19 levensreddende tips om de feestdagen met pubers door te komen

Menigeen slooft zich uit op de surprises voor pakjesavond, bedenkt voor iedereen het perfecte cadeau voor Sint en Kerst, steekt kaarsjes aan en zet het hele huis in wintersfeer. kerstliedjes op repeat en genieten maar. Maar terwijl jij op zoek gaat naar de kerstballen op zolder, gaan die pubers natuurlijk rellen. Hier wat tips om het voor jezelf toch leuk te maken rond de feestdagen.

#1 Prijs je gelukkig dat je kinderen niet meer op de basisschool zitten en je dus geen Sint-Maartenlampions/sinterklaasmutsen/kerstlichtjes hoeft te knutselen.
#2 Wees niet principieel en stort extra geld op de rekening voor de pubers voor de sinterklaascadeaus.
#3 Laat je kinderen hun schoen zetten. Laat ze liedjes zingen. Film het. Uitstekend chantagemateriaal.
#4 Je gaat er zelf geheid bekaaid van afkomen bij het uitdelen van de cadeaus. Dus je koopt bij de parfumerie voor jezelf die heel fijne badset en laat die prachtig inpakken.
#5 Zeker weten dat je door Sinterklaas of de Kerstman niet teleurgesteld gaat worden? Fluister je echtgenoot/moeder/beste vriendin de exacte specificaties in van dat peperdure gadget dat al sinds je verjaardag op je verlanglijst staat.
#6 Bied aan voor het kerstgala van school de taxi te betalen. Kan jij gewoon op de kerstborrel van je werk blijven en zoveel drinken dat je niet meer kunt rijden.
#7 Met een puberzoon heb je in ieder geval een sterke man in huis. Die kan helpen met het naar binnen slepen van de kerstboom.
#8 Met een puberdochter heb je in ieder geval gratis stijladvies. Ga met haar shoppen en koop ook wat voor haar. Zijn jullie meteen weer vrienden.
#9 Regel nu al een goede cateraar voor het kerstdiner. Voor de volwassenen. Op Kerstavond laat je de pubers patat halen.
Niks missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
#10 Gourmetten is altijd een goed idee met pubers.
#11 Toch echt zelf koken? Waarom zelf boodschappen doen als er Albert.nl en Picnic.nl bestaan?
#12 Wees niet gepikeerd als je kinderen halverwege het kerstdiner op hun telefoon gaan kijken/over tafel gaan hangen/weglopen. Als het goed is hebben jullie samen nog 50 kerstdiners te gaan.
#13 Wijs ze er wel op dat ze met oma veel minder kerstdiners hebben te gaan.
#14 Regel voor de kerstvakantie een abonnement op de bioscoop voor je pubers, zodat ze af en toe toch nog het huis uit komen.
#15 Een andere strategie om ze van de bank af te krijgen, is ze om niet-bestaande boodschappen sturen, zoals de Corona-glazen, rode peterselie of platte wortelen.
#16 En dreig anders met een logeerpartij bij opa en oma.
#17 Probeer je niet teveel aan te trekken van alle oud en nieuw plannen die je kinderen smeden: 90 % gaat niet door.
#18 Als ze dreigen het begin van 2020 bij jou thuis te vieren, veins een enorme verbouwing of bedenk een reden (de hond!) dat jij absoluut thuis moet blijven met oud en nieuw.
#19 Ga gewoon weg in de kerstvakantie. Desnoods alleen.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Wij van Tis Hier Geen Hotel adviseren: beschouw je puber als een kamerplant

De Volkskrant vroeg Saskia van Tis Hier Geen Hotel hoe je contact...
Lees verder