Hartverwarmend: Nederlandse jongeren maken fietsen voor Nepal!

Three mountainbiker on their way down into the village of Muktinath which is a sacred place both for Hindus and Buddhists located in Muktinath Valley at an altitude of 3,710 mt (12.172 ft) at the foot of the Thorong La mountain pass. In the background the icecapped summit of Dhaulagiri (8.167 mt, 26.800 ft) is visible.

Wat als je in een gebied woont dat zeer slecht toegankelijk is? Dan moet je vervoersmiddelen hebben die voor dat specifieke gebied geschikt zijn, vonden 5 leerlingen en een docent van ROC TOP in Amsterdam. Ze reisden af naar Nepal en bedachten een creatieve oplossing.

Ze gingen hard aan de slag en maakten daar transportmountainbikes: fietsen die geschikt zijn om in ruige gebieden allerlei spullen te vervoeren. Maar de echte prestatie zit hierin: de leerlingen hebben de mountainbikes gemaakt met alléén maar middelen die daar voor handen waren. Daarnaast ontwikkelden ze ook nog brancards voor mensen die hoger in het Himalayagebergte wonen. Zo kunnen zij hulp ontvangen op het moment dat het nodig is.

Meer over het project zie je hieronder. Wij vinden het in ieder geval een top actie!

Geschreven door
More from Saskia Smith

25 dingen die je niet meer doet als je huisgenoten pubers zijn

Met pubers in huis verandert ongemerkt een aantal zaken in huis. Want...
Lees verder