Het leven met pubers is fantástisch (ja, dat vinden we echt!)

Dat gemopper op onze pubers toch de hele tijd. Er zijn veel mensen vinden dat wij ons gelukkig moeten prijzen met onze geweldige kinderen. En dat doen we ook. Daarom dit lijstje met dingen die wij echt (maar dan ook echt hè) geweldig vinden aan het hebben van pubers.

-Je denkt dat het in de woonkamer een rommeltje is? Je hoeft maar de deur open te trekken van de puberkamer (wel je neus dichtknijpen) en je vraagt je af waar je je druk om maakt.

-Nooit meer naar Mees Kees op Kamp, een Disney prinsessenfilm, iets met Minions of een andere verschrikkelijke kinderfilm. Ze gaan lekker zelf, of jullie gaan samen, maar dan wel naar een film met inhoud en harde humor.

-Als je je puber een keer uit zijn plaat hebt zien gaan, relativeer je meteen je eigen boze buien.

-Je hoeft je niet schuldig te voelen als je zit te niksen. Er is altijd iemand die nog beter niks kan doen dan jij.

-Idem voor schuldgevoel over Netflix-bashes, te lang staren op je smartphone en niet kunnen stoppen met gamen. Iemand in huis gaat hier met gemak overheen en voelt zich niet schuldig.

-Er is altijd iemand in huis die zoiets stoms of onhandigs doet, dat je niet weet of je moet huilen of lachen (wij doen het liefste het laatste).

-Dreig je deur uit te gaan met een scheve rok, bad hair day, of vlekken onder je ogen omdat je bent uitgeschoten met mascara? Met een puber heb je je eigen Modepolitie (m/v) in huis.

-Je hoeft niet meer te taxi-en naar allerlei clubjes. Je houdt zeeën van tijd over. Misschien kun je nu eindelijk eens carrière gaan maken?

-Voor de feeders onder ons: je hebt iemand thuis die veel, en met smaak, eet.

-En voor de lijners onder ons: chips, koek en chocola verdwijnen als sneeuw voor de zon, en komen dit keer eens niet terecht op onze heupen.

-Je drinkt minder: in het kader van het goede voorbeeld drink je niet meer thuis.

-Je komt weer vaker in de kroeg (zie hierboven).

-Als er zo’n een kluitje pubers de bank bezet houdt, dan maakt dat de noodzaak om een gezellig avondje uit te gaan met je lief nog groter.

-Omdat je niet meer terecht kunt op je eigen bank, kun je net zo goed gaan sporten, of naar yoga, een cursus Chinees of iets anders heel nuttigs doen.

-Je Frans, Engels en Duits zijn er ook stukken op vooruit gegaan sinds je helpt met huiswerk.

-Je hebt geen dure oppas meer nodig.

-Nu je toch tijd en geld overhoudt, kun je ook mooi een weekendje weg boeken. Of een week vakantie. Kun je de pubers gewoon thuislaten. Goed idee, toch?

-Of zijn we nu té enthousiast?

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Een draaischijftelefoon? Je puber heeft echt géén idee

Deze juf gaf een van haar leerlingen een draaischijftelefoon en vroeg ze...
Lees verder