11 dingen die je weer kunt doen nu de pubers naar school zijn

Menigeen slaakt een zucht van verlichting nu de pubers weer naar school gaan. De pubers mopperen vooral op de bergen huiswerk en het vroege opstaan. Wij zien vooral veel voordelen.

#1 In de ochtend is iedereen rond achten de deur uit, zodat jij in alle rust even kunt genieten van een kop koffie en de krant.

#2 Vervolgens kun je zonder luid protest vanuit het bed, de puberkamers luchten en ontdoen van de ergste puinzooi.

#3 Je hoort niet meer de hele dag dat amechtige ‘ik verveel me’, of ‘wat kan ik doen?’.

#4 Thuiswerken wordt weer een feest, omdat er niemand thuis is die om de haverklap vragen komt stellen over het menu van die avond, geld of taxidiensten.

#5 Thuiswerken wordt ook weer een feest omdat je dan ook even midden op de dag ongestoord kunt Netflixen.

#6 Je vrije dag is ook echt een vrije dag, waar je tot school uit is je je hele huis voor jezelf hebt.

#7 Bij thuiskomst vind je niet de restanten van een dag, hele kudde grazende pubers in je huis.

#8 Niet àl je koek, brood en chocola is in de loop van de dag opgevreten. De pubers halen hun fix nu gewoon weer bij de super om de hoek bij school.

#9 Er zijn terwijl jij op je werk zat geen keukenexperimenten (‘we hadden zin in pannenkoeken’) uitgevoerd, waarvan jij het resultaat van de afzuigkap moet bikken.

#10 Je kroost is ook weer naar de sportclub/bijbaantje/bijles, zodat je kunt uitblazen van een lange werkdag zonder dat je dat brok lethargie van de bank moet jagen.

#11 Je hebt weer een goede reden om ze op tijd naar bed te sturen, zodat je dat ene uurtje voor jouw bedtijd de bank weer helemaal voor jezelf hebt.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Criminelen proberen pubers geld af te troggelen via piramidespel op WhatsApp

In Amsterdam waarschuwen scholen leerlingen en ouders voor een piramidespel dat verspreid...
Lees verder