Voor deze beroepen ben je als puberouder heel erg geschikt

Ben je eindelijk vrij van je werk, liggen er als puberouder nog allerlei taken op je te wachten. Want deze jobs heb je er namelijk ook gewoon nog bij. 

Detective
Wij zoeken sleutels, bankpassen en schoolboeken, wij hebben er carrière in gemaakt. We vinden (bijna) alles, vaak binnen vijf minuten. Wij hebben namelijk een zesde zintuig voor waar bepaalde voorwerpen zich kunnen bevinden.

Chef van de afdeling ‘Gevonden Voorwerpen’
Niet alleen vinden wij alles, wij bewaren het gevonden voorwerp ook tot het moment dat het nodig is. Zo hebben wij een vrij grote verzameling fietssleutels, sjaals en mutsen (alvast voor de komende winter) en een geheime voorraad teenslippers (alvast voor de komende lente).

Personal shopper
Jahaa, wij weten dat de puber natuurlijk het liefste zijn of haar eigen kleding uitzoekt, maar wie koopt de onderbroeken, sokken, zwembroeken en al die andere minder spannende spullen? Juist.

Textielspecialist
Dat wassen is één ding, maar ook voor het checken of de sokken er nog mee door kunnen, onderbroeken geen gaten bevatten en of bepaalde leden van het gezin niet met al te grote vetvlekken in hun outfit de deur uitgaan, vergt een specialisatie. Wij hebben die zeker in huis.

Bijlesleraar
Overhoren, uitleggen – en vooral – bewaker van de telefoon en andere afleiders. Er zijn bureaus die hier goud geld mee verdienen. Wij doen dit gewoon aan de keukentafel.

Dag- en nachtzuster
Omdat jij verstand hebt van vrouwendingen, word je daarover algauw door het vrouwelijke deel van je kroost in vertrouwen genomen. Maar je regelt voor iedereen ook tandartsafspraken, zelfzorgmiddelen en doktersbezoeken als er andere gezondheidsproblemen in de familie zijn.

Cateraar
We geven het toe: wij houden er gewoon van om broodtrommeltjes te vullen. En omdat we vinden dat er ook nog af en toe iets gezonds in moet, zetten we bakken snoeptomaten klaar, vullen we iedere dag de fruitschaal en zorgen we dat de voorraad pindakaas, tostibrood en kaas altijd op peil is.

Kok
Je dacht dat je je er inmiddels vanaf kon maken met ‘wat de pot schaft’? Sinds wij pubers thuis hebben, zijn er zoveel maaltijdwensen als er mensen in huis zijn. Wat te denken van kinderen die eenzijdig beslissen vegetariër te worden of de sporter die liefst na de training zijn prakje warm heeft en die ene puber die tegenwoordig nog minder lust dan-ie al deed?

Hoofd van de ontsmettingsdienst
Je hebt vies, en je hebt ontzettend smerig. Voor dat laatste heb je toch echt een specialistische dienst nodig. Gelukkig weten wij hoe je schimmelige broodtrommels, ranzig beddengoed en zure sporttassen die een maand in een hoek hebben gelegen, weer vrij maakt van ongedierte en bacteriën.

Taxichauffeur
Spreekt voor zich. Er is een feestje, jij kunt rijden en neemt je verantwoordelijkheid (als in: je gaat niet met drank op achter het stuur zitten). Dus natúúrlijk ben jij degene die rijdt.

Inspirator/motivator
Vergeet Emile Ratelband, Ben Tiggelaar, Byron Katie en al die andere inspiratie-sprekers. Wij kunnen er (meestal) bij een slecht presterende, chagrijnige, vaak afgeleide en vooral ongemotiveerde puber voor zorgen dat hij toch overgaat. En aan het einde van de rit zorgen we ook dat hij zijn middelbare schooldiploma haalt.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

‘Gezellig’ shoppen met de puber. Zo gaat dat

Je zou denken dat het uitkiezen van een winterjas een proces is...
Lees verder