aan doorzettingsvermogen, of pech. Maar haar arme kinderen krijgen het wel voor hun kiezen en worden van talentenklas naar auditie gesleept. Dat je bijna hoopt dat ze nog een fout vriendje krijgen.

 

 

 

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Marloes Vreeswijk

In de oorlog tegen de smartphone is alles geoorloofd

Liggen de telefoons bij jou thuis nu ook braaf in de huiskamer...
Lees verder