26 keiharde feiten over pubermeiden opvoeden die gewoon kloppen

Hoe voed je pubermeiden op? Pubermeiden opvoeden is nogal een uitdaging. Toch kun je hierbij uitgaan van een aantal onomstotelijke waarheden. Dit weet je zeker als je een of meer van deze exemplaren hebt rondlopen.

#1 Je puberdochter eet alles. Als het maar geen brood is. Maar alles wel in grote hoeveelheden.
#2 Na zo’n binge kun je ervan uitgaan dat alle sporen (eierschalen, conflakes, melkspetters, wolken meel) daarvan niet zijn uitgewist.
#3 De bammetjes voor school worden in de pauze omgeruild voor broodjes die er wel gezond uitzien maar dat niet zijn en kaasstengels bij de supermarkt om de hoek van school.
#4 Als je je afvraagt waar de puber haar geld aan uitgeeft, dan is dat aan ingewikkelde lattes en ‘Maccie’s’ waar ze één kleine friet deelt met drie vriendinnen met als toetje een McFlurry.
#5 Wanneer je dochter zegt iets ‘straks’ te gaan doen, ga ervan uit dat ze het ‘nooit’ gaat doen.
#6 Het prioriteitenlijstje van de puberdochter: 1) TikTok, 2) TikTok 3) TikTok.
#7 Je puberdochter is altijd met de hele wereld aan het appen, maar als jij appt dan krijg je geen antwoord.
#8 En als je dochter jou spontaan appt, dan is het een Tikkie.
#9 Als je vraagt hoe het was op school, dan krijg je een verhaal te horen waarin de lijn overduidelijk ontbreekt.
#10 Ze zegt dat dat laatste proefwerk fantastisch ging, maar als het resultaat blijkt dramatisch blijkt te zijn dan is het de schuld van de leraar, of school of van jou. Maar toch zeker niet van haar.
#11 Als je puber te laat uit school komt, dan zijn er twee dingen mogelijk: ze ging wachten tot haar vriendin uit was, of er was een jongen.
#12a Het kleedgeld is altijd te weinig, terwijl jij je afvraagt hoe dat kan omdat haar favoriete winkels niet per se in het hoogste segment zitten.
#12b Bovendien: als ze wel dure kleren aanheeft, dan zijn die van jou.
#13 De puberdochter wordt nooit wakker uit zichzelf.
Niks missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
#14 Als je puber naar haar kamer gaat om huiswerk te maken, dan gaat ze geen huiswerk maken.
#15 Wanneer jij zegt dat je puber huiswerk moet gaan maken, dan hoeft dat niet te betekenen dat ze dat gaat doen.
#16 Ongeveer drie keer per maand is er een incident dat gaat over verloren spullen.
#17 Je puberdochter geeft meestal anderen (jou) er de schuld van dat spullen kwijt zijn.
#18 Als jij belangrijke fashion-items kwijt bent, dan liggen ze bij haar in de kast of onder het bed en zit er een vlek op of een scheur in.
#19 Je puberdochter heeft haar geurgummen, gelpennen en markeerstiften keurig in haar etui zitten, maar een gewone pen en normaal potlood -dat ze nodig heeft voor school- zit daar niet bij.
#20 Haar schriften staan vol. Maar met hartjes, bloemetjes en dagboekfragmenten, maar niet met de aantekeningen voor geschiedenis.
#21 Je puberdochter stinkt, en dat wordt verbloemd met liters Vogue tropical mist of een andere geur die doet denken aan de luchtverfrisser in een boudoir.
#21 De indeling van haar kamer wordt om de week veranderd, waarbij attributen als gekleurde Kerstlampjes, knuffels, fotocollages en ongeveer honderd sierkussens niet mogen ontbreken.
#22 Haar bed is de belangrijkste plek op aarde. Niet alleen om de welverdiende nachtrust te pakken, maar ook voor de ontvangst van vriendinnen, het maken van huiswerk en het verorberen van chips, roze koeken en het drinken van cola.
#23 Je kunt ervan uitgaan dat je dochter bepaalde maandelijkse hygiëneproducten laat rondslingeren, gebruikt of ongebruikt.
#24 Als je denkt dat je puberdochter dronken is, dan is ze dronken.
#25 En mocht je denken dat je puberdochter stoned is, dan is dat ook zo.
#26 Je puberdochter houdt van haar pappie en mammie, al lijkt het heel vaak niet zo.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.
 

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

19 dingen die iedereen met een puberzoon meteen herkent

Aaargh, hij is niet vooruit te branden, maakt er een puinhoop van...
Lees verder